Förlovning.

"På vår 1-årsdag Daniel Andersson Charlotte Sandberg 29 juli 2007"
 
Började dagen med denna fantastiska nyhet! Daniel o Lotta har förlovat sig! Åh, vad glad jag blev. Så kul! Dom är verkligen som gjorda för varandra, och jag o fredrik har så roligt tillsammans med dem.
Ikväll har vi firat paret, hos Johan & Marie, med en fantastiskt god middag, gott vin och otroligt gott sällskap! För er som inte vet, så är Johan; Lottas bror. Dvs, Fredriks lillebrors tjejs bror. Och Marie såklart hans fru.
Liam umgicks mest med Marie, somnade i hennes famn vilket han inte gjort på ett par månader(somnat i varken min eller freddes famnar). Första gången han träffar henne, och tyr sig så mkt till henne, rätt otroligt egentligen!
Nåväl, så var det rätt skönt att bara sitta ner och slappna av. Och jag tror att Marie tyckte det var minst lika mysigt att få rå om Liam :)

Nu är det nattinatt som gäller, trött som jag är.

Godnatt vänner.

LIAMS NYA FOPPATOFFLOR

image165
Liam har under de senaste månaderna varit helt frälst i foppatofflor.
Tydligen är dom väldigt, väldigt goda och sköna att gnaga på. Han
dyker på alla foppatofflor han ser. Idag kom faster Sanne med ett par
sprillans nya, i hans egen storlek! Visst är dom bedårande söta?

Orkidée och ma-ma

Liam kom hem från Östhammar igår, och vad får jag höra om inte de efterlängtade ordet: MAMMA!! =) Gissa om jag blev glad. I och för sig joller, och inte riktiga betydelsen men ändå. Det är musik i mina öron, ma-ma-ma-ma-ma.
Jag har missat mycket under dessa 2 dygn. Fler och fler "ord" kommer, nana, mama, lala osv. Det är hur roligt som helst. Något som är mindre roligt är att han totalvägrar sömn. Gallskriker och tar man upp honom blir han jätteglad och sätter igång med jollrandet. Det kunde ha varit värre iallafall. Han är nöjd och glad och skrattar och verkar tycka att det mesta är roligt. Blir mallig när han ställer sig upp, det bara lyser i ögonen på honom. Han är fantastisk! Skulle jobbat till 18 idag men barnet som skulle vart kvar så länge dök aldrig upp, så jag fick glatt bomma igen stället vid 16.

För två år sedan, när jag och Fredrik träffades fick jag en orkidée av honom. Våran egna kärleksblomma blev det. Blomman har blivit kvar hemma i Myckel och jag har ganska länge tjatat om att få en ny orkidée. Dessutom har den första drabbats av ohyra och min mor överväger att ta död på den. Så igår, kom jag in i köket och vad står på köksbordet om inte en helt, ny, otroligt vacker lila orkidée! Gissa om jag blev glad? När man är totalt oförberedd, och till och med slutat nämna det för sambon så står den där! Åh, han gör mig så glad!

Just nu längtar jag efter att få träffa Lena. Jag behöver träffa henne, snarast.
Samma med Mirjam, nu har det redan gått över 2 månader sen sist. Saknar så det gör ont!

Barns fantasi.

Tänk att en stubbe förvandlas till en skattkista, och i skattkistan ligger en tiger! Och om man hittar skattkistan måste man slänga en pinne på den för att den ska öppnas. Och hur kan du, fröken bara stå stilla när tigern kommer emot oss? SPRING!
Det är egentligen helt fantastiskt. Tänk om vi vuxna också hade den förmågan som barn har.

Tänk om inte den fria fantastin man hade som barn försvunnit med åren, så mycket enklare det hade varit att hitta på rubriker till bloggen!

Jag tar tillbaka det jag skrev igår, det var inte så illa att kliva upp 05.15 och gå till jobbet. Jag hade ju ändå vaknat där nånstans. Rätt skönt att vara hemma kl. 11 och ha hela dagen kvar. Däremot att gå och vanka av och an hela eftermiddagen och vänta på att dagen ska gå är rätt träligt. Imorgon är en sån dag. Naturligtvis blir 2 barn lediga när vi den dagen skulle haft iallafall 6 barn. Nåväl, jag ska inte klaga. Jag tjänar några extra kronor, sparar mammadagar och får uppdatera mig lite på jobbet. Förhoppningsvis får jag jobba lite extra i höst de dagar jag har möjlighet.

Idag kommer mina änglar tillbaka! Åh vad jag längtar. Det kommer att bli helt underbart att få se, röra, krama honom igen. Nu ska jag spela lite yatzy på nätet, något jag vanligtvis inte har tid med!


I städartagen.

Vad gör man inte när man är alldeles själv hemma och får göra precis vad man vill? Jo, självklart så städar man! När har man annars tid att städa på samma sätt? 6 timmar har jag städat. Blaaa.
Men nu känner jag mig otroligt nöjd när hela lägenheten luktar så gott som den bara kan göra och allt damm är borta. Har till och med legat på knä och skrubbat badrummet :) Satt upp tavlor vid Liams säng har jag också hunnit med, tvättat två tvättmaskiner, renbäddat sängen och en massa annat :) Tänk om man som med ett foto kunde bevara en lukt? Isåfall hade jag "sparat" ren lägenhet-lukten!

Imorgon börjar jag 6.30 vilket inte känns alltför inspirerande. Nu vill jag lägga mig i den renbäddade sängen och bara läsa en bok i flera timmar, eller sätta mig i köket med en kopp te. Det får bli en annan dag, nu är det dags att krypa till kojs. För övrigt får jag träffa min gospojke imorgon! Som jag längtar. Blir inte bättre när jag får höra via tele att han krypit uppför trappen till husvagnen och ända in i husvagnen. Dessutom stod han helt rak utan att hålla i sig i något i 10 sekunder. Sen hade han även tagit 4 steg utan att någon hållt i honom. I och för sig bara i farten, men ändå! :) Tänk att man kan missa så mycket på bara en dag.

Erika - har laddat ner Jason Mraz låten och jag bara älskar den!! Lyssnar på den om och om igen. Och How to save a life är just den låten jag har letat efter men aldrig vetat vad den hetat! (fint rim:)

beslutsångest.

Började inte förrän 10.00 idag, men vaknade 05.30. Jag är skalman, med inbyggd klocka. Vaknar ju alltid den tiden, så självklart gör jag även det när jag kan sova ut. Men låg iallafall kvar i sängen tills 8, då jag nästan höll på att somna om. Få barn även idag så jag kunde gå hem vid 13.00. Iväg och gav Smillan mat, sen till nästa ställe och tog in posten. Sen begav jag mig till affären(japp, jag hade plånkan med mig idag) och inhandla skurmedel, köksspray, badrumsspray och wc-anka. ALLT var nämligen slut hemma. Så nu är jag ganska taggad för att sätta igång med en storrengöring av hela lägenheten. Glömde självklart att posta brevet jag hade med mig till affären, även fast det sista jag gjorde var att köpa frimärke. Sitter här nu med en grym beslutsångest.
Ska jag börja med att cleana, cykla iväg och posta brevet, göra bort motionsrundan eller laga maten så det är gjort? Eller ska jag helt enkelt fastna framför datan? NEJ.
Tror faktiskt att det allra bästa är att posta brevet först. Så slipper det ligga och gro i bakhuvet. Därefter motionsrundan. Faktiskt väldigt skönt att göra bort det så man inte behöver tänka på det sen. Just nu är det ju faktiskt uppehåll också. Så, nu har jag löst problemet.

Någon som har några bra tips på låtar? Just nu har jag enbart gammal musik på datan. Jag vill ha ny, bra musik!


bella virrhöna

Yes - that's me. Fattar inte att jag aldrig lär mig att vara lite ordningssam. Iallafall bara litegrann åtminstone. Lägger bort mina saker, heeela hela tiden. Var helt övertygad om att jag lagt plånboken i väskan imorse, alltså riktigt bombsäker. Efter stängning på dagis, cyklade jag till svärföräldrarna för att ta in posten och vattna lite blommor. Sen upp till affären, och går där och strosar ett bra tag. När jag fyllt korgen insåg jag att min plånbok inte fanns i väskan. HJÄLP. Bara att lägga tillbaka varorna, och åka tillbaka till svärföräldrarna för att kolla om börsen fanns där. Självklart inte. Tillbaka till dagis, larmade av(höll typ på att skita på mig när jag skulle sätta på de där jädrans larmet). In på dagis, letade överallt. Men vart skulle jag egentligen kunnat lagt plånboken på dagis? Hem igen, och självklart. Där ligger den på hallbyrån. Här sitter jag nu hungrig, utan tvättmedel, utan postat brev och utan frukost imorgon. Det regnar dessutom ute så jag känner mig inte överdrivet sugen på att cykla tillbaka till affären, men det kanske ger med sig framåt kvällen.

Har idag jobbat, och stängt dagis. Endast 2 barn. Kunde varit roligare. Men barnen var snälla och söta så det var ju skönt. Men, det är så svårt att roa dem när det bara är 2. Man får verkligen lägga ner sin själ på att hitta på saker hela tiden. Imorgon börjar jag 10 istället för 8, blir skönt med lite sovmorgon :) Är ju ändå själv här hemma så då kan jag passa på att sova lite.

Nej nu måste jag leta igenom kyl och frys.

Home, sweet home

"Hej Grupp 42 Förberedande kurs i matematik 1,
Tack för er fina sammanställning av lösningar och kommentarer till inlämningsdelen på kursen, samt den fina redogörelsen för gruppmedlemmarnas insatser. Ni är härmed godkända på denna inlämningsdel och därmed på hela kursen."
 
Ibland kan ett mail göra en så glad. Nu är kursen klar, finito. Åh vad skönt, nu kan jag verkligen släppa den. Har dessutom fått information från universitetet och nu vet jag att jag uppropet äger rum den 20:e augusti kl. 14. Shit, vad pirrigt det känns. 

Nu är vi åter i Björklinge. Har tillbringat dagen i Östhammar med Liams farmor och farfar. Riktigt härligt väder, Liam sovandes i 3 timmar(!), och god kinamat. Vart ingen utgång igår, Frida fick veta att hon typiskt nog hade släktträff! :( 
Men, det går väl fler tåg. Istället packade vi och åkte hem, och det var jätteskönt att ha hela den här dagen hemma innan jobbet imorgon.

Som sagt, imorgon är det jobb och nu ska jag krypa till kojs.
 

NYA BILDER UPPLADDADE

GUDMOR MIA, och givetvis alla andra som är nyfikna på att se Liams utveckling,  nu finns nya bilder på www.bilderpaliam.pixbox.se. Eller iallafall inom några minuter.

Annars är det fredag, sol men ingen värme. Ikväll blir jag och Liam ensamma hemma då övriga i familjen ska ut på galej åt varsitt håll. Imorgon är det min tur, då ska nämligen jag och Frida ut och göra Harrys osäkert! Ska verkligen bli roligt, har inte varit ut i övik sen dubbelpuben okt-05.

På söndag bär det av hemåt igen. Det blir skönt, samtidigt som det är underbart att vara hemma i Norr. Nu är jag klar med matte-kursen, känns otroligt roligt. Nu väntar jag bara på besked om när jag får börja plugga i höst, vill veta NU! :)


servitrisjobb och loppisbesök

Igår var en tung dag. Jag och Fredrik jobbade på café Gammelgården i M-sjö och vi kan väl med handen på hjärtat säga att det inte är det absolut bästa vi vet. Dagen gick sakta men vi fick iallafall 31 gäster. Men varför ska inte vi ställa upp och jobba frivilligt när alla andra gör det? Bara att bita ihop. Det är trots allt bara 1 dag om året.
Idag har jag, mamma och Liam varit på loppis i Gottne. Riktigt mysigt tycker jag när det finns så mycket prylar. Vi köpte en hel del leksaker till Liam som han kan ha här hemma. Riktigt fina saker dessutom! Hittade även en cykelsits till Liam som jag köpte. Vill inte gärna lägga ut 600kr på en ny när man inte cyklar så ofta, den där dög gott och väl!

livsviktigt.se
Där har jag anmält Liam. Jag får en otroligt olustig känsla i kroppen, det känns konstig och jobbigt. För er som inte vet är livsviktigt.se där man anmäler sig till donationsregistret. Mig själv hade jag inget problem att anmäla, men att överhuvudtaget tänka "OM DET HÄNDER LIAM NÅGOT" känns fullständigt fel. Det får inte hända honom något, så är det ju bara? Hur som helst, så tänker jag att om något skulle hända Liam, skulle jag vara så oändligt tacksam om det fanns ett organ som någon donerat, som just passade Liam. Så varför ska inte jag göra samma sak? Hur som helst, så kändes det svårt.

Jag är trött. Jag borde sova.
godnatt.

50-årsfest på logen

En tokmysig loge, underbar god mat, vänner, en större mängd alkoholhaltiga drycker samt dansgolv & bra musik. Så kan man sammanfatta gårdagen. Min barndomsvän Josefin kom ner från Umeå och det var verkligen roligt att träffas igen.  Jag hade fruktansvärt roligt, kanske den roligaste festen hittills iår? Iallafall jämförbar med sista aprils singstarnatt. Var igår på Gretas 50-årskalas, och för er alla som inte vet vem Greta är; grannen, en av mina bästa vänners mamma. Kvällen började med en inte alltför god colagrogg och slutade med dans efter dans efter dans efter dans tillsammans med Frida. Vid 4-snåret började myggorna leta sig in på logen och vi gav upp dansandet. Då var bara jag, Frida & Greta kvar, liiiite dåligt tycker jag :) Men det var nog lika bra, annars hade jag nog hållt igång än. I vilket fall som helst kan jag konstatera att en blandning av grogg, rödvin, baileys, ägglikör, päronkonjak och cider medför en bakisdag som heter duga. Klockan är nu 13 och jag blåser fortfarande rött; 0,6.

Tur att det är söndag, att det regnar och att det inte finns en gnutta inplanerat under dagen. Imorgon är en annan dag, då ska vi jobba på café gammelgården. Men som sagt, imorgon är en annan dag.

Återkommer med stiliga bilder.


on a horseback

Kvällen har tillbringats i stallet, och på hästryggen under en underbar ridtur i solskenet. Oh lord vad jag saknat det. Inser det varje gång jag sätter min fot innanför stalldörren, allting bara rinner av mig och jag blir lugn som en filbunke. Ingenting kan få mig stressad där, jag mår bara bra, inifrån och ut. Underbart. Jag önskar att jag kunde flytta hela stallet och hästarna(och lina&sandra) till Björklinge. Då skulle allting vara helt perfekt.

Idag har vi som vanligt inte utfärdat mycket. Jag och Liam tog en promenad till "moffis bor"(min farbror, morfars bror) och hälsade på medans pappa slipade spackel i hallen. Därefter fixade jag Emmas blogg (gör lite reklam här gumman :). Sen kom mamma o pappa hem från marknaden i Junsele där pappa hittat en tröja till Liam med texten; "Min morfar är snällast i hela världen". Såklart, typiskt min pappa. Jag fick ett storpak med mönstrade strumpor, inte helt fel!

Nu är det dags att krypa ner i soffan och slå på lite Grey's. Det är ju så sorgligt, men jag kan inte slita mig.
Natti natti darlings.

By the way - JAG KOM IN PÅ UTBILDNINGEN.


secrets

Hemligheter är bland det värsta och bästa som finns. Just nu bär jag på en topphemlis som jag är otroligt tacksam över att jag fått tagit del av. Jag skulle vilja skrika ut den, och just hur glad jag är! Men, det varken kan eller får jag göra. Så det är bäst jag kniper igen. Hur som helst, så är jag väldigt glad.

En annan hemlighet, som nu inte längre är en hemlighet är att jag ska bli MOSTER! Hur spännande är inte det? Jag ska få ett syskonbarn, Liam ska få en kusin och sist men inte minst, min syster ska få ett barn! Som jag längtar.

För övrigt så har jag inte gjort ett skit idag. Tittat på Grey's anatomy. Jäst. Promenerat. Busat med Liam. Ätit.
Det är rätt skönt att göra ingenting ibland.

Hem, ljuva hem.

Så var vi framme, och lugnet inom oss har infunnit sig. Bilresan gick bra, även om den kändes längre än någonsin. Fredrik har slocknat i fåtöljen i vardagsrummet, mormor lägger Liam och morfar sitter nog halvsovandes han med. Själv fick jag motvilligt resa mig upp ur soffan för att inte sjunka in jag också. Nu ska vi slappa. Se på film, umgås, träffa vänner, fiska, förhoppningsvis få sola, läsa böcker, spela kort, äta jordgubbar och bara ha semester. Själv har jag redan drunknat i en bok; Marian Keyes - tankar från sängkanten. Otroligt underhållande, och sådär lättläst så man aldrig behöver sätta sig in i någon berättelse.

Nu är det snart dags för mig att ta på mig springskorna och besegra tröttheten. Jag undrar om det kommer att hjälpa? Kommer med högsta säkerhet att somna fort ikväll. Den här gången glömde jag inte min platta kudde som tur är :)

För övrigt väntar jag med spänning på intagningsbeskedet. Med glädje fann jag dessa textrader när jag skulle logga in på studera.nu

"För närvarande pågår arbetet med det första urvalet i antagningen till högskolan inför höstterminen 2007 och då är Dina sidor och Hitta utbildning stängda. Den 9 juli, senast klockan 14.00, öppnas Dina sidor och Hitta utbildning och du kan logga in och se ditt antagningsbesked."

Imorgon är det den 9:e juli.



image163

12 timmar senare.

timmar fyllda av stress, hunger, trötthet och allmän grinighet. Nu är dock inhandling av kattmat och kattsand klar. Även födelsedagspresentinköp till Emmy + gratulation. Äta tacos har vi också hunnit med. + varit hos Limpan och Jenny en timma och fått en lugnande cider. Väl hemma kl. 19.30 började vi med städning och packning. Två timmar senare är vi KLARA! Vi är ett bra team, jag och Freddan.

En (svag) grogg på vaniljvodka och juice fick mig att varva ner lite. Och även Du Fredrik som verkar vara en expert på att få mig sådär lugn som bara du kan få mig.
TACK. För att du är du. För att du inte blir sur när jag är sur. För att du är så positiv så det inte kan annat än att smitta av sig. För att du alltid finns där.

Märkligt hur mycket man behöver packa för ett par veckor. Egentligen helt sjukt hur mycket mer packning det blir när man får barn. Men jag måste säga att jag blivit grymt duktig på att dra ner på packningslistan. Eller, egentligen var det faktiskt Fredde som skrev min packningslista den här gången, ordningsmänniskan i familjen som han är. Jag är mest bara kaos när det gäller sånt.

Föresten, kolla in denna blogg:

http://maggie4ever.bloggspace.se/index.php

En blogg skriven av en 63-årig kvinna. Hur ofta läser man en blogg skriven av en pensionär? Och dessutom inlägg med rubrikerna: "Inte en enda liten kuk i sikte" eller, "knullar och super för lite!!!" Läs också inlägget "Vilka lirare va!!!" där hon uttrycker sina åsikter om Jehovas vittnen - "Dom vet att dom är illa omtyckta,och ändå kutar dom runt som kåta hanhundar i kåkarna"

Jag skulle egentligen kunna skriva av hela hennes blogg, för det är så vansinnigt roligt. Vad är detta för människa? Är det någon som driver? Jag vet inte om man får kopiera ur en annan människas blogg på det här viset men jag är bara tvungen:

"Jaha ja!! Nu ska ni få lite jävelskap att fundera på!!!

Min kille hade gjort slut,och träffat en ny.Han bodde kvar hos mig ,men träffade henne varje onsdag.Vi hade käkat mat och jag ville att han tog en fika innan han träffade henne.Han visste inte att jag lagt i laxeringsmedel i koppen.Så ha ha ha !! När han kom fram till henne,så var han så skitnödig att han rusade in på toan och där blev han sittande ett bra tag.Han kom hem strax därpå och sa att han fått magsjukan.

Nästa onsdag fikade vi först och han åkte till tjejen och sket så klart..Ha ha ha.

Det här hände nu varje onsdag och jag tjöt av skratt.Bruden gjorde slut med honom för han åkte ju bara dit för att skita.Jag bryr mig inte om vad hon tänkte om honom bara att han kom tillbaka till mig så var jag nöjd."

Jag hoppas att hon kommer att leva (och blogga) länge. Dessutom är hon nudist och ska lägga ut bilder på sig själv inom kort. Jag tror inte jag vill se.


Nightmares

Natten har fyllts av underliga, tärande mardrömmar. Usch. Idag är jag tröttare än nånsin. Ska dessutom åka till stan, städa hela lägenheten, packa inför två veckor i Norrland samt fira Emmy och äta middag hos svärföräldrarna. Än så länge har jag inte kommit särskilt långt. Jag VILL krypa ner under täcket och somna om.

Bara att bita i det sura äpplet. Jag fullkomligt hatar att vara såhär trött.

Ny blogg?

Skapade nyss en ny blogg, med lösenord. Ångrade mej efter ett par minuter och tog bort den. Ibland känner jag att det kanske finns saker jag skulle vilja skriva om, men låter bli. Tänker exempelvis "det här kommer min mamma att läsa" eller, det här kanske någon tar åt sej av om jag skriver. Jag ÄR en skrivarmänniska, och har så varit i hela mitt liv. Finns mängder av tankar och känslor jag skulle vilja skriva ner, men inte gör. Samtidigt vore det tråkigt med en blogg där inte alla kan läsa, är ju samtidigt kul att en massa människor läser vad man skriver, det är väl därför man bloggar? Men jag ooorkar inte ha två bloggar, det skulle medföra att antingen bara en blogg skulle uppdateras, eller att inte någon kommer att uppdateras.

Hur gör jag?

CSN-beslut

Ansökte sent igårkväll om csn-lån +bidrag, fick redan idag beslut att det är beviljat! Känns otroligt skönt att det är fixat, nu väntar jag bara på antagningsbesked.

NU HAR FREDRIK SEMESTER!!! Gud vad det känns underbart. Bara få vara tillsammans alla 3 flera veckor! Två dagar kvar tills vi drar norröver, ska bli skönt att komma hem. Idag började jag dagen med en runda i spåret, så nu väntar duschen på mej.

Försöker fixa och trixa med bloggen, är verkligen något av det roligaste jag vet. Synd att webdesign bara finns att plugga i Jönköping och Sundsvall, annars hade det varit gjutet! Nåväl, jag får iallafall plugga data och det går säkert att läsa till några kurser eller så för att få behörighet.
Metallicabiljetten såld - 1200kr. Tjänade ihop 1300 på båda biljetter, var ju inte helt fel. Även fast vi sååå gärna hade velat gå.

Trevlig helg!

vild och galen!

LIAM IN ACTION





Senaste bilderna på en väldigt energifull, glad, busig och underbar pojke!

En kväll för oss själva.

Hade en helt underbar kväll igår med min Fredde. Lämnade Liam vid 17 hos farmor och farfar, åkte hem, tog en öl och sedan bussen in till stan. Gick till O'connors där vi bara satt och pratade och åt god mat och efterrätt, och även lite alkoholhaltiga drycker :) Så skönt att bara vara. Senare kom Daniel & Johanna ner en stund och umgicks med oss. Övervägde att åka till Freddes hockeypolare P men vi tog förnuftet till fånga och stannade där vi var. Hade vi åkt dit hade jag nog fått släpa på Fredde hem. Tog bussen hem vid 00.15 och har ingen aning när vi somnade.
Vaknade imorse av panik - hjälp Liam har inte fått någon välling!! Sekunden senare insåg att Liam inte var hemma och jag somnade skönt om. Nu är jag utvilad - men inte Fredde, såklart. Varför kan man inte bara sova när man har chansen? Jag har gått upp, håller på att plocka undan i detta bombnedslag till lägenhet. Nu saknar jag Liam, som tusan. Måste nog gå ner och hämta honom strax. Det hade iallafall gått huuur bra som helst att sova hos farmor o farfar så det känns otroligt skönt! Inte för att jag trodde något annat, men man vet ju aldrig hur det går. Han är inte den mammiga typen - än så länge.

image136


image137

image138

RSS 2.0