Bounce and Spin.

Ja, så heter våran nya zebra. Och vi har en bortskämd unge. Liam har varit hängig de senaste dagarna, och igår fick vi nog. Vi tog en tripp till barnens hus. Man kan säga att Liam roade sig själv därinne, och det var inte så lätt att hålla honom borta från alla bilar och gosedjur(och allt annat). Därifrån kom vi iallafall, med denna zebra.
Som en karusell, man kan gunga upp och ner, snurra runt, och digga till popig musik. En hit. Han var glad hela kvällen.
image289


För er som försöker nå mig via mobil: Jag kan tyvärr inte hitta den. Slut på batteri dessutom. Ring hem istället.
Jag är ungefär lika trött på datorn i skrivande stund, som jag skulle gissa att Fredrik är på teletubbies. Detta på grund av 10 timmar i datasalen idag, på en fredag. Jag är dock väldigt nöjd, jag har gjort klart kryptokorsordslösaren, och har därmed mått delmål 1. Mina nästa delmål är: nästa inlämningsuppgift och 3 tentor. Jag försöker att inte tänka på mer än en sak i taget.
Här kommer ett smakprov på vad jag egentligen gör framför datorn:

fun matchWordlist(l,w,m) =
      let
           val ordlista = findwords(l,w)
          fun matchWordlistAux(l,[],m) = []
          | matchWordlistAux(l,w,m) =
     let
          val ma = matchWord(l,hd(w),m)
     in
          if isSome(ma)  then
          (valOf(ma)) ::matchWordlistAux(l,tl(w),m) 
    else
          matchWordlistAux(l,tl(w),m)  
     end       
    in
         matchWordlistAux(l,ordlista,m)
   end;

En av många funktioner i programmet som jag blev klar med idag! Om ett par veckor kan jag presentera programmet via en websida, då kan ni skriva i en massa siffror i kryptokorsordet och klicka på en knapp så räknas lösningen ut :) Klurigt va?

För övrigt:
Jag är trött.
Jag är glad, stolt och lugn.
Jag har sovit nästan 10 timmar inatt.
Ja, Lena, jag äter mer än gärna lunch med dej nästa vecka!
Liam har dansat till så ska det låta ikväll och börja skrika när de slutade sjunga.
Jag längtar hem till Övik.
Jag längtar efter min systerson. Fick ett så fint kort på honom idag på posten.
kanske jag inte bloggar på ett tag. Inom kort kommer jag att gå in i ett tentapluggande tillstånd. På tisdag ungefär.
Jag hoppas jag kommer levande ur det här.
Håll tumme och tå!

Bildinlägg!

106805-287
106805-286
106805-285
106805-284

106805-283

motivation bortblåst.

När jag äntligen hittade motivationen till att börja plugga rycktes den ur händerna på mig. Jag skickade hela filen jag jobbade med i skolan i fredags för att kunna fortsätta hemma, finns den på min mail? NEJ!
Här sitter jag, med en hel eftermiddag att kunna skriva på inlämningsuppgiften, utan min fil! Utan den kan jag inte få ett skit gjort. Fan. Min son får rycka upp mig :)

Jag ska jobba på onsdag. Hur ska jag hinna det?

Äsch, färdigklagat för idag :)

Till något roligare. Liam har lärt sig att blåsa såpbubblor. Och som han blåser! Dock får det i fortsättningen bli en utomhuslek, för inomhus blir det såpvatten överallt :)

Nu ska jag väcka pojkarna!

Tjäna gratis prylar!

Förra året, när jag väntade Liam gick jag med i en grej på nätet där man kunde få gratisprylar värda 500-1000kr.
Jag fick desperate housewives säsong 1 och 2, bara av att värva 7 vänner som gick med och antog två "erbjudanden". Bland annat kunde man välja mellan att hyra gratis film i 2 veckor, eller att öppna ett spelkonto på svenska spel. Man kan få bland annat dvd-spelare, mobiltelefon, mp3, ipod, trådlöst tangentbord o mus, desperate housewives, sex and the city 6 säsonger och presentkort på bl.a Ikea och MQ. Hur simpelt som helst!

Förra året värvade jag 7 stycken, vilket var fort gjort, och nu vill jag värva 13 styckna till, och jag tycker att ni också ska gå med för det är ett riktigt enkelt sätt att få en fin pryl alldeles gratis!

För att gå med, gör bara såhär:
Gå in på www.gratisgen.se och fyll i ID-numret  "28403" när du fyller i medlemsansökan.
1000kr gratis, på Ikea är aldrig fel :)

att öppna ett gratis spelkonto hos ATG och Svenska Spel är ju lätt gjort, när man kan få så fina saker!

rise and shine :)

dagens negativa: 05.30 är ingen bra tid att vakna på. mina ögon svider och teletubbies röster skär i mina öron.

dagens positiva: Vem kan vara på dåligt humör, av en morgonpigg liam? Inte jag! Dessutom behöverjag inte sterssa för att hinna med någon buss, utan jag kan strutta runt i morgonrock hur länge jag vill :)Nu ska vi kolla på traktorer på google bilder. Nu väntar vi bara på att solen ska gå upp! :)


Uppdatering:
Nu har solen gått upp, men är helt osynlig. Hata moln! Blåser gör det också, ganska ordentligt ser det ut som. Borde gå ut med Liam, men det ser inte vidare mysigt ut. Men, dock 5 + ute redan, så hoppas vädret kommer på bättre tankar!

sunshine.

att solen, kan påverka humöret sådant. eller kanske inte solen, men en molnfri himmel.
Gick upp imorse med lilleman, så fredde fick lite sovmorgon. Vid 8.30 var det dags att gå ut, då liam stod vid dörren och gnällde. Att det blåste lite gjorde inte så mycket, för solen värmde så mycket. 3 + redan vid 8 på morgonen, om det fortsätter såhär kommer man ju att kunna ta på Liam vårkläder snart!
Sen var vi ute, och som vanligt så knatar ju Liam på överallt, helst in i skogen och hittar kottar, skräp och allt annat han får syn på. Favoriter är de små gröna boll-halvorna, från smällare på nyårsafton. Fattar inte hur han ALLTID får syn på dem, och lyckas pillra upp dem med sina tjocka handskar. Vi gick också på promenad till en lekpark, och till sist för att dricka lite vatten hos farmor och farfar. Så det blev ett par timmar, kom hem vid lunchtid.
Sen när vi kom hem var freddan i full färd med att städa lägenheten. jag som trodde att han fortfarande skulle sova. Det tackar man inte nej till :)

Eftermiddagen, begav vi oss till uppsala för att kolla på wattholma möta bele. Ja, när man har en vild 1-åring hinner man ju inte se så mycket hockey, utan det var bara att jaga, jaga, jaga. Jaga en pojke som klättrade på läktarna, plockade upp allt skräp som låg på marken, sökte ögonkontakt med alla människor, försvann in i utvisningsbåsen, tog spelarnas skridskoskydd och var allmänt jobbig :) Men men, det är sånt som hör till när man är mamma :) bara att le och se glad ut. Men jag måste ärligt talat säga, att minuterna går aldrig så sakta som när man ser på hockey, och att jag blev överlycklig när jag fick höra att det var slut efter 2 perioder.

Här kommer en härlig vårbild.

image281


om ni vill kolla igenom fler bilder, kika in på www.bilderpaliam.pixbox.se Håller på att ladda upp lite bilder där nu!


Bad day.

En dag kan börja bra, helt fantastiskt bra och mindre bra. Eller rent ut sagt förjävligt. så började min dag. Däremot, så slutade den fantastiskt bra! Inte på grund av något särskilt, utan bara 4 timmar slitande framför datan, vilket resulterade i att jag inte längre har obörjat på inlämningsuppgiften i programkonstruktion.
Dagen började mindre bra, därför att:
Jag åkte tidigare till stan, för att hinna köpa busskort på upplysningen.
När jag kom dit, så var det såklart stängt tills kl.8.
Väntade i stan en halvtimme, tills dom öppnade. Kollade för säkerthetsskull plånboken, för att kolla att visa-kortet låg där det skulle. Nix. No visa-card. Fredrik hade lånat det, och glömt att lägga tillbaka det.
Insåg att jag skulle bli tvingad att gå hela vägen till skolan med väskan med både dator och calculus i. Dvs, ett ton last.
Insåg en sekund senare att jag inte hade någon matlåda. Och inga pengar. Och jag skulle inte åka hem förrän sena kvällen. Fredrik svarade efter ett x antal samtal. Och vad gör min prins? Åker in med kortet!
Tack älskling. Jag kan inte klandra dig för att ha glömt att lägga tillbaka visa-kortet, när jag är så fumlig som jag är :) Hade lika gärnat kunna vara jag.
Morgonen tillbringades med Sandra, och vi pluggade matte på café ångströms. Sen väntade 4 timmar matteföreläsning, och framåt eftermiddagen vankades det mattelektion.
Därefter mötte jag upp L och vi satte oss framför dumburkarna och försökte komma fram till någon lösning. Eller, lösning var väl att ta i, däremot en början till lösning av det gigantiska problemet som tog 50 timmar att lösa för en av snillena i klassen. Huga. Men jag vet, att jag kan fixa det :)

Nu, är jag äntligen hemma. och jag har inte ens träffat lilleman. Jag önskar nästan att han skulle vakna och vara pigg en timme, så jag fick busa lite!

Natti, natti!


Tentaångest och stress.

Just nu vill jag fly. Bort, från denna studentstad. För, jag vill inte bli påmind om hur mycket jag har att göra, och att jag borde börja, helst i förrgår. Det är inte så lätt det där, när man har massor att göra men ingen tid. Tid, tid, ge mig tid! Imorgon har jag en helt ledig dag. Då skulle jag kunnat ha pluggat heeela långa dagen. Istället ska jag jobba, dumt va? Men jag har ju lovat, dessutom flera veckor sedan. Bara att bita i det sura äpplet och gå dit och ha kul. Hoppas att jag kan åka in till skolan en dag nästa helg och plugga, även om jag har lovat mig själv att aldrig plugga på helgen, för det är min quality-time med liam. Men ibland måste man. Viktigast att jag klarar tentorna och inlupparna, annars måste jag göra om dom, och det kommer att ta massor med quality-time ifrån oss. :)

Vi har haft en fantastisk helg. Fredagen spenderades hemma, med Liam och min kompis Johanna. Vi busade, åt paj, drack cider, vin och en grogg. Senare kom Fredde hem från matchen med Johannas pojkvän Daniel. Så åt vi "äntligen fredag" och satt och småsnackade lite. I lördagsmorse kom liams farmor och farfar hit och vi gick ut i det härliga vädret på en promenad. Jag var så glad att det kom snö, och nu är det borta igen :( stackars alla barn, och mig. Sen gick vi hem, Liam sov ute, på eftermiddagen tog vi en promenad till Daniel o Lotta. Drack lite kaffe, surrade lite och sen gick vi hem och käkade. Jag och Fredrik såg på melodifestivalen, och gick och la oss tidigt. Liam sov i sin säng nästan hela natten, och sov ända tills halv 8. Det var som en dröm.

Jag och Liam gick upp, och busade och packade väskan, för vid nio begav vi oss till Fyrishov för att bada lite!
Och det var verkligen en hit! Han plaskade, åkte ruschkana och  myste i bubbelpoolen. Det blev dock inte så långvarigt besök, men man vet ju själv hur trött man blir av badhus, och Liam blev inte mindre trött kan jag lova. Han sov som en klubbad säl i bilen på väg hem och vaknade inte när jag bar in honom, sen la vi oss alla tre och sov tills halv 3. På eftermiddagen har jag och Liam varit ute och gått lite i skogen här intill, det är nog bland det bästa han vet! Nu håller Fredrik på att lägga honom, men det verkar inte gå så bra. Så, inom några minuter kommer han nog infarandes här med ett stort leende på läpparna.

The music of my life.


Igår kom jag fram till, att jag inte längre har någon favoritmusik. Ingen skiva jag spelar om och om igen, ingen artist jag inte kan sluta lyssna på. Och det är inte riktigt likt mig. Och efter att ha lyssnat på två album av Christina Aguilera och nyaste av Leona Lewis var jag tvungen att ta mig en riktigt funderare. För den musiken, den är väl inte jag? Det är väl bara någon låt som spelas på radio med t.e x christina aguilera jag lyssnar på, spelar sönder den och kastar den i papperskorgen. Musik, har varit något jag varit helt beroende av, något jag inte kunnat leva utan. Och visst lyssnar jag fortfarande på musik, men inte på det sättet. Men jag saknar det. Rätt mycket om jag tänker efter. Ikväll utmanar jag mig själv, att skriva ner mina top-10. Det blir ingen lätt utmaning, för jag har fortfarande kvar mina absoluta favoriter, och ikväll har jag blivit tvungen att ta hem dem alla, och njuta av dem. Att välja ut de 10 bästa har inte varit helt enkelt, men jag har gjort ett försök.

1. Bon jovi - Always. Inte ett självklart val, men efter velande fram och tillbaka kom jag fram till att om den ska finnas på listan över huvudtaget, så måste det bli på första plats. Den här låten har jag antagligen lyssnat sönder, så därav blir det ytterst få tillfällen den spelas. På första plats, för att - den är den del av mig. Nostalgi. Känslor. Minnen. Tårar. Jag vet egentligen inte om det är en bra låt. Den är för mycket av mig, eller kanske mitt tidigare jag, för att jag ska kunna avgöra.

"Till the heavens burst and the words don't rhyme
And I know when I die you'll be on my mind"


2. Coldplay - The scientist. När jag hör den här blir jag varm, känslofylld och sentimental. Det finns egentligen inte så mycket -jag älskar den. Den fängslar mig.

"Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard."


3. Hello saferide - Get sick soon Jag borde antagligen skriva ner hela låttexten. Den är så charmerande söt att vem som helst skulle förstå varför den finns med på min lista. Tyvärr är jag rädd att ingen skulle orka läsa.
Men det här är den sötaste låt jag någonsin hört, så om ni inte hört den rekommenderar jag er att lyssna på den.

"Oh I love you I wish you got the flu so I could take care of you, like you take care of me."
"You can hold the remote, I won't try to steal it
And the best cushion is yours and you can have your feet on me,
Even though I'm scared of feet and even though I had a hard day at work"


4. Kom änglar - Lars Winnerbäck. För att den är så vacker. Och för att jag aldrig kommer att tröttna på den.
För att jag är totalt förälskad.

" Den vackraste stunden i livet var den när du kom, och allt var förbjudet.
Och allt som gi gjorde den stunden vill jag göra om,
för det ekar i huvet. Och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna"


5. Kathryn Williams - Hallelujah
Återigen - vacker. Jag kan inte sluta lyssna på den, när jag väl börjar. Jag önskar jag kunde sjunga den, likabra som hon.

"Mybe there is a God above
But all I've ever learned from love
Was how to shoot somebody who outdrew you
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken hallelujah"


6. Ryan Adams - wonderwall
Återigen - minnen. Förknippad med massor av saker. Vet inte om jag har bestämt mig än, men kanske är Oasis-originalet bättre. Eller, kanske inte.

"I said maybe
You're gonna be the one who saves me
And after all
You're my wonderwall "


7. Metallica - Nothing else matters. För att den är så stark. För att det är metallica. Jag skulle nog kunna lära mig att gilla alla låtar, än så länge, håller jag mig till dom lugna, där jag faktiskt kan höra vad dom sjunger. Den här låten är stark och fin.

"So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trust in who we are
And nothing else matters"



8. Kent - Utan dina andetag
För att den berör. Och för att jag aldrig varit så salig som när jag hörde den på konserten i Östersund. Jag var alldeles tagen. Den här låten sjunger jag för Liam, varje kväll. Efter att han somnat förstås :)


"Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu"
"Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag"


9. Anna Stadling & Idde schultz - Till det sista havet. Winnerbäcks låt. Alla winnerbäcks låtar är grymma. Den här är en av de grymmaste. Men, jag tycker den är allra vackrast med Anna & Idde.



"Jag är där jag går med dig
genom mörker och hällande regn
genom höstens tröga grind
genom vårens varma vind
till det sista havet min vän

Och du ska måla din egen färg, och på din himmel ska det skrivas att du kan,
och det ska eka över skog och berg, att sanningen ljuger och att drömmen är sann"



10. Metallica - whiskey in the jar.
För att den gör mig så otroligt GLAD! Världens mest uppiggande låt, och den passar alltid. Iallafall nästan.

"Musha rain dum-a-do-dum-a-da
Whack for my daddy-o
Whack for my daddy-o
There's whiskey in the jar-o
"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag funderar fortfarande på, om bon jovi borde ligga längst upp i listen, på första plats. Kanske inte, men på något sätt är den ändå självklar. Vet inte hur jag ska förklara, den bara ska vara där. Även om jag inte vill det, så förmår jag mig inte att ta bort den. Jag menar, hur skulle jag kunna välja en av de 9 andra till att ligga först? Och därefter, funderar jag på, om kanske whiskey in the jar skulle ligga 2:a? Och kanske coldplay sist? Men, hur mycket jag än grunnar på det, så kommer jag ändå inte att komma fram till nånting. Och vad spelar egentligen ordningen för roll, när det säkert finns 9 låtar, som skulle funnits i listan istället för de som redan ligger där.
Imorgon, kommer jag med största sannolikhet att inse att jag glömt de viktigaste. Det må så vara.

Och här kommer några nya favoriter, och vem vet, om ett år kanske det är de som utgör min top 10.
* Christina Aguilera - hurt.
* Alicia Keys - superwoman
* Leona Lewis - footprints in the sand. (eller, egentligen hela hennes album)
* Christina Aguilera - a song for you.

Jag vill ha mer musik, ny musik!

Ge mig era favoriter!


Alla handlares dag?

Jag vet inte var jag ska börja. Alla hjärtans dag - är det verkligen en bra dag? För vissa. För alla par, som har någon att somna på kudden bredvid kanske. Och för handlarna, som säljer hjärtformade prylar för miljontals kronor. Tänk att det till exempel säljs 4 000 000 rosor varje år på alla hjärtans dag.

Men alla andra då?
Min första tanke går till högstadieelever. Rosor delas ut från höger till vänster, och där i mitten står en stackare som bara tittar på. Han eller hon får inte en enda ros. Alla andra är glada, sitter och fnissar och läser i hälsningen som sitter på rosen. På sidan om står den roslöse stackaren och undrar varför man inte bara kan knäppa med fingrarna så att man blir osynlig.
Och varför en enda speciell dag, då man "tvingas" köpa något, bara för att man annars inte anses visa tillräckligt att man inte tycker om personen ifråga. Skulle inte du bli gladare, om du fick den där rosbuketten på en "vanlig" dag, utan att du förväntat dig att få något?

Jag ska inte säga att jag bojkottar alla hjärtans dag, men visst väcker den vissa funderingar. För mig har just den dagen ingen särskild betydelse, inte nu när man har gått och blivit så här vardaglig *skrattar*
Men jag förstår alla nyförälskade, och andra som njuter av dagen! Visst njuter jag också av dagen, men jag njuter lika mycket av alla andra dagar! Själv sitter jag här ensam, medans fredde är på hockeyträning.

Jag har dock blivit uppvaktad idag! Och med något jag absolut inte förväntat mig, och det gjorde mig jätteglad!
Fick ett superfint guldhalsband av fredrik, med två söta hjärtan. Dessutom en ask choklad, och en gullig nalle.
Han är bäst min fredrik! Jag älskar dej!

Fick ett brev på posten idag också av min söta mamma, jag och Fredrik fick ett brev, och Lilleman ett brev. Liam fick en liten katt och en hund, och han blev så glad så han verkade aldrig vilja sluta pussa på dom! Jag och Fredde fick ett bidrag till att gå ut och äta middag eller göra något annat mysigt. TACK!

Alla mina:
Jag älskar er, och jag vill aldrig leva utan er!


En sårig nos.

Ja, så kan det gå när man blir för framtung och ramlar med ansiktet före i backar. Men, tuff som han är lilleman så gick det över efter någon minut. Vilket underbart väder idag! Dagen började med att jag gick ut med Liam i solen en halvtimme, för att sedan få skjuts till skolan. Har enbart haft en föreläsning och en lektion idag, och ätit lunch med ett gäng gymnasieelever på studiebesök. Det var allt från idag. Nu ska jag hoppa i säng, kl 8 imorgonbitti väntar labb-redovisning och det får jag inte under några omständigheter missa!

image279
image280

Reunion

I lördags var den stora dagen, då tjejligan från första året på gymnasiet återsågs igen! Jag och Lena ses ju ofta, eftersom vi båda bor i Uppsala, däremot Johanna har vi knappt sett skymten av sen hon slutade gymnasiet, då hon rännt runt i stora världen. Senast jag träffade henne, hade jag en stor tjock mage!
Lördagen tillbringades här hemma, med tacos, melodifestivalen och en massa tjabbel. Liam var lite blyg i början, men mjuknade snabbt upp och sen ville han upp i både Lenas och Johannas famnar hela tiden.
Iallafall, så var det en fantastisk helg, med skratt så tårarna rann. Inte förrän jag träffade henne, insåg jag hur j*a mycket jag saknat henne! Tänk vad mycket vi upplevt tillsammans. Först och främst en massa galenskap! *Tänker tillbaka på bulgarien 2003*
Nu, är hon åter i Paris där hon ska börja plugga. Hon är så modig, och så stark! Jag avundar hennes drivkraft.

Nu, är vardagen tillbaka med allt som det innebär. Plugg - plugg - plugg. Försöker pränta in all matte som jag inte begriper, och hela tiden hör jag min föreläsares ord "You have to remember this, forever, forever, forever and EVER." Vad var det jag skulle minnas? Eftermiddagen har iallafall tillbringas på café Ångström med L. Han läser inte samma ma-kurs, men som tur är har han läst analys-kursen så jag har en matte-assistent skulle man kunna säga :)

Lenas mage har blitt så stor. Tänk att det snart är dags! Jag längtar så mycket efter samtalet, att få höra att knyttet anlänt!

I helgen fick jag också ett tragiskt dödsbesked... En gammal klasskompis till mig från högstadiet avled i söndags, i en tragisk olycka! Usch vad hemskt livet kan vända. Jag har inte haft någon kontakt med honom sen dess, men än dock så är det klart att man blir berörd. Och man inser, att det samtalet lika väl hade kunnat handla om någon som stod en nära! 

SAVE THE DAY!




Lite bilder från helgen:
1. Liam i sin nya grod-hängselbyxa i plysch. Underbar, eller hur?
2. samma fräsching här!
3. Lena i Jojjas famn.
4. Lenas vackra mage
5. Johanna försöker väcka bebis.
6. Liam i sitt essä.
7. same
8. Jag och Liam trötta idag, liam kollar på filmen bilar.
9. Vi tre. <3
10. Johanna känner och klämmer.
11. Snygga brudar.

ME AND I!

Dagen började med en jobbig huvudvärk. Och avslutades med vin och umgänge hos E på Me-and-I-party.
Däremellan inhandlade jag vår-kläder till Liam, och för ovanlighetens skull fanns allt jag ville ha, dvs, både jacka och byxor i samma storlek! Så, jag passade på att shoppa det. Är mkt nöjd, även om jag tror att byxorna blir något stora. Därefter träffade jag min sötaste tjockis-Lena. Tänk att det bara är en månad kvar tills bäsen kommer! Åh vad jag längtar. Vill se vem som gömmer sig därinne, snarast! Sen åkte jag hem, till Lilleman som var hos farfar.
Hem, lagade mat, och sen iväg på klädpartyt. TACK elisabeth för en jättetrevlig kväll! Singstar bjöds det på också. Fanken också att jag ska vara så FEG. Jag älskar ju att sjunga. En annan gång förhoppningsvis.

Imorgon, kommer min solstråle Johanna hit. Jag lovar att denna helg kommer att bestå av kärlek.

Jag kan inte komma på någon rubrik.

Så var torsdagen avklarad och fredag imorgon! Åh så skönt, inga lektioner imorgon. Och labben är klar. Lovely. Imorgon blir det till att räkna matte eller något annat viktigt, men iallafall skönt att bara sitta ner i lugn och ro.
Idag har vi haft datajuridik. Lätt de roligaste föreläsningarna. 4 timmar flyter på så fort, att 2 timmars PK känns längre. Trots att kursen ska handla om IT-rätt så glider vi allt som oftast över på andra ämnen, idag hundar och föräldrars icke-ansvar för sina barns handlingar. En intressant fråga det där. Till att börja med det där med hunden. Hur mycket jag än retar en pitbullterrier att bita mig, så är det alltid alltid ägaren som står för konsekvenserna. Fast det är mitt fel liksom. Märkligt. Förmiddagen fördrev jag med mina favoritpojkar(nåväl, i skolan) Nicke o Lars. Som vanligt, drack vi kaffe och pluggade, och snackade skit. Jag är glad att de finns de där två tokstollarna, dom gör mig på så gott humör!

Nu är det godnatt-dags. Imorgon väntar me-and-I-party hos Eli!


Första bodypump-passet avklarat!

Som rubriken lyder, nu har jag tagit tjuren vid hornen och tagit mig till ett pass. Det känns bra, från tårna ändå ut i hårstråna! Vad märkligt, att man kan bli på ett sånt topphumör av lite träning! Men fy vad jobbigt vissa saker var nu när det var så längesen jag gick. Tur att jag tog det lugnt med vikterna. Men, om det blir som de tidigare gångerna när jag gått första gången lär jag knappt ta mig ur sängen imorgon. We'll see.

Idag, har varit en hyffsat slapp dag. Efter gårdagen tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av lite ledighet då jag och L var så duktiga och gjorde klart hela fredagens kommande labb + satt på café ångströms och drack kaffe och pluggade juridik resten av dagen. Good work. Så idag, har jag varit på analys-föreläsning, och sen skippade jag nästa föreläsning för att läsa själv i boken och göra uppgifter. Det finns en gräns för hur mycket man kan ta in av det dansken snackar om.
Efter skolan gick jag en vända på stan, eller rättare sagt till Lindex och HM för att kolla på vårutekläder till Liam. Har hittat en jacka och överdragsbyxor från FIX på Lindex, som verkar kanon med avtagbar fleecejacka inuti. Svårt det där med storlekar bara. Vet ju hur långa 86-byxor är, men samtidigt får dom ju inte bli för korta... hm, tåls att tänka på. Måste köpa dom snart bara, för vips så är allt slut och man går och väntar på att de ska få hem och så kommer det aldrig. Been there done that. 
Sen har vi rensat bland Liams leksaker också. Det kan ju aldrig skada, att ta bort en massa saker han inte leker med. Tror att det kan leda till att han inte vet vad han ska leka med, för att han har alldeles för mycket saker i sina lådor. Så, sagt och gjort, nu har han bara hälften av alla saker kvar!


På lördag fm kommer en av mina närmsta vänner, Johanna hit och hälsar på mig och Lena! Åh vad jag längtar, hon har bott utomlands de senaste åren så hon har inte ens hunnit träffa Liam! Kommer att bli en fantastisk helg.


Nu - en kopp thé.
Sen - godnatt.

Bullbak och stuvade funktioner.

Idag - 4 timmars programkonstruktions-föreläsning. Med andra ord, 4 långsamma, riktigt jobbiga timmar.
Idag pratade vi om stuvade funktioner. Hur kan en funktion var "stuvad"? Lät som någon slags maträtt tyckte jag :) Men så var det inte. Här hemma har det bakats bullar och kardemummamuffins ikväll. Och hör och häpna, mannen i huset har skött baket! Det är lite roligt tycker jag, att han intresserar sig för sånt. Så huslig blir man av att vara hemmapappa :)

Nu ska jag lägga mig i sängen, och läsa på om de stuvade funktionerna. Så att jag är väl förberedd imorgon, inför labb. Den här gången tänker jag inte bli sjuk!


Min motivationkälla

Ibland blir jag totalt omotiverad. Och det kan vända fort, och jag ger nästan upp totalt. Ser bara det negativa, vägrar inse att jag faktiskt kan lyckas med det jag ger mig in i. Idag har varit en sån dag. Eller, egentligen hela veckan. Kurserna har känts tråkiga, och framförallt ogenomförbara. Jag funderade allvarligt på att hoppa över en av kurserna jag läser, ta den senare. Vad gör det? Få det lite slappare nu för ett tag. Men sen då? Hur kul blir det att ha den kvar hängandes sen?

Det är då, min ultimata motivationskälla träder i kraft. Den är klok, och den hjälper! Källan delar jag allt med, till och med tandborste ibland. Han heter Fredrik.
Och han är den bästa motivationskällan som någonsin funnits. Trots att han kommer med sina dumma hockey-jämförelser, så får han mig alltid på andra tankar.
Får mig att inse; "Hallå, du har en utmaning framför dig, tänker du förlora den med 10-2?"
Det låter kanske simpelt, men det får mig att sätta mig vid böckerna, och med bara en liten gnutta positivitet blir allt så mycket enklare. Till och med världens mest traggliga matematik, som dessutom helt är på engelska. Texten jag inte ens kunde få ihop meningarna i, har ikväll lett till att jag räknat ikapp allt jag missat. Och bäst av allt, jag är motiverad igen. Hur kunde jag nånsin tro att jag kunde förlora, innan jag ens börjat?

Tack hjärtat, min personliga coach. I love you.


 


 


Vinterbilder!

image261
Här är bildbeviset på snögubben Fredde gjorde igår. Fantastiskt fin, eller hur?

image263

image264
Vi är på väg för att väcka  farmor och farfar
image265
Pulkaåkning. Vem ser nöjdast ut, Liam eller Fredrik?


Idag har varit en lugn dag. Liam dålig i magen, så idag har det bytts ganska många blöjor. En vända var det 3 st inom loppet av 5 min. Hellre det än spya iaf!  Idag har vi åkt pulka, varit på promenad, och busat. Många timmar ute har det blivit.

Blöjbyten och en ståtlig snögubbe.

Dagen började med att en viss herre behagade vakna runt 6-snåret. Han - pigg och glad, som alltid på morgonen. Och jag - mindre pigg men ändå glad :) Vad annars kan man bli, av någon som från och med samma stund som han slår upp ögonen, både har hunnit sätta sig upp och rabblat 100 ord på något språk jag ännu inte begriper mig på. Vi gick upp, Liam fick diska i diskhon, vilket alltid slutar med att hela köksgolvet är plaskblött, och att han sitter i diskhon, som för övrigt är handikappanpassad så han får knappt plats. Men han gillar det. Och om han gillar det, så gillar jag det. Så enkelt är det. Ända tills.... jag känner hur illamåendet tränger sig på och jag får väcka fredde som får rusa upp ur sängen medans jag springer in på toa. Men, falskt alarm, ingen mer spya. Skönt. Jag har faktiskt klarat mig hela dagen, och nu känner jag mig till och med rätt så kry.

Däremot har Lilleman kackat ner ett antal blöjor idag, som kanske inte haft den mest hallon-doftande lukten.
Iallafall, så verkar det inte blivit nåt mer av det, och bara för det så kommer vi naturligtvis att få vakna inatt av en nerspydd säng. Håll tummarna för oss.
Idag, har vi inte gjort så mycket. Varit ute, sett på teletubbies, lagat mat, hängt tvätt, vilat, busat, badat, diskat, ja, sånt vi brukar göra om dagarna. Fredrik har byggt en snögubbe också. Han blir som ett barn ibland (ja, ganska ofta) och jag blev inte förvånad när jag såg att snögubben var på väg att få både hatt, halsduk, morotsnäsa, russinögon och till och med en käpp i ena handen, och en hink i andra. Varje gång jag tittar ut genom köksfönstret hoppar jag till, jag är inte riktigt van vid snögubbar. Men, å andra sidan, så är det väl vad barnfamiljer ska ha på sin tomt? Nästa år kanske till och med Liam är intresserad av att hjälpa till.

Ikväll har vi spelat 500, och nu ska vi lägga oss och kolla vidare på desperate. Sista skivan nu, sorgligt, men samtidigt lite skönt. Jag är inte så värst van vid att glo på film, och med såna här boxar måste man ju glo vidare!

Godnatt med er!
Och lena med tillhörande rara moder, jag är också ledsen att vi inte kunde ses. Vi hade sett fram emot det, men förhoppningsvis kommer fler tillfällen.

p.s imorgon kommer bildbevis på snögubben


Heja Abbe!

Egentligen borde jag sova, men istället har jag suttit och surfat runt. Jag hittade till en blogg skriven av en pappa till en liten Abbe. Inte vilken Abbe som helst. Abbe har ett kromosomfel som har lett till att han har stora hjärtproblem.
Tårarna har rullat på mina kinder genom hela bloggen.

Hur kan jag tycka synd om mig själv som bara är magsjuk?

När i hela friden ska man börja uppleva den här tacksamheten? Man borde göra det, varje minut, varje sekund. Men inte förrän det händer något inser man hur bra man hade det innan.


Heja Abbe!


magsjuk

Igårkväll, började jag känna mig lite illamående, men tänkte inte så mkt på det eftersom jag aldrig brukar bli magsjuk eller så. Här sitter jag, 12 timmar senare utan innehåll i magsäcken, med ett likblekt ansikte, frysandes med en rygg som smärtar och väntar på bättre tider. USCH säger jag bara för magsjuka. Det är inte roligt att bara ligga och vänta på att få springa på toa, för det har hänt ett x antal gånger inatt.
HOPPAS HOPPAS att Liam slipper!!

Idag skulle jag ha labbat med L. En viktig labb dessutom. shit pommes. Ikväll skulle jag ätit middag med fredriks systers familj och hans brors familj. Vi ses så sällan, och jag hade verkligen sett fram emot det! Däremot får jag några timmars vila här hemma själv, när fredrik och Liam går dit och gör dem sällskap.

RSS 2.0