SKRÄCK

Var idag inne i stan och hade det mysigt och fikade ute i stadsparken, ända tills vi skulle hem...
Stannade vid en gubbe som sålde heliumballonger, då Emmy och Ludvig så gärna ville testa att prata genom helium. När vi står där och väntar kommer en ordentligt packad kille och raglar, går in i Sanne och sen..... RAMLAR HAN ÖVER LIAMS VAGN! Hörde mig själva skrika, såg honom ligga över vagnen och sedan ner med huvudet i asfalten. För några sekunder var jag helt övertygad om att Liam fått en rejäl smäll och att han låg helt livlös i vagnen. Som tur var, var sufletten uppfälld så den tog stöten. Liam låg kvar i vagnen, rörde lite på sig när killen föll över vagnen och sen somnade han om igen. Jag darrade likt ett asplöv och gråten satt i halsen.  Vilken TUR att det inte var Liam som fick smällen! Han ramlade helt över vagnen, inte bara mot vagnen. Var alldeles skakig säkert en timme efteråt och har fortfarande inte släppt det som hänt. Killen låg helt livlös med ansiktet mot asfalten och efter en stund vände han sig om och man såg hur detkom blod från tinningen. Kan säga att jag skiter stora högar i det.

TÄNK OM sufletten varit nedfälld?
TÄNK OM Liam suttit upp i vagnen?
TÄNK OM sufletten vikit sig?

Nu gick det hela bra, men man kan inte låta bli att tänka: TÄNK OM?


Ett år äldre igen.

Ett år har gått - igen. Nu är jag 22 år fyllda, och jag känner ingen ålderspanik än iallafall, så det är ju skönt. Fast 22 är ju ingen ålder heller. Har haft en jättebra dag, med många fina presenter och trevligt sällskap. Morgonen började med att jag fick öppna paketet som mamma o pappa skickat med posten, vart hur glad som helst över de tre presentkorten på kläd och skoaffärer! Det är verkligen något jag behöver -nytt till garderoben. Och presentkort är ju toppen, för då kan man ju inte köpa en massa annat tråkigt som det också behövs pengar till, typ mat och bensin. Så nu jädrar ska jag shoppa sommarkläder. Sen fick jag även pengar, och de ska jag banne mig också lägga på mig själv tror jag. Eller så åker dom inte på sparkontot, det är inte helt fel det heller. (fast jag kan ju också hitta något fint till Liam förstås ;)

Sen på förmiddagen fixade jag tårta och sen kom Daniel, Lotta och Linus. Av dem fick jag ett jättesnyggt vitt Esprit-linne och en låda med geisha-choklad. Därefter kom Lena med presenter till både mig och Liam. Ett par svarta träningsbrallor till mig och en jättefin krukväxt, och en solhatt och en snobben-tröja till pysen. Sen kom Kalle och Lina, av dem fick jag två jättefina somriga linnen - härligt!
Sen vid tre-tiden begav sig Lena tillbaka till stan och jag gick ner och mötte upp svärmor och svägerskan, för att gå och titta på Emmys dansuppvisning. Jag bara ryser när jag ser hur duktiga småtjejerna är på att dansa och självklart växer det små tåringar i ögonen. Är sååå känslig när det gäller sånt där, hur ska det bli när jag ser Liam uppträda eller göra sitt första mål i fotboll, hockey eller något annat. Känner mig så extremt löjlig men det finns sämre egenskaper man kan ha än att vara lite känslig. Emmy var superduktig, syns att hon har det i blodet.

Sen gick vi hem. Maud, Benny, Emmy, Ludde, Sanne och Johan kom förbi på kvällen och fikade här och så blev det lite fler paket... fick en ny uppsättning porslin, jättefint i beigt! Är jättenöjd. Sen fick jag ett par leggings, godis och en jättefin omlott-tröja. Fick dessutom en jättefin tunika/klänning och ett par leggings av Fredde, så nu har jag början till min nya garderob! Är ju hur roligt som helst att få lite saker till sig själv, något man inte unnar sig alltför ofta längre.

Nu har alla gått hem och jag är hur trött som helst så jag ska gå in och knyta mig.

Tack alla för fina sms, har inte hunnit svara på dem ännu!

Ett kärt återseende

Vaknade imorse av en märklig och hemsk dröm. Jag skulle hälsa på på mitt gamla jobb, dagis, och när jag väl kom dit var fikarummet 10 gånger så stort, och där satt fullt med folk. Ytterst få som jag kände igen sen tidigare, ingen sa ett ord till varandra och det var mest pensionerade fula gubbar. Ingen hejade, jag satt mig vid en dator och började chatta på msn med en som jag jobbat med tidigare som jag kom väldigt bra överens med och hon satt i samma rum och började skriva att allt var ett kaos, alla ordinarie personal hade slutat för att dom inte orkade vara kvar och att det var så dålig stämning och att vikariegubbarna tagit över. En annan som jag kände igen sen tidigare satt och grät och på bordet stod flera vindunkar man fick ta av.
När jag vaknade imorse tänkte jag; Nu måste jag gå till dagis och se att det verkligen inte är såhär, även om jag inte för ett ögonblick trodde det såklart. Gick dit, kände igen alla sen tidigare och alla blev så glada att se Liam. Det var hur roligt som helst att komma tillbaka och jag inser nu hur mycket jag egentligen saknat alla, barn och personal! Åh vad de är härliga!
En av småtjejerna slängde sig runt min hals och sa: "Jag minns när du jobbade här förut, och jag har tänkt på dig hela tiden!". En annan frågade lite sorgset: "Varför jobbar inte du här längre?" Svarade att jag var ju tvungen att ta hand om min lilla bebis. Snabbt kontrade hon: "Men han har väl en pappa?". Dom är kloka dom små liven. Efter ett par timmar var det dags att bege sig hemåt igen, och fick då slutligen frågan: "du kommer väl tillbaka imorgon?" Kändes lite vemodigt att gå därifrån, och veta att nej, jag kommer nog inte att komma tillbaka på ett tag, inte för något jobb iallafall. Men lyckligtvis så har de små liven efter några minuter glömt att jag varit där och är fullt upptagna med lekar och aktiviteter.

Hursomhelst var det skönt att träffa dem allihopa, busa, krama om och höra på alla funderingar de har. Nu är det fredag, Liam ligger och skrattar i sängen med pappa som busar med honom.

Trevlig helg!


Förlorade och vunna vänner

När man är ny på ett ställe kan man känna sig rätt ensam, och desperat efter att träffa vänner. Jag tror att de flesta människor behöver någon att prata med ibland, eller bara vara. Bara inte alltid vara ensam. Ibland vill man träffa människor så gärna att den första man träffar upplevs som den bästa i världen, fast man kanske inte hade så mycket gemensamt ändå? Och ibland kanske man är rätt nöjd med sin bekantskapskrets, och så plötsligt dyker den där människan upp, som det visar sig att du delar större delen av dina tankar och känslor med. Vissa vänner sen tidigare finns kvar, vissa försvann eller sollades bort någonstans på vägen. Always has been, always will be. En vän rasade någons värld, en annan kanske räddade någons liv. Även om man kanske inte alltid håller samman så länge, så lär man sig alltid något, från varje relation. Även om det ibland känns svårt att känna, när man förlorat den som alltid stått en så nära. Alltid finns det något att lära, om man bara tänker efter.

Jag saknar vissa av mina äldre vänner, så ofattbart mycket. Ibland mer vänskapen än själva personen, och ibland tvärtom.

Idag har varit en trött dag. Började med en promenad med Lotta runt skroten, jätteskönt att gå en långpromenad och bli riktigt trött. Sen träffade vi Maria och Ebba, satt oss ner och fikade lite och pratade bebis och annat.
Tack - som jag skrev tidigare, ibland behöver man bara komma ut och prata lite -om allt och inget. Hem igen, väckte fredde, käkade, och nu har jag varit på ett bodypumppass. (jag nästan dog där ett tag). Nu blir det snart dags att krypa till kojs, för efter de här nätterna behöver jag sömn!


Babyrytmiken tveksam!

Idag var vi på babyrytmik, jag och lilleman. Förra gången skrek han rakt ut, idag rörde han knappt en min :) Verkar lite skeptiskt till det hela, men det är ju något nytt och det kanske är bra att vara lite på sin vakt =) Han grät iallafall inte men han var inte heller sitt vanliga glada jag. Vi får helt enkelt ge det några chanser till och se vart det leder. Annars har vi haft en bra dag. Blev en promenad på 8,5 km och jag tog mig även i kragen att springa 2,5 i spåret, well done! Är lite småstolt över mig själv att jag lyckades ta mig runt, såå skönt efteråt men svetten lackade kan jag lova. Nu ska jag fortsätta att springa 3 dagar i veckan hade jag tänkt. När jag väl bestämmer mig kan jag vara ganska envis faktiskt. Har inte så mycket att komma med faktiskt.

Vill skicka en styrkekram till alla Myckelgensjö-kämpar! Jag är otroligt imponerad (men inte förvånad) över Er kämparglöd! Stolt över Er.

17081 steg.

Nu är det dags.

Ja, nu tar jag tag i saken. Nu ska de sista kilona puts väck och ingenting ska stå ivägen! Jag har haft värdelös karaktär från någon vecka innan påsk fram tills nu. Har ett sånt otroligt sötsug också, gör inte saken bättre.
Har ungefär 4-5 kilo jag ska ner i vikt nu, och jag känner mig faktiskt ganska peppad. Var ute och traskade 5-km i spåret idag med stavar och också en runda runt skroten, så det hamnade på 11km, inte så illa pinkat :)
Vill verkligen kunna vistas i bikini i sommar utan att må dåligt, och jag SKA fixa det här, no return.

Den här dagen har varit kass. Jag har varit på dåligt humör, inte haft lust med något alls. Men, imorgon är en annan dag som man brukar säga =)

15284 steg.

Toalettpremiär för Liam

Trodde verkligen inte att den dagen skulle komma vid 5 månader, men så fel man kan ha :) Är kanske inte så vanligt heller att små bebisar slutar att bajsa i blöjan vid 4 månader. Men han verkar tycka att det är skönare att baja när blöjan tas av, och det kan man ju ha förståelse för. Testade idag, mest bara för skojs skull att sätta honom på toaletten(jag satt bakom och höll i honom) och vips så trycker han ur sig där med! Är ju perfekt om han kan göra det, så kan man spola ner det på en gång och slipper ha en illaluktande bajspåse på toan.

Körde inatt igång med att försöka att inte ge Liam så mycket mat om natten. Bvc säger att man ska låta dom vara utan mat helt enkelt några nätter och stå ut med skriket, men det är inte så lätt när man vet att dom är hungriga. Det slutade iallafall med att Liam fick 2 gånger under natten, en gång vid halv 1 och nästa gång vid halv 5 och då åt han bara ynka 40ml. Så egentligen behöver han nog inte det målet.... men nu på morgonen har han inte ätit något och kräkts några gånger. Undra vad som är fel? Han har ju inte varit så kry de senaste dygnen, man blir lite orolig när dom är sjuka!

Det händer så mycket med Liam just nu. Man märker att personligheten utvecklas mer och mer, han blir envisare och skriker mer när han inte får som han vill. Han har blivit så vaken och nyfiken och skrattar mer och mer!

image101

Vem är du, vem är jag?

Snor en lista från Mirjam!

Är du brunett eller blondin?
Blondin, men har mörknat med åren :/
Blind eller döv resten av livet? Döv!
Hur mycket tjänar du? En mindre stor summa föräldrapenning. (kan den vara stor?)
Du, har du körkort? Yes, var duktig och tog det i september.
Familjen din består av...? Fredrik 24 år, och Liam 5månader. (har fortfarande inte vant mig vid att JAG har en egen familj) sen har jag ju en Mamma Eivor 50, Pappa Kenneth 52 och Systeryster Annika 25 år
Hur gammal är du? 21 år. (om 10 dagar 22!)
Fullständigt namn? Sara Isabelle Sjödin
Vad är det bästa som finns? Liams skratt, Liams gester, Liams prat, Liams leende, Liams hud, Liams personlighet, allt med Liam helt enkelt!
Vad dricker du en helkväll? På förfesten, krogen och efterfesten? Vin och grogg! En bacardi Razz med sprite sitter aldrig fel ;)
Är du snål? Nej, inte alls.
Förebild? Mamma, pappa och syster framför allt. Och min vän Mia som har lärt mig otroligt mycket.
Hur är en god människa? Lyssnar, omtänksam och givmild.
Är det fint hemma hos dig? Jag är ganska nöjd, men längtar tills man har ekonomi att inreda precis som man vill.
Hjälper du några organisationer såsom Rädda Barnen och CF? Nej, inte för tillfället.
Är du ofta sjuk och hemma från skolan/jobbet? Nej jag är inte sjuk så ofta.
Favoritmat? Kinamat är favoriten.
Skulle du kunna vara vegan? Nej det tror jag inte.
Sitter du vid datorn mycket? Ja, alldeles för mycket.
Var bor du? I en 2:a på prästgårdshöjden i Björklinge.
Vad gör du till vardags? Tar hand om min son.
Framtidsplaner? Utbildad inom data, hus, fler barn, resor !
Favorit storhelg? Påsken är min absoluta favorit!
Har du en stor bekantskapskrets? Ja, det kan jag väl säga. Men färre riktigt nära vänner men det är så jag vill ha det.
Vem står dig närmst? Fredrik, mamma och några nära vänner.
Vill du hylla någon? Min syster som varit så otroligt duktig och pluggat i 5½år och tar examen i juni.
Favoritplagg från topp till tå? Jeans, klänningar och huvtröjor.
Var handlar du dina kläder? Lite olika, där jag hittar något jag vill ha helt enkelt!
Bästa uteställe i din stad? Ingen aning, har inte besökt så många =) Inte Seven iallafall!
Är du kär för tillfället? Ja!
Sista frågan, är du nöjd med dig själv? Ja, jag ärnöjd med mig själv. Fast det finns saker jag önskar jag var bättre på. Övning ger färdighet.

Utan dina andetag

image99

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag?

image100

Sovmorgon

Imorse när jag vaknade trodde jag att samtliga klockor gick fel i lägenheten. Klockan var nämligen 12(!). Fredrik tog Liam imorse och sen hade han tagit ner honom till farmor och farfar så jag låg alldeles själv i lägenheten och sov. Så länge har jag inte sovit på ett halvår, och jag måste säga att det var otroligt skönt, och behövligt! Har inte sovit så mycket de senaste nätterna så det var otroligt skönt. TACK!

Idag har varit en kanondag. Utvilad och pigg, och vädret gjorde ju inte saken värre. Var ner till Lina och hälsade på en stund, det var roligt, det var längesen vi sågs och hon tyckte Liam hade växt mycket. Jobbigt dock för Liam när det varit så varmt och jag har inte köpt någon keps än så han har fått ha en tunn mössa för att inte bränna sej men det blir ju varmt ändå... Och solen i ögonen är ju inte så värst mysigt :)

Någonstans på vägen måste jag tappat motivationen att motionera och vara nyttig, tänkte hitta tillbaka till den imorgon :) Någon som har något tips på nyttiga o goda recept för gärna dela med sig! På tisdag är det föräldragrupp igen, ganska värdelöst tycker jag fast det är roligt att träffa lite folk. På onsdag/torsdag är det "mammafika" så jag får se vilken dag det blir, kanske båda om jag har tråkigt :) ska ju bli dåligt väder i veckan, känns lite smådrygt. Imorgon eller tisdag ska jag och Lotta in till stan och bara gå omkring och titta och mysa, det var evigheter sen! Alltid så åker man från en affär till nästa för att pricka av det som står på listan, lite trist men så är det.

Det var allt från mej.

Dagens nyheter

"9-årig pojke tog sitt liv"
 "Stängde in sin dotter i kylskåpet"

Rubrikerna i aftonbladet gör mig oerhört sorgsen, förbannad och rädd. Finner inga ord, vet inte vad jag ska skriva. HUR är det möjligt att barn får må så dåligt att de tar sitt liv vid så låg ålder? Vad barn får utstå i dagens samhälle är helt sjukt. Vad får vi läsa om härnäst?

Liam - Du är det dyraste i världen.

Mera solsken!

Åh vad skönt det är ute! Som sommar nästan! Man blir så otroligt glad av detta väder. Är nu alldeles ensam hemma, Fredrik tog en promenad med Liam och åh så skönt det var att bara lulla omkring och småstäda för sig själv :) Konstigt vad man uppskattar andra saker nu för tiden :) Förr var det en självklarhet att vara ensam, nu är man inte ensam ofta :) Men vad gör det med så gott sällskap :P
Idag har vi träffat Veronica och Maja, vi var ute och gick i nästan en timme, jättekul att prata lite och se hur stor Maja blivit! Nu ringde Fredrik och sa att jag skulle komma ner till farmor o farfar så skulle vi vara där ikväll, förstod att han inte var ute på någon långpromenad ;)

Ha en underbar helg alla.
NJUT AV SOLEN O SKIT I RESTEN! =)

Solen gör underverk.

Tänk att humöret kan ändra med vädret. Idag har varit en riktigt bra dag. Till att börja med kan jag tacka Veronica, Maria, Anze och Åsa för fikaträffen idag! Jag blir glad av att få vara lite social, känna att jag faktiskt inte behöver vara alldeles ensam i lägenheten hela dagarna och att jag faktiskt lär känna några här i Björklinge. Det gjorde mig glad.
Sen var det ju så härligt väder, och bara solen är framme blir man ju genast så mycket gladare.

När vi kom hem gjorde jag ett storkok med barnmat, så skönt att ha i frysen och jag orkar inte stå och koka potatis varenda dag. Så nu har jag både, potatis, morötter, majs, ärtor, broccoli och fisk i frysen! Imorgon är det fisk-premiär. Ska bli spännande om han kommer att rata fisken liksom pappa eller älska den som mamma :) Första tuggan boorde ju inte vara så god men om man mosar ihop det med lite potatis o morötter så slinker det säkert ner. Han verkar ju gilla det mesta lillgrabben. Precis när Liam höll på att tröttna på att sitta och leka i barnstolen kom farmor och underhöll han lite, så jag hann rätt mycket. Sen tog vi en promenad till affären, och sen gick vi ner och hälsade på farfar.

Var och vägde honom idag, 7450g nu! Stor blir han. Sen följde han utvecklingen bra och så, så det känns skönt. Fortsätter att mixtra lite med bloggen, kommer nog ta ett tag innan jag är nöjd och har den som jag vill ha den. Men man hinner inte sitta här såå ofta längre, man ska vara glad att man hinner blogga iaf :)

godkväll vänner

Egentligen borde jag...

Vika tvätt, plocka undan, skura golvet, sätta igång diskmaskinen och tusen andra saker. Istället hamnar jag här, och det är ingen ovanlighet. Skönt att vara hemma igen, men jag ogillar verkligen att Fredrik jobbar kväll. Jag hatar att vara själv om kvällarna, och nu när man börjat få in lite rutiner hos lilleman vill man inte gärna gå bort om kvällarna heller.

Imorgon är det dags för läkarbesök och koll på Liams öra med tanke på att han hade öroninflammation för ett par månader sedan. Känner mig lite orolig och stressad, för vad vet jag dock inte.... hm. Har iallafall haft det kanonbra hemma i M-sjö. Träffade inte så många som jag hade velat men det blir ju som det blir när man kommer hem.... dagarna bara rinner iväg. Fick sova två hela nätter då min mamma hade Liam och det var otroligt skönt. Det är man inte bortskämd med :) Liam har börjat sova riktigt bra förutom de två nätterna sen vi kom hem, men det är ju en omställning för honom också. Dessutom tror jag att det är nya tänder på gång.

Hade inte mycket mer att komma med.

Dags att anta utmaningen



REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv i en blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Sedan väljer bloggaren fem nya bloggare och gör en lista av deras namn längst ner i sin "Utmanad"-blogg. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras Gästböcker för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1. Jag har en gång, tillsammans med min vän Ulrika, rullat ut en toapappersrulle längs asfaltvägen för att mäta den, för att se att längden stämde med vad som stod på förpackningen. Faktiskt både Lambi och Serla -och Nej, jag gjorde det inte till något skolarbete eller dylikt utan helt enkelt för att jag och min vän Ulrika tyckte det var intressant. Minns inte exakt vad resultatet blev men en rulle var faktiskt hela 2 meter för kort!

2. Jag har liftat med en fransk lastbilschaufför från Örnsköldsvik till Umeå. Det var jag och min då trogne partypolare Jojja som liftade hem från något galet partaj i Övik. Fransmannen stannade, och vi förstod inte mer än att han bara skulle till Bureå. Där stod vi i flera timmar utan att komma längre, och när vi gick in på kiosken så var chaffisen där och handlade, han frågade om det inte kom några bilar ("pas de voitures?") och vi fick förklara på knagglig franska att det inte var någon som ville ta oss vidare. Snäll som han var så sa han åt oss att hoppa in i lastbilen och skjutsade oss hela vägen in till Umeå. Och vi kan nästan säga till 100% att han tagit sej en och annan hutt dessförinnan. FARLIGT.

3. Jag blir väldigt sällan arg. Kan inte minnas att jag varit rasande förbannad någon gång. Däremot blir jag lätt ledsen, besviken, sårad och obekväm. Men arg? Nej, det vet jag nästan inte hur det känns.

4. Det finns inget som gör mig lugnare, mer harmonisk och svävande som norrskenet. Jag kan titta upp mot skenet som drar över himlen tills det slutar. Det är så magiskt vackert!

5. När jag är riktigt hungrig kan jag förlora humöret och bli riktigt tjurig. (inte arg). Då vill jag helst att Fredrik inte ska prata med mig över huvudtaget.

6. Varje kväll innan jag somnar går jag igenom minst 5 olika scenarier där Liam på ett eller annat sätt blir dödad eller allvarligt skadad, antingen av mig eller av andra. Söndertuggad av hundarna, jag tappar kniven på honom, spiller kokhett vatten över honom, kliver på på hans huvud, tappar honom i golvet, rullar över honom på natten, han slutar andas om natten, dödad i bilolycka och det värsta hittills; ETT FLYGPLAN KRASCHAR IN I VÅRAT SOVRUM. Det är fruktansvärt jobbigt men ingenting jag kan hindra. Snart har jag väl gått igenom allt?

Jag utmanar följande:
http://Mariat80.blogg.se
http://lenainaction.blogspot.com
http://jihinni.blogg.se
http://rutan81.blogg.se
http://carli.blogg.se

Under uppbyggnad!

Bloggen är under uppbyggnad, önskar jag var lite bättre på att trixa och fixa med sånt här! :) Nu är vi hemkomna och vad välkomnas vi av? SNÖ! Kan ju inte vara möjligt. Det var iallafall skönt att komma hem, även om det inte var så roligt att åka med en febrig Liam i 6 timmar. Men han var så duktig! Nu väntar IKEA på oss :)


Upprörd och förtvivlad.

Idag besökte jag min gamla skola, där jag gick från förskolan till 6:an. Förmodligen var det för sista gången, iallafall när det finns elever på skolan. Skolan kommer att läggas ner (om inte kommunen ändrar sej inom ett par veckor) och det gör mig arg, frustrerad och ledsen. Jag förstår på ett sätt beslutet, med tanke på att det är så få elever idag. Men man måste vilja se framåt. Landsbygden ska leva kvar säger dom, men detta medför att byn och byarna runt omkring kommer att dö ut. Just nu är det ett uppsving i byn, nya människor har flyttat hit, andra vill. Ett företag som kommer att utökas drivs. Människorna i byn för ett engagemang som inte liknar något annat. Målet är att skolan inom 5 år ska ha 20 elever. Det målet får byborna inte ens chansen att uppfylla. Det är så fruktansvärt tragiskt. Skulle inte skolan funka så skulle givetvis både föräldrar och lärare säga ifrån. Men nu gör den det, och ändå väljer kommunen att lägga ner skolan. Det bästa för barnen ska vara att åka 6 mil tur och retur till en annan skola, tros dom veta. Vad som är bäst för barnen borde deras föräldrar i första hand veta? Jag är otroligt glad att jag fick gå kvar i skolan tiden ut, det är en fantastisk skola! Vilken gemenskap. Tänk att jag fortfarande har kontakt med personer som 6 år yngre än mig själv! På en större skola får man ingen sån kontakt förutom med de som går i samma klass. Maktlöshet, det är nog rätta ordet för vad alla känner just nu. Makten sitter hos kommunen, som inte ens besökt skolan! Jag blir tårögd när jag tänker på hur det kommer att se ut i min hemby om 10 år.

Mina planer gick i stöpet.

Jag hade hittat världens intressantaste utbildning, precis varenda kurs kändes hur roligt som helst och det kändes som att jag var ämnad för utbildningen. Idag satt jag och kollade upp hur mycket det skulle kosta att pendla till sthlm och hur lång tid det skulle ta. Med all fakta insåg jag att det kanske var dags att tänka om. Bara pendlingen skulle gå på ca. 2500-3000 kr och iofs så är väl det ungefär samma summa som går åt till bensin i månaden, men det skulle också gå åt minst 3 timmar om dagen till buss och tågresor. Nej, de timmarna kan jag spendera hemma med min son istället. Det är ju bara det att jag verkligen vill gå den där utbildningen. Men om jag känner mig själv rätt så skulle alla de här pendlingsresorna bara göra mig stressad. Jag har hittat en ny utbildning!
Jag tror att den utbildningen egentligen passar mig lika bra. En datautbildning på Uppsala Universitet, dit jag tar mig på en halvtimma, och med betydligt mindre summa pengar. Det känns bra, faktiskt. Dessutom fattas det massor av datavetare i hela landet, och det gör inte saken sämre. Men ändå, så tänker jag på den där utbildningen i medieteknik som verkar så jädrans intressant. Nej, nu ska jag förtränga den och tänka framåt!
Jag längtar så otroligt mycket efter att få börja läsa igen, och matematik och data är nog de ämnen jag gillar bäst. Så det här blir kanon. UU, here I come!


Heja MoDo!

Liam glad över gårdagens vinst.

image98

RSS 2.0