garderobsrensning.

Idag har jag gjort något som varit behövligt sedan länge, rensat ur Liams garderob. Kliar mig i huvet och funderar på, hur fanken det kan vara möjligt att ha en så stor garderob när man bara är 1 år?
Efter rensningen fanns 20 par byxor, 34 tröjor, 15 tjocktröjor, 6 skjortor och 3 slipovers.
Nej, vi har inte skämt bort honom, men tydligen har många andra gjort det! Vi har faktiskt inte köpt mycket kläder åt honom alls, och tur är väl det!

Tänk om jag fick ha 20 par byxor!

Idag har vi haft en lugn dag. Imorse tog vi det lugnt, sov middag med Liam, och sen efter lunch tog vi en promenad till Limpan och Jenny. Tjejerna hade blivit så stora och det var roligt att se Liam bete sig på ett annat sätt tillsammans med dem än han gjorde förut, då han inte brydde sig alls. Blev så full i skratt när jag såg Thea och Liam konversera på sitt egna lilla sätt. Svårt att förklara, men det såg så lustigt ut. Som att dom förstod varann genom att titta och peka, även om Thea blivit duktig på att prata!

Imorgon är det nyårsafton, och det ska bli trevligt. Vi ska tillbringa kvällen med Daniel, Lotta, Johan och Marie.
Ska ta det lugnt, jag pallar inte tidiga morgnar bakis.

GOTT NYTT ÅR!

Spenderarbyxor på!

Idag har vi shoppat. Så roligt att komma hem med lite nya, användbara prylar.
Det blev:
*En ny dvd.
*En videokamera
*Radio till köket
*Lite nya pennor, post-its, och block inför våren.
*Tröjor till Liam
*Och lite annat småplock.

Nu återstår bara att koppla in den där förbaskade dvd:n och digitalboxen från telia. Tyvärr har vi dock stora problem med våran Lcd-tv, då det knappt går att komma åt bakom för att sätta in några kablar. Har köpt s-videokabel, som jag inte får in. Känns som att den inte passar i uttaget bakom tv:n, men antagligen gör den det. Egentligen skulle vi behövt komponentkablar men till min stora glädje hittade jag på sibas hemsida en scartkabel som var anpassad att ha till Lcd-tv m.m så imorgon blir det till att åka in och shoppa en sån. Det finns ju faktiskt inget värre än att gå och vänta på att saker ska börja fungera.  Dessutom har jag ingen handyman när det gäller teknik, utan jag råkar vara den som får styra upp saker och ting.

Bytte en tröja till Liam, och köpte en till jättefin stickad tröja. såååå skönt att man kan börja köpa kläder på avdelningen för lite större barn nu, vilken frihet. Känns som att man kollat på samma kläder hur länge som helst på h&m, dessutom finns alldeles för få tröjor utan huva.

Det är skönt att vara på hemmaplan igen.  Nu kan jag slappna av, för nu har jag fått resultaten på båda tentorna. En 4:a på både, otroligt lättande! Dessutom var jag nära en 5:a på den sista, något jag absolut inte väntat mig!
Skönt att man får lite tillbaka efter att man tillbringat så många timmar framför böckerna. Nu känns det roligt att börja plugga igen, men jag vill gärna vara ledig några veckor till, och det är jag också!

Godnatt!


en dag för avsked

Igår var det dags att ta förväl av Sixten, att samlas och önska honom vila i frid. Begravningen var otroligt fin, och trots att han inte hade någon egen familj så var vi väldigt många. Nästan alla syskonbarn fanns på plats och blommorna på kistan var så fina. Efteråt samlades vi i församlingshemmet och fikade, och pratade minnen. Det var så roligt att höra alla pappas kusiner berätta om olika historier, de har ju haft honom i närheten hela livet och upplevt hans "aktiva" liv, medans han alltid varit gammal medans jag levt. Men det betyder inte att jag har några minnen, tvärtom! Han har ju funnits i huset intill, ända sedan jag var liten.


De första minnen jag har, handlar inte om några stora saker vi gjorde, utan små små men ändå så betydelsefulla saker. Som när han kom in på morgonen när vi var små och skulle läsa tidningen - varje morgon. Och varje morgon satt vi och väntade på att bärbilen skulle komma och hämta alla bär som han plockade i skogen. Jag tillbringade många timmar i hans hus, ibland låg vi och funderade i hans säng, ibland spelade vi kort, många gånger gick jag igenom hans lådor och tittade på bävertänderna och fågelklorna. Jag minns hur han jagade kaninungarna när dom hade rymt, och att han följde med oss ut i båten och fiskade. Ibland följde han med och grillade vid Lillsjön, men oftast var han hemma. Jag minns också om alla rävar och minkar han flådde, som satt upphängda på väggen. Ofta satt vi i hammocken om somrarna, och jag vattnade hans blommor, hämtade smultron till honom och glass från hans frys. Ofta fick man en dricka också, och godisskålen i köket var sällan tom. När jag var tonåring och skulle till Åsele-festivalen fick jag någon flaska rödvin, och någon deciliter skåne akvavit. Det är något jag sent kommer att glömma!


Åren gick, man flyttade hemifrån och jag minns att han alltid blev glad när man kom hem. Ibland fick jag höra att han tyckte att jag blivit tjock, och nästa dag kunde han tycka att jag blivit "spe"(smal). Han blev virrig, och fick ibland för sig att han skulle vara med på skidtävling, och ibland skulle han ut och jaga älg.

Sixten hade ingen egen familj, men jag vet ändå att jag och min syster var hans guldklimpar som förgyllde hans liv. Det hände någon gång att han frågade vem jag var när vi kom hem från Uppsala, men det konstiga har varit att han aldrig har glömt Liams namn, fastän det är väldigt annorlunda. Liam var också någon han tyckte var väldigt roligt att träffa, det märktes att det fick honom glad.


Nu är han borta från oss, och kommer aldrig tillbaka. Det känns märkligt, det är så tomt, så tomt. Man kan aldrig riktigt föreställa sig hur det känns när dom väl är borta, och fast man tyckte att han ibland alltför ofta kom in genom dörren(kunde vara 10ggr per dag) så saknar jag de där stegen på bron och ljudet av en dörr som öppnades. Varje gång mammas och pappas katt öppnar dörren utifrån så tror jag alltid att det är Sixten, utan att jag hinner tänka till. Det kommer alltid att vara tomt, om vårarna när vi kommer hem till påsk, om somrarna när han alltid brukade sitta med och få sig en whiskey när pappa grillade, om hösten när älgjakten var i fullgång och han var nyfiken på att höra om någon älg skjutits, och om vintern med julen.


Sorg, är en märklig känsla. Jag vill ju inte att han ska komma tillbaka till livet nu, för det är ju inget som är möjligt. Jag önskar heller inte sorgen att försvinna, för då skulle det kännas som att jag glömde bort honom, och det är det sista jag vill. Tomheten efter Sixten kommer aldrig att fyllas av någon annan, den kommer alltid att finnas där. Men jag kommer att minnas honom med glädje och kärlek. Som vanligt när någon går bort, tror jag att dom finns med oss. Att dom kan följa oss, att dom finns hos oss i form av skyddsänglar.



Vila i frid, älskade Sixten.


Vår vecka i Norrland.

Så, var julen över. Och fort har det gått, som vanligt! Den här julen har varit annorlunda på många sätt. Första julafton hos mormor och morfar för Liam, första julafton utan mormor & Sixten, och första julafton här hemma utan syster. Men det gick bra ändå! Visst har det varit tomt, men med små solstrålar som Liam kan man inte vara annat än på bra humör!

I söndags hade syster beräknat datum. Och fortfarande ingen bebis..... som vi väntar allihopa! Jag som hade tänkt få träffa bebisen innan jag åker hem, men inte! Typiskt.
I julklapp har vi fått en massa kul, och jag orkar inte skriva ner allt, men Liam fick bl. a pulka, duplo, kläder, magnetklossar, film, traktor m. m.

Imorgon är det dags att åka hem. Känns både skönt och trist. Går fortfarande på högvarv efter tentan, och hoppas att jag kan börja lugna ner mig snart. Fick idag mail om att vi skulle få tentaresultat imorgon, äntligen!
Första tentan fick jag en 4:a på, den här hoppas jag att jag åtminstonde klarar!
Som vanligt så har vi inte hunnit träffa så många här hemma. Så blir det alltid, men man kan inte åka runt till alla dagarna i ända heller. I tisdags var jag dock ut med tusselur på parken, och träffade en hel del människor jag inte sett på länge, mycket trivsamt! Sen träffar man också en hel del människor man inte vill träffa men det är sånt man får leva med :)

Imorgon är det dags för begravning, känns mindre roligt men samtidigt skönt att ta farväl. Huset står tomt här bredvid vårat och varje gång katten öppnar dörren så tror jag att det är Sixten som kommer inklampande. Svårt att vänja sig.

Liam har haft det jättemysigt här, och somnat i pulkan flera flera gånger. Nu vill vi ha snö i Björklinge så vi kan få dra han på pulkan där också! På skotern somnade han också gott, fast han tyckte den var lite läskig i början.
Nej, nu borde jag packa!

ny design på gång.

Bloggdesign pågår. Därför ser det lite konstigt ut fram och tillbaka. Sakta men säkert lär jag mig photoshop, och håller på att fixa med lite grejer till den nya designen :)  (Tack sara)
Imorgon är det julafton! Känns konstigt, har knappt hunnit känna några julkänslor alls. I vilket fall är det skönt att vara ledig, och att vara hemma. Idag sov jag till 11, det behövdes! Idag har vi bakat julgodis, busat med Liam och spelat bingolotto. Usch, vilken vidrig programledare.

Nu är det dags att hoppa i säng!

GOD JUL ALLA!!

RECEPT PÅ UNDERBART JULGODIS!

 

Himmelsk bananfudge ca 60 bitar

100 g skumbananer (ca 20 st)
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g ljus blockchoklad

Gör så här:
Klipp skumbananerna i små bitar.
Blanda bitarna med socker, grädde och smör i en gryta. Värm på svag värme tills allt har smält. Höj värmen något om skumbananerna inte vill smälta.
Låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning i ca 10 min.
Rör ner chokladen, bruten i bitar.
Tag kastrullen från plattan, rör om kraftigt tills massan svalnar något och får en ljusare färg.
Häll upp smeten i oljad form, ca 20 x 30 som.
Låt fudgen stelna, skär sedan i lagom stora bitar.
Förvara kallt!


Dessa godisar är enormt goda, och lätta att göra! :) try it!


utmanad av mia!

100 frågor.

1. Tre namn jag lyssnar till:
Bella, Issa, mus.

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Tålamodet och omtänksamheten.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Rastlöshet, och misstänksamhet.

4. Detta är jag rädd för:
Som mia: att mista någon nära.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
skratt, liam, trygghet.

6. Två saker jag absolut inte kan göra?
befinna mig på höga höjder, och förstå barnmisshandel!

7. Detta tycker jag om att göra:
Uppleva Liam. Umgås med människor som ger mig något. Läsa böcker. Studera(inte just nu kanske), skratta, fika.

8. Detta vill jag göra just nu:
Bara vara!

9. Bästa känslan:
Att vara mamma.

10. Värsta känslan:
Ångest.

11. Egenskaper jag vill att min partner ska ha?
Omtänksam, trygg och ärlig!

12. Är jag kär just nu?
Absolut!

13. Jag vill gifta mig:
Kanske, kanske inte.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Få fler barn och barnbarn så småningom. Uppleva misär, för att kunna förstå den. Resa, uppleva andra kulturer. Göra karriär och flytta till hus.

15. Min käraste ägodel:
Liam - är inte min ägodel, annars hade det lätt varit honom. Annars, så är det datorn.

16. Något jag vill ha i present:
En videokamera, så att jag kan börja filma lilleman!

17. Detta har jag på mig just nu:
Svarta mjukisar och en ljusrosa huvtröja.

18. Favoritkläder:
Pyjamas - lätt!

19. Favoritdjur:
Svårt. hund, för deras lojalitet!

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Lugn musik, med för mig tilltalande texter.

21. Favoritlåt just nu:
Lars Winnerbäck - Helande tröst. (heter den så?)

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Just nu, är allt roligt! Algebra 1 mindre roligt men den har jag ju avslutat nu:)

23. Stjärntecken:
Oxe - varmt hjärta, viljestark och med båda fötterna på jorden!

24. En bok jag älskar:
Tisdagar med Morrie.

25. En film jag älskar:
I am Sam.

26. Tv-program jag gillar just nu:
Har tyvärr inte haft tid att se på tv.

27. Favoritdoft:
Liams alldeles speciella doft!

28. Detta äter jag gärna:
Choklad.

29. Dricker helst:
kaffe.

30. Favoritgodis:
Saltlakrits, och geisha.

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Zanzibar.

32. Färg på mina ögon:
Blå

33. Hur lång är jag?
158,5 cm

34. Jag tror på:
änglar.

35. Jag spelar:
yatzy på blip.

36. Person jag beundrar:
Mirjam- för hennes klokhet och styrka.

37. Så här bor jag:
Lägenhet i Björklinge, med fredrik, Liam och två katter!

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
2.

39. Det här tänder mig:
Fredrik ;)
40. Det här gör mig avtänd:
killarna på pollacks ;)

41. Min favoritfärg?
Beror på omständigherna. I inredning - beige och nougat. Kläder - svart.

42. Favoritcitat:
If you dont stand for something, you'll fall for anything!

43. En hemlighet jag vet:
en hemlighet är en hemlighet!

44. Bästa present jag fått?
Liam, tusen gånger om!

45. Senast köpta skiva:
En julskiva.

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
hm. vet ej.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
magen kanske :)

48. Udda förmåga/egenskap:
Känner på mig vissa saker.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
en katt!

50. Vad lyssnar du på just nu?
mitt eget knapprande på tangenterna.

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Hälsa på morfar, och baka julgodis med Fredrik!

52. Var är dina föräldrar födda?
Mamma i Långsele, och pappa i Myckelgenjö.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Antivirusprogram.

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Har nog ingen favorit!

55. När badade du i en pool senast?
I augusti, på fyrishov.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?
kan hända. minns dock inte.

57. Hur många barn vill du ha?
3.

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Hiphop.

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nej, är alldeles för dåligt insatt.

60. Vad har du för TV-kanaler?
vet inte, har nyss fått en masas kanaler från telia.

61. Har du åkt moped någon gång?
Ja, dock inte kört!

62. Har du busringt någon gång?
haha, ja det har jag.

63. Har du fått felparkeringsböter?
Nej.

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungyjump eller fallskärm?
Skulle aldrig falla mig in!

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Bulgarien.

66. Har du en egen trädgård?
Trädgård kan jag inte kalla det, men 3 rabatter har jag!

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Hälge.

68. Kan du alla orden i nationalsången?
Absolut. Den sjunger jag för Liam ibland när han ska sova.

69. Badkar eller duschkabin?
badkar!

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Hooked up.

71. Favoritpizza?
svårt igen! har nog ingen!

72. Chips eller popcorn?
popcorn.

73. Vilken färg på läppstift använder du?
ljusrosa.

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
kan man göra det?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej, det är inte min grej.

76. Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsinjuice.

77. Vem var den senaste du åt ute med?
Fredrik och Liam, igår under resan!

78. Favoritchoklad?
Geisha.

79. När röstade du senast?
Valet 2006

80. När åt du en hemodlad tomat sist?
hemma hos mamma, i somras.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
nej, ingen pokal med medalj! :)

82. Är du bra på matlagning?
Sådär.

83. Klarar du att tanka själv?
Ja, det gör jag, men helst får fredde göra det!

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?
Nej.

85. Pepsi eller Coca Cola?
vet inte skillnaden :)

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nix.

87. Vad var det senaste du handlade?
Godis till tentan.

88. Har du kräkts offentligt?
det har säkert hänt, men kan inte minnas när.

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken
Måste svara som mia här, sanna kärleken har jag redan! men jag har hellre min sanna kärlek kvar än blir mångmiljardär!

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, absolut!

91. Har du ringt något betalnummer?
Ja.

92. Kan man vara vän med sitt ex?
absolut, men det beror lite på.

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
hmm... en bra fråga! Ingen aning.

94. Hade du mycket hår som liten bebis?
nej, det tror jag inte.

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Telias tråkiga.

96. Vad har du i din väska?
Inte mycket, väskor är inte min grej! Hellre prylarna i fickorna :)

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Inte innan jag går och lägger mig, men när jag väl lagt mig, så löser jag en sudoku eller två!

98. Vad är du tacksam för idag?
att vara hemma hos mor och far.

99. Var hittade du den här listan?:
Mias blogg!

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Maria, Lena och Eli.

bajsdagar.

Det känns som att det kvittar. Att jag klarar tentan, att jag inte klarade tentan. Känner mig helt slut i både huvud och kropp, alldeles slutkörd. Motivationen, lusten och inspirationen har tagit slut.
Kommer jag att lära mig mer?
Kanske, kanske inte. Jag tänker iallafall lära mig 5 bevis ikväll, utantill. När jag har gjort det, vet jag att jag iallafall kan en uppgift på tentan.

I'll be back december the 22th.


one exame taken

Pjoooh. 5 timmar satt jag med 8 mattetal. Jag har träningsvärk i hela armen.
Den var svår, otroligt svår. Men jag tror att jag klarade den. Jag hoppas. Jo, jag MÅSTE ha klarat den.
Och jag måste klara tentan på fredag.
Tentaplugg imorgon kl.8.00 med L.

kyss!


Tentaångest.

Här sitter jag med, vad jag skulle kalla tentaångest. Googlade på det, och efter att jag hittat detta på wikipedia måste jag säga att jag känner mig en aning lugnare. *skrattar*

Tentaångest

Tentaångest är det negativa sinnestillstånd som kan infinna sig i samband med tentamen.

Symtom kan inkludera oro, illamående och sömnlöshet som stegras i takt med att tentamensdagen närmar sig.

Tentaångest är en rädsla att misslyckas på tentan eller en rädlsa för själva tentamenssituationen. Orsaken kan men behöver inte vara att studenten har gjort andra saker istället för att plugga.


Lindring av tentaångest

Det säkraste sättet att bli av med tentaångest är genom att skriva tentan. Om ångesten beror på för liten kunskap för att klara tentan kan ytterligare studerande lindra ångesten. Att noga planera sina studier i förebyggande syfte kan lindra eventuell tentaångest.

Ofta är det bra att försöka slappna av. Nedan listas några metoder.

I studentområdet Flogsta i Uppsala finns ett speciellt fenomen som sägs ha uppstått för att minska tentaångest, Flogstavrålet.


Om tentaångesten är så svår att studenten har svårt att klara av själva tentan kan terapi eller läkemedel komma i fråga. Detta hör dock till undantagen. Somliga studenter självmedicinerar med etanol eller cannabis men det är lämpligare att vänta med det till tentafesten.


Min glädje, mitt solsken!

sötnosen-

blickar framåt.

Sjuk! Det passar sig inte. Har ingen ork, eller lust att plugga. Bara att härda ut. 3 resp 7 dagar kvar till tenta.
Snart är det jullov. Då ska jag:

  • Åka HEM. Fira jul hemma hos mamma och pappa igen. Ska bli grymt skönt att bara vara hemma för en vecka.
  • Gå på Sixtens begravning. Mindre roligt!
  • Gå ut med mina vänner Frida & Markus på juldagen. Ser fram emot det enormt.
  • Äntligen installera photoshop CS2 på datorn, och fixa bloggen. Usch, har inte ens haft tid med det sen flera månader tillbaka.
  • Läsa böcker. Iallafall en. Vi får se vad det blir med det.
  • Lösa sudoku.
  • Se på film.
  • Busa med Liam, heeela långa dagarna.
  • Umgås med mitt hjärta Lena. Hoppas jag?
  • Kanske Kanske få träffa mitt systerbarn! *kom ut nån gång!*
  • Och viktigast av allt: jag ska INTE räkna matte!

Kärlek!


A second home.

12 timmar i plugget idag.
Jag och Lars klarade labben. "Ja, vad ska man säga... Schoolbook example. Bra jobbat".
Klarade inlämningsuppgift 2, så nu har jag 7 poäng till tentan klart.
Ikväll var det mys i plugget. Julegröt, lussebullar, pepparkakor och glögg med de andra studenterna på programmet. Skolan har blivit som ett andra hem, ska bli skönt att få "flytta hem" den 21:a december! Som tur är har jag även en "andra familj". Så glad att det finns några få personer som förgyller mina dagar i skolan. Ni är guld.

Jag börjar bli förkyld.
Godnatt!


utmanad av Mia!


Skriv en önskelista med 7 önskningar. Det behöver inte vara materiella ting eller realistiska önskningar. Utmana 7 bloggare att göra detsamma.

Jag önskar...
1. ledighet

2. fler timmar på dygnet

3. Två godkända tentor.

4. Att jag kunde få bli moster nån gång!!!

5. Att alla får vara friska

6. att mormor och sixten har det bra.

7. att apelsiner vore färdigskalade.


En vanlig dag hos en ambitiös, överstressad tentapluggande student.

05.45 Väckarklockan ringer. Jag vaknar inte. efter någon minut lyckas jag höra någon melodi långt bort. Liam brukar dock vakna.
06.00 - 07.00 Duschar, äter frukost, packar matlåda, packar böcker, sminkar fixar.
07.10 Bussen går mot staden
07.41 Nästa buss mot polacksbacken
08.15-10.00 Första föreläsningen. Jag funderar starkt på varför jag egentligen sitter där.
10.15.1200 Andra föreläsningen. Jag är ännu tröttare. Intressant, roligt, begripligt. det gillar vi.
12.00 - 13.15 LUNCH. Äter snabbt, och räknar sedan frenetiskt tal ur boken.
13.15 - 15.00 Gästföreläsning. Är det värt det? Nej, vi pluggar och dricker kaffe istället på Norrlands.
17.30 Bussen går hemåt. Upp med matteboken och räknar några tal.
18.00 Hemma. Äntligen hemma. Får busa med Liam en timme innan jag slår upp böckerna på nytt och nöter.
22.30 I säng.
23.00 - 05.45 Drömmer om matematik.

I förrgår kändes allt hopplöst. Hur ska jag klara tentorna? Igår bestämde jag mig för att jag skulle satsa, inte känna efter, bara RÄKNA. Om jag inte klarar tentorna, har jag iallafall gjort så gott jag kunnat om jag lagt ner all min lediga tid på matten.

Idag känns det hopplöst, igen.
Jag är trött, frusen, omotiverad och vill skita i alltihopa.
Men, om jag inte klarar tentorna? Kan jag då säga att jag gjort så gott jag kunnat? Nej. Ta dig i kragen!

för övrigt. Jag håller på att bli psyksjuk. För, inte kan det vara riktigt friskt att mitt i natten, när ens barn ligger bredvid en och skriker, ligga och lösa ekvationer som handlar om varför barnet skriker, och när han kommer att sluta?
En riktig mamma, skulle väl ändå ha handlat? Jag skyller på att det handlar om en period. En övergående period. När tentorna är klara, blir jag normal igen då? Om inte, lovar jag att uppsöka psykolog.

En stressig tillvaro.

Ikväll är en sån kväll jag skulle vilja skriva om något viktigt, något klokt. Men allt som snurrar i mitt huvud är kongruens, matriser, determinanter, vektorer, parallellogram, ortogonalitet, polynomdivision, största gemensamma delare och andra matematik-termer. Hur ska jag få allt att gå ihop innan tentorna? Hur ska jag hinna plugga till båda tentorna? HUR? Varje morgon när väckarklockan ringer har jag precis hållt på att löst något mattetal i sömnen. Detta bådar inte gott. Förmodligen är jag en av få som sitter och räknar matte flera timmar i sträck på en fredagkväll. Jag skulle inte heller ha gjort det om jag inte varit tvungen.

math sucks right now.

Jullov. jullov. Det klingar fint i mina öron. Men innan dess, får jag ägna mig åt matte dygnet runt.

Håll tumme och tå för mig, snälla!


Går tiden fortare i december?

Hur kan det komma sig att december månad rusar iväg så fort? Man hinner aldrig njuta av den här jul-förberedelse-tiden för den går så fort. Första advent blev aldrig firad här, kom hem på söndagkväll och den dagen var lite upp och ned. Så snart är det 2:a advent, alltså 2(!) veckor till julafton. Nej, det får inte vara sant.
Jag har inte hunnit köpa julklappar, inte hunnit fixa julkort, inte skapat julstämning, inte köpt en glöggflaska och inte sett julkalendern.

Imorgon, SKA jag dricka glögg. Och julgardinerna ska upp. Om jag hinner efter pluggandet vill säga.
I helgen hoppas jag kunna njuta och mysa. Förhoppningsvis kommer Lena och Per hit och fikar med oss också.
Min Lena är fantastisk, ojämförbar!

Jag är trött ikväll. Åkte hem tidigare idag, och jag fick hela 3 timmar med Liam, och det kommer jag att leva på ända tills på fredag då jag får vara hemma. Nu blir det plugg två långa dagar, sen helg, sen plugg dygnet runt innan tenta :) Jag hoppas att det kommer att gå vägen! Jag fick tillbaka min dugga idag, och jag hade spikat den(!)

Godnatt mina vänner. Och tack för all omtanke.

När orden inte räcker till....

Fast det gått så många dagar, finns det inga ord jag kan skriva. Mycket att ta in, mycket att bearbeta och mycket att överhuvudtaget förstå. Jag är så glad att jag åkte hem, att jag fick ta avsked av dig älskade skruttgubbe!
Men att du skulle lämna oss precis nu, just den helg jag var hemma, samma dag som mormors begravning det hade ingen av oss kunnat föreställa oss...

Det finns så många frågor. Vad var det som hände? Vad tänkte du när du begav dig ut i mörka natten?
Du var så fin, och jag är glad att jag fick stryka och pussa dig på kinden!
Jag har så många minnen från min tid tillsammans med dig. Du har alltid funnits där, så nära i huset bredvid, och när jag var liten var jag hos dig jämt och höll dig sällskap. Ofta låg du och vilade, och jag la mig bredvid dig i din säng och där låg vi och funderade på lite av varje.

Jag önskar jag kunde skriva 10 000 ord, för jag har så mycket inom mig. Kanske kommer orden till mig, en annan, och bättre dag.


Ibland önskar man att världen bara kunde stanna upp när sånt här händer. Men allt går runt i den vanliga takten med massor av saker att hinna med. I skolan är det stress, stress, stress. Men snart, är jag ledig i en hel månad och jag ska njuta av varje sekund! Tillsammans med mina pojkar, och våra familjer!


Vi alla som känt Dig

och vet hur Du var

önskar så att Du

bland oss fanns kvar

Men nu när Du gått

dit vi alla ska gå

med glädje vi minns

allt det fina ändå


RSS 2.0