Valborg.

Nu ska jag in till stan och dricka skumpa och äta jordgubbar!
ha en toppenvalborg!

Bra och dåliga besked!

Idag har vi fått ett riktigt tråkigt besked. En närstående till oss har drabbats av en sjukdom. Men du SKA bli frisk, det ska vi se till allihopa!

Sen till ett bättre besked: Förhoppningsvis får vi lånelöfte.

Ännu bättre: Imorgon ska jag dricka champagne. och träffa max.

det ni!


En blivande makeupartist?

Liam lyckades krypa ur sängen imorse utan att varken jag eller F vaknade. Efter ett tag vaknade jag till och utbrast:
-Men var är Liam?
Fredde upp ur sänegn och gick ut i vardagsrummet. Snacka om att liam haft egentid! Suttit och plockat ur min sminkväska, den bästa sak han vet att gräva i. På golvet låg diverse ögonskuggor urgröpta, även de allra finaste från makeupstore. Oj vad han ska ha njutit, fått sitta i lugn och ro och göra något man absoltu aldrig får röra annars. Nu är han både lila, gul och blå i ansiktet. Och jag äger några ögonskuggor mindre.

tack för alla gratulationer igår, jag fick en massa presentkort som jag ska handla kläääääääder för!

Skämmes, ta mej fan!

Som vanligt, var 9-bussen proppad när jag åkte till skolan imorse. Detta medförde dagens insikt.
Jag skäms idag över att vara människa. Iallafall den typen av människa, som lever i detta land.
När bussen stannade vid en hop av människor för att berätta att dom inte fick åka med, och att busschauffören inte fick ha männniskor stående i bussen. En lite äldre dam ropade förtvivlat, men jag ska till min man, han ligger på sjukhus och det är jätteviktigt, jag MÅSTE åka dit, nu! Tyvärr säger busschauffören och skakar på huvudet.
Två människor stod redan i bussen, så varför inte plocka in en till?
Det är inte busschauffören jag skäms över.
När bussen rullat ett par 100 meter kommer jag på mig själv. Varför i hela friden steg jag inte av bussen, och gav platsen till damen som skulle till sin man på  sjukhuset. Tänk om han var döende? Vad vet jag?
Vad skulle jag göra för viktigt, förutom att gå på dagens enda föreläsning, som jag nu ändå skippar halva för att den inte gav mig särskilt mycket förutom huvudvärk.
Jag skäms, för att jag inte överhuvudtaget tänkte tanken när bussen stod där.
Och jag skäms, för att inte en enda på hela bussen verkade tänka tanken heller.
Vad vet jag, dom kanske också hade viktiga saker för sig allihopa.
Vi är ju människor, i Sverige.

Nu borde jag åka hem, och fira min födelsedag. Men jag kan inte riktigt släppa buss-insikten.

TACK för alla fina sms jag fått, och grattis till min låtsastvilling JOHANNA som också fyller år idag!

Pysseldag med datatjejerna

Idag på eftermiddagen åkte jag in till stan för att träffa mina tjejklasskompisar, och de andra som pluggar dv-programmet och it, hemma hos Pu. På skolan har vi ett "eget" rum, där vi har tjejluncher en gång i veckan och dit har vi fixat lite ny inredning. Som dom flesta vet finns det inget tråkigare än skol-väggar. Usch vad vidriga, svårt att hitta nya gardiner till dem. Iallafall, så hittade vi fina gardiner, som vi idag har sytt. Vi har dessutom köpt en megajätteram, och gjort ett fint kollage med en massa kort från datatjej i linköping + lite andra tillställningar vi varit på. Så det vart jättefint! Egna glas har vi köpt också, som vi har skrivit namn på med glaspennor, +krukor och lite blommor så förhoppningsvis blir det lite mysigare nu.
Mat hämtade vi från en thai-restaurang och jag hade bakat en kladdkaka.
Så det har varit en jättemysig dag.

Imorgon väntar föreläsning kl. 08.00
Därefter födelsedagsfirande.
Och det är jag som ska firas!

design-uppdatering pågår!

Jag vet, allting ser ganska skumt ut. men, nu är klockan alldeles för mkt och jag ska bums hoppa i säng!

Wow cans

wow. har precis sett alla bidragen i körslaget. Om team Cans åker ut ikväll, kommer jag att sitta med öppen mun och gapa i en vecka. Jag är ingen fantast av opera, men jäklar vad bra det var. Kören har verkligen talang.
För övrigt hejar jag på Brolle, och Linda Bengtzing får gärna åka ut ikväll.

Long day.

Dagen har varit lång, men härligt väder så det gjorde inte så mycket! Liam behagade vakna kl, 04.50 imorse, självklart har man sån tur när man ska ta morgonen! Jag var inte alls vidare avundsjuk på fredde som sov gott i sängen......
Iallafall, så somnade lilleman om redan vid 8.30, hur trött som helst. Så, sen 10 har han varit vaken, och härjat och naturligtvis blivit skittrött redan vid kl 16. Så, vi fick hjälpas åt för att hålla honom vaken, och nu sover han som en klubbad säl. Vi har egentligen inte gjort så mycket idag, förutom att vara ute i det härliga vädret. Dock itne lika soligt som resten av veckan men det var nog ganska skönt för lilleman som har varit ute runt 8 timmar per dag hela veckan. Klart han blir trött, precis som vi. Ska lägga in ett par bilder senare, om jag kommer ihåg att ladda kameran.

Nu väntar grillning, därefter körslaget.

23.54.59

Japp, den tidpunkten lämnade vi in labben. om datorn hade hängt sig hade jag varit körd!
SÅ JÄDRA SKÖNT! Nu behöver vi inte tänka mer på AD1 under hela helgen, ska bli grymt skönt.
Vi har lagt ner ungefär 20 timmar på den här labben, idag 10.
Skönt att äntligen ha nått målet.

Nu till något annat än studier:
Idag när jag satt inne och pluggade kom Liam inspringandes utifrån baksidan, och ropade "Mamma!, mamma!". I handen hade han en påsklilja som han plockat i rabatten, och den ville han ge till mig.
Då kan man inte annat än jubla inombords, vilken lycka att ha en sådan glädjespridare runtom sig varendaste dag! Hur tråkigt det än må vara att labba, så är jag ändå världens lyckligaste 24/7!

Nu tycker jag att ni ska kika in på
www.bilderpaliam.pixbox.se

för där finns nya bilder!

Dagens enda glädje

106805-351

hata datorer!

Ibland önskar man att man vore en mask i jorden, ett löv på ett träd eller en sandkorn i en sandlåda.
Ibland vore det inte så dumt. just idag vill jag hellre vara en bajshög i en lagård, än att vara människa.
Sitter och försöker bena ut ett problem med en labb, och jag har suttit med labben i sammanlagt 11 timmar nu, idag och igår. Och vi fattar verkligen inte hur vi ska lösa problemet, deadline ikväll kl23.59.59.......
Nåväl, vi ska nog kunna slå våra kloka hjärnor ihop.

Ha en fantastisk helg mina vänner, det tänker jag ha när detta är löst!

och, jag brukar ju alltid dumförklara er när ni säger att ni hatar datorer, och säga att datorer ska man krama.
Men snälla, hjälp mig att hata datorer ikväll.


we can do it! (can we do it?)

Just nu suger det att vara student. Iallafall en seriös student. Ute på gården utanför universitetet är det fest, varje dag. Där byggs just nu massor med flottar till forsränningen, samtidigt som det spelas hög musik, säljs öl och cider(ja även dagtid), det finns hoppborgar, studsmatta och en massa kul. Själv sitter jag inne, sliter mig i håret för att få en j***a labb klar i tid. Som sagt, just nu suger det. Varför bygger inte jag flotte? Jo, jag är ju seriös. Missar inte alla föreläsningar, och får inte underkänt på labbarna. Men har jag kul?

Iallafall, så var det mkt gruvsamt att börja skolan i måndags. Jag hade liksom ångest över att ens gå dit. Jag stannade hemma, eftersom det var så väldans fint väder och vi bara hade 1 föreläsning. Vi hade en fantastisk dag. På tisdag kändes det ännu värre att ta sig till skolan, det ändrades när jag kom dit. För hur tråkigt det än må vara, har jag underbara människor omkring mig, som får mig att skratta varenda dag. Dom höjer humöret, och får mig att faktiskt trivas i de trista lokalerna. Imorgon väntar en lång dag. Don't worry, ambulance is coming.

Jag har en massa att uppdatera om egentligen, men nu väntar sängen på mig.
Föresten har jag och Mia startat vårat projekt - ner i vikt. Vi har ett kalkylblad på googlemailen som vi uppdaterar så fort vi ätit något och även motionerat, så vi håller koll på varandra och peppar! Så äter man något onyttigt, så får man även skämmas med tanke på att vi ser allt som den andra äter. Smart va? Egentligen skulle det vara en tävling, men nu tror jag det är en peppa-göra-tillsammans-grej! Och det är så mycket roligare när man är två!
Jag har precis kommit in från en 80min lång rask promenad/joggingtur, den gjorde susen.

natti natti.

svandammen

Bloggen har ekat tom en vecka snart, och ja, skäms på mig. Men, tiden har itne riktigt räckt till. Så, nu har jag en massa att ta igen. Och egentligen har jag inte tid nu heller, men jag måste dela med mig av lite bilder från dagen.
Vid halv 11-snåret åkte vid med pappa Fredde in till stan, han skulle jobba så vi passade på att åka in och mysa i det fina vädret. Till att börja med åt vi hamburgare till lunch i stadsparken. Mm, det var mysigt det! Sen begav vi oss
till svandammen och kollade in alla "kaka":or. Och oj vad det var roligt! Liam älskar fåglar, men jag tyckte inte det var sååå himla mysigt med alla måsar som svärmade runt i flockar som tokiga. Hade vart mysigare om det bara vart änder. Men som sagt så gillade Liam fåglarna, men han kunde inte ritkigt förstå att han inte fick gå INNANFÖR staketet. Sen tog vi en promenad, och Liam somnade i vagnen. Jag knatade runt på stan och köpte ett par linnen till Lilleman, en ny randig-mössa från kappahl, och ett par solbrillor.
Sen vaknade han, och vi gick och köpte glass.
Vi gick tillbaka till stadsparken och till lekparken där, fast där hann jag inte med att knäppa några kort, shiiit vad mycket folk! Man klagar över att det är för lite barn i lekparkerna här ute i björklinge, men där var det alldeles för mkt istället! Sen iallafall så mötte vi upp Lena och Max, och vi åt middag ute i solen. Liam började därefter tröttna, och ville inte sitta i vagnen längre.
Tillslut bestämde vi oss för att ta bussen hem till B-linge, och det var nog ett klokt beslut. Främst för att Liam var så trött att han antagligen itne hade pallat mkt mer, men också för att Liam fick åka buss, vilket var en riktig hit! Han sa "ÅÅHHHH" när vi klev på och sen satt han som ett ljus och pekade på allt vi körde förbi.
Så när vi kom hem så var han riiiiktigt trött! Nu sover han sött, men jag undrar om inte jag själv skulle somnat ännu fortare än Lilleman. Man blir trött utav solen! Men inte på dåligt humör, åhh vad jag blir glad!

Så, nu ska jag inte tjata längre, här kommer bilderna:

Jag äter hamburgare, mmm vad gott!
 Jobbigt att titta på fåglar!
Kolla in coolingen!!
Jag har fått glass!
Massor med fåglar, dammen borde dock heta måsdammen!
Kollar in pippifåglarna
Titta!!

Jag är hos farmor o farfar och lirar boll, jag har blivit jätteduktig på att sparka!
Jag har snott farfars kex
En glad kille i solskenet!

nervös

Ja, snart ska vi till banken och jag är nervös över hur det ska gå med Liam. Hoppas iallafall att det går bra, och att vi får ta lån :) Men jag inte så höga förhoppningar, men man får gå till olika banker. usch jag är så trött på lägenheten att jag vill SPY. Känner oss så instängda här, går på varann hela tiden.
Tänk om man kunde få flytta.... vinna en miljon eller nåt.


Banken imorgon.

Imorgon ska vi till banken, och snacka lite lån. Kan vara bra att veta hur mkt man skulle få låna, och sådär.
Jag är alldeles för trött för att vara vaken, så jag borde ta mitt förnuft till fånga och släcka ner.
Jag fastnade i en låt, Melissa Horn & Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut. Vackert.

Imorgon väntar som sagt banken, därefter föreläsning och labb med C. Idag har jag skrattat så tårarna sprutat, den känslan, är faktiskt nästan oslagbar.

Ciao.

Tänd ett ljus för Engla ikväll.



Alla reagerar vi med bestörtning över fallet med Engla och hennes öde.

Just nu sprids uppmaningar genom bloggar, e-post och sms att ikväll kl. 21.00 tända ett ljus i fönstret. Jag tänder ett. Gör du?

Fräserbäver-Bella

Att sluta snusa är ingen lek. nej fy vilket monster jag har förvandlats till! Och det är inte så roligt!! Usch, det här har varit en hemsk dag. Fast den började dock mkt bra, med att jag och fredde fick sova ut: liam sov hos farmor och farfar, så det var sååå skönt att inte behöva gå upp kl6. Och han hade inte varit ledsen en enda gång där heller, så frid och fröjd för allihopa :)  Sen iallafall har jag och liam varit ensam hemma idag. och vi var på ungefär lika dåligt humör båda två. Det slutade med att han fick diska tills han började stänka vatten över hela köket med ett dl-mått.
Nu sover han tungt, även om det tog ett tag för honom att somna, då han verkar ha för ont i munnen för att vilja suga på nappen och båda snuttekaninerna är nytvättade(för att han la ner dom i toan), så dom luktar alldeles för gott för hans smak. Han vill helst att dom ska lukta riktigt illa, för då luktar dom gott tydligen :)
Nu sover han i våran säng, och där lär han få ligga kvar inatt.
Nu väntar sängen, imorgon skola. Jag har inte tagit en enda snus sedan igår och då tog jag bara 1 på hela dagen, visst är jag duktig?? :)
Igår var vi och hälsade på Lena, Per och Max också, och Lenas föräldrar från Sollefteå var där så det var så roligt att få träffa dem igen, även om Liam var lite misstänksam mot dem!

Föresten. Engla lever inte. Fy faan vad jag blri förbannad. Arg, och förtvivlad. Jag vill inte veta vad som kommer att stå i tidningarna imorgon. Om hur han tog hennes liv, jag vill inte veta. Stackars, stackars mamman.

Fräserbäver-Bella

Att sluta snusa är ingen lek. nej fy vilket monster jag har förvandlats till! Och det är inte så roligt!! Usch, det här har varit en hemsk dag. Fast den började dock mkt bra, med att jag och fredde fick sova ut: liam sov hos farmor och farfar, så det var sååå skönt att inte behöva gå upp kl6. Och han hade inte varit ledsen en enda gång där heller, så frid och fröjd för allihopa :)  Sen iallafall har jag och liam varit ensam hemma idag. och vi var på ungefär lika dåligt humör båda två. Det slutade med att han fick diska tills han började stänka vatten över hela köket med ett dl-mått.
Nu sover han tungt, även om det tog ett tag för honom att somna, då han verkar ha för ont i munnen för att vilja suga på nappen och båda snuttekaninerna är nytvättade(för att han la ner dom i toan), så dom luktar alldeles för gott för hans smak. Han vill helst att dom ska lukta riktigt illa, för då luktar dom gott tydligen :)
Nu sover han i våran säng, och där lär han få ligga kvar inatt.
Nu väntar sängen, imorgon skola. Jag har inte tagit en enda snus sedan igår och då tog jag bara 1 på hela dagen, visst är jag duktig?? :)
Igår var vi och hälsade på Lena, Per och Max också, och Lenas föräldrar från Sollefteå var där så det var så roligt att få träffa dem igen, även om Liam var lite misstänksam mot dem!

Föresten. Engla lever inte. Fy faan vad jag blri förbannad. Arg, och förtvivlad. Jag vill inte veta vad som kommer att stå i tidningarna imorgon. Om hur han tog hennes liv, jag vill inte veta. Stackars, stackars mamman.

En sluta-snusa-bitch!

Jag tror att jag har bestämt mig för att sluta snusa, men jag vet inte riktigt säkert än. Varje gång jag betalar en dosa, så får jag den där ångesten som säger mig att jag betalar närmare 40spänn för nånting som inte ens är bra för min kropp. Den ger mig egentligen ingenting, förutom denna fantastiska njutning, som dessutom de flesta verkar klara sig utan?? Varför skulle inte jag kunna leva utan den?
Att sluta snusa innebär att man blir en bitch. Ett riktigt åskmoln, som främst tänker på sig själv. Dessutom vill man proppa i sig allt flottigt och sött i hela världen, för att man är så sugen på allt vad det kan vara. Men det ger ju med sig tillslut, så kanske är det värt det? Igår tog jag 2 st bara på hela dagen. Var tvungen att köpa 3 koppar kaffe under lunchen, + blåbärskaka, och jag fick även åka hem tidigare för att jag itne kunde hålla mig vaken på föreläsningen. Tog en snus av Fredde när jag kom hem, men efter det har jag inte tagit någon. Det är ganska så svårt när det finns rakt framför en. jag tror att jag klarar det, men jag måste bara ha den där jävlaranamman, vilket jag inte är så säker på att jag har just nu.

Igår hade jag en kväll ensam hemma. Eller, ensam var jag ju faktiskt inte men Liam sov ju, så ganska ensam.
Iallafall så fick jag mkt gjort, och pluggade hela kvällen. Och just när jag sitter där, har det luuugnt och skönt så dyker fylltratten Fredde upp. Slut på friden!

Nu ska jag kolla vad Liam gör. Han är tyst så nånting gör han som han inte ska.
TÄNK om man fick sova några timmar till................

Får man lov att skryta lite?

Joooo, det tycker jag väl! :) Idag fick jag tillbaka min tenta på posten. Datajuridik och handelsrätt hette kursen, och jag skrev ju igår att jag hade klarat den och fått bra betyg. Men jag visste ju inte att det hade gått SÅHÄR bra!
Max kunde man få 50p och det var tydligen aldrig någon som fått max förut. Jag fick 46 poäng, alltså bara 4 ifrån max! Av 5 uppgifter, fick jag 10p på tre uppgifter, och 8p på de två andra!
Dessutom stod det på betygsraden: VG/A guldstjärna! Grymt! Bravo! Delad kursetta!

Det här gjorde mig så ofantligt glad. Och mer motiverad till att fortsätta ge järnet!

Usch och fy faan vad vädret gör en uttråkad föresten. Blä. Idag började vi på våran 3:e kurs, den verkar grymt rolig!
Efter skolan labbade jag med C, och när vi kom hem begav vi oss ut en sväng med Liam, men han var itne på något topphumör så vi gick in efter att han geggat ner sig fullständigt. Han sprang typ 100 varv i en stor lervattenpöl så han var lerig upp till knäna. Sen kom vi in, och han somnade 18.15. snorig är han också, så han kanske inte är riktigt frisk heller.

Imorgon är det redan fredag!
Enjoy the weekend!

syjunta och tentaresultat!

Studentlivet utgörs inte endast av studier som ni kanske vet. Nu tillhör ju inte jag den majoritet som festar loss varje helg på någon nation eller i någon studentkorridor. Men bara plugga kan man ju inte göra! Igår hade vi sykväll, jag och tjejerna på programmet. Vi satt och sydde på våra overaller i forum, hela kvällen. Riktigt mysigt, avslappnande och roligt! Snart har jag en fiiin overall! Och nu är ni säkert en massa som tänker "NEEEJ, är hon en sån där overallmänniska, såna har ju bara NÖRDAR." JA, DET HAR JAG! För jag ÄR ju en nörd! Dessutom är ni bara avundsjuka, för att inte ni får gå klädd i en megaskön overall utan att bry er om vad ni har på er. ;) ;)

Idag fick jag dessutom veta att jag klarade den andra tentan. Fick ett VG, det högsta man kunde få. Vi brukar ha ett annat betygssystem; 3,4,5 men eftersom kursen tillhörde en annan del av universitetet så vart det andra betyg. Iallafall var gränsen för vg 40 p av 50 möjliga, så om vi hade haft vårat vanliga system hade jag säkert fått en 5:a. Surt sa räven. Imorgno får jag dock tentan, ska bli spännande.

Nu ska jag lägga mig, efter en pluggkväll.

p.s Lena tack för middagen och sällskapet igår, max är bedårande.


Menlösa måndag!

Måndag. Bara ordet får en ju att känna sig nedstämd näst intill. Jag gillar inte måndagar, inte för fem öre. Men på ett sätt är det bra, att man kommer igång med det vardagliga igen. Dagen har tillbringats på polacksbackens föreläsningssalar. Den ena kursen gillar jag hur mkt som helst, och en bidragande orsak är våran fantastiske föreläsare. Kanske inte världsbäst på att förklara saker, men han är helylle, och det gillar jag. Sympatiskt, rolig och "vanlig". Känns inte som någon akademiker, nej tvärtom. Som en småbarnsfarsa från Norrland, på ett ungefär. Inte för att jag har någon aning om han är varken småbarnsförälder eller norrlänning, men han säger "vars" och det tyder väl på att han inte är härifrån :) Och inte bär han kavaj eller skjorta heller, utan en vanlig munktröja,fler sådana föreläsare tack.

Mina pojkar hämtade mig i skolan idag, och så har vi handlat på willys. Snart väntar promenad med J och därefter ska jag leka med ett nytt program, så jag kan lära mig koppla kretsar, det verkar ju bara hur kul som helst.
kanske man borde släpa sig ut med Lilleman också, ser inte alltför lockande ut. Gillar inte när man måste bylsa på överdragsbyxor + galonisar. Tänk vad skönt i sommar när det räcker med galonbyxor när det regnar, eller än bättre, när man kan släppa ut honom barfota och i shorts!


Kylen full!

Såhär bra kan det gå när man hjälper sina vänner med lite tapetseringsjobb (ja, fredde då och inte jag förstås :)) 
image335
Perfekt, då var skafferiet och kylen full! 

Och såhär fina lockar har Liam i håret idag:
image336

har inte så mycket mer att tillägga, än att dagen slutade bättre än den började! Eftermiddagen tillbringades i ett par lekparker, det var skönt att komma ut än fast det inte såg så vidare mysigt ut ute...

zombie.

Idag är en dag som jag önskar att jag bara fick ligga i sängen hela dag. Sova, sova och kanske lyssna på radio, se på en film eller läsa lite bok. På sin höjd. Ibland har man såna dagar, tur att det inte är så ofta!
Inatt har jag inte sovit mkt. Gick och la mig runt halv 1, och när jag precis lyckats somna så vaknade Liam. Därefter, låg han och vred och vände, gnagde på snuttefilten, snackade, försökte krypa ur sängen, you name it.
Egentligen var han ju dötrött, så han halvsov nog mest hela tiden, men jag kan inte sova förrän han ligger still så att jag kan få ro att somna. Sen om man är vaken länge mitt i natten blir man ju så hungrig, iaf jag. Usch, vid halv 5 hade han somnat djupt, så att jag kunde somna. Idag är jag trött, och ahr ont i huvudet. Liam har också varit trött, och lyckas göra illa sig på alla de tänkbara sätt. Han har snubblat över leksaker, slagit huvudet i allt och varit jätteledsen. Så, en flaska välling och nu sover han tungt här bredvid mig.
Jag borde nog ta tag i disken, laga lite mat eller göra nåt annat vettigt.
Men jag tar mitt förnuft till fånga, och sticker in näsan i Liams nacke och somnar in jag med -och skiter i resten.
Så får det bli.

Heja brolle!

Vilken härlig dag, trots att det blåste lite så blir man ju sååå glad av solen! Dagen började med att vi fick sova tills 7.30. Fantastiskt, tänk vad en timme kan göra mycket. Sen gick vi upp, strosade runt i pyjamas/morgonrock nån timme, och vid 10-tiden gick vi ut på en promenad jag och Liam, tillsammans med "faster Lotta". En långpromenad runt skroten var det, och Liam som brukar somna runt 12, somnade redan halv 11 i vagnen. Hem, fixade lunch åt Liam, och plockade lite inne. Liam sov tills 12.30 och då fick han komma in och äta lunch, fast han vart INTE glad så direkt efter lunchen ut igen, och så var vi ute ända tills halv 4. Så han har i princip varit ute heeela långa dagen förutom snabblunchen. Han var riktigt skitig när han kom in, jord överallt efter att han fått vattna "blommorna" i rabatten med vattenkanan, och därefter dykt ner i rabatten med hela ansiktet, men då syns det ju att han haft roligt iallafall :)
 Så skönt när man kan vara ute så man slipper vara inne och jaga hela dagen när han gör allt han inte får så fort han inte får någon uppmärksamhet.
Fredde var och jobbade, och sen skulle vi träffa Veronica, Stefan o Maja men dom hann inte, så dom kom bara förbi en snabbis. Synd att vi inte fick heja på Maja som sov så sött i vagnen.

Mot kvällningen kom Daniel, Lotta o Linus förbi, och vi grillade regnbågslax och fläskfilé. Första grillningen är alltid så god. Sen såg vi på körslaget, och jag säger bara: Vilket bra underhållningsprogram!! Tycker man blir så GLAD av att titta på det. Så kul att se att ung som gammal, smal som tjock får vara med och sjunga och ha roligt. Alla verkar ha så roligt och det är så roligt att se. Blev dock så besviken idag när jag läste expressen, för kändisarna leder egentligen inte kören utan det gör någon helt annan, och körledarna är bara med på genrepet... URTRIST! genast vart det lite tråkigare. Men det hade man ju nästan kunnat gissa, allting som är på tv verkar ju vara mer eller mindre bluff.
Jag håller iallafall på Brolle och Agnes, heja heja! Men alla är bra, så det är svårt att säga vem som tar hem det....
Nu väntar snart sängen så man orkar upp imorgon.
Men först: bjuder jag på några härliga glass-ätarbilder! Lite måste man ju få kladda, tvättmaskinen nästa för jackan.....
     

Fett-kriget.

Läser överallt om de skiljda meningarna om fett och kolhydrater. Kollade på en debatt imorse mellan en kvinna från livsmedelsverket och doktor Annika Dahlqvist. Livsmedelsverket rekommenderar margarin, och Annika riktigt smör. När en läkare och självaste livsmedelsverket har så helt skiljda meningar, vad ska svenska folket tro på?
Inte helt lätt, men jag antar att man får gå på någon sorts känsla. Själv tror jag att riktigt fett och standardmjölk är något som barn ska äta, och inte lättmjölk eller margarin. Men antagligen så är typ bregott bättre för oss vuxna också, men det känns på något sätt bättre att äta margarin, och här hemma har det blivit så att Liam äter det också.. Kanske dags att inhandla bregott? Gällande matlagning använder jag oftast vanlig grädde, och inte en massa lightprodukter med tillsatser. Iaf, så skulle en bra frukost enligt livsmedelsverket  bestå av fil, flingor, smörgås t. ex. Men enligt Annika skulle den bestå av ägg och bacon. Jag vet inte, men det känns inte vidare bra att smälla i sig till frukost. Hm. jag ska lägga ner lite tid till att läsa Annikas blogg tror jag. Och själv borde jag börjar äta mindre kolhydrater oavsett, haha!

                                                                 


Vindarna har vänt!

Nu så, har man kommit igång igen. Kommer att bli en hektisk period fram till sommaren, men förhoppningsvis är det värt det sen när man är klar med utbildningen och fått jobb. Nu känner jag mig mer motiverad, när första kursen dragit igång. Verkar vara en tung kurs, men föreläsaren är rolig och lättsam att lyssna på, och fastän allt är på engelska så hänger jag med riktigt bra.
Han sa idag: "things you learn in this course, you will remember til the day you die". HA! skulle inte tro det.

Imorgon ska en massa kurslitteratur inhandlas. Lite roligt med nya böcker, men kalaset kommer att gå på runt 1500kr så det finns ju roligare saker att lägga pengar på. Dessutom är en av böckerna på 1184 sidor. Det ni!
En annan bok är på 621, och den tredje på 598... känns lite smådrygt, kommer att behöva börja styrketräna om jag ska orka bära runt på dom böckerna.

Skönt iaf med en mjukstart, imorgon har vi bara 1 föreläsning och sen HELG! :)

Puss på er!

Besök hos Lenas familj

Det var längesen jag hade en megaångest som jag har just nu. Jag har antagligen varit ledig för länge, blivit bekväm. Jag hoppas det känns bättre efter morgondagen, förmodligen gör det det. Men tänk om jag känner mig såhär motivationslös ändra fram till sommaren? Får itne hända.

I lördags var Lena och Max här och hälsade på, och idag åkte vi till Lenas familj allihopa och hälsade på. Här följer lite goa bilder:

     
 



Och idag när vi var ute, så var det riktigt regnväder på förmiddagen. Liam hade galonbrallor på sig, så va fanken, vi hämtade ut lite mer vatten åt honom, det är ju såå roligt att plaska!



Sist men inte minst, ett par bilder på våran egna picasso, vi köpte en ursöt gubbkeps till honom igår:
106805-328106805-327

Imorgon börjar allvaret.

Nu har jag endast 1 dag kvar av min ledighet. hjälp nu börjar det imorgon. Ska både bli skönt at tkomma tillbaka, men samtidigt har det varit sååå skönt att bara vara hemma och slippa åka buss.
Liam har blivit en riktig mammagris under tiden jag varit hemma. Så jag får inga sovmorgnar längre, för när fredde går upp med liam så ger han inte med sig förrän jag också klivit upp. Han kommer in och kryper ner hos mig i sängen, nyper mig i näsan, och allmänt härjar. Jag har börjat vänja mej nu, men visst skulle det vara skönt att sova ut nån gång... fast jag har så svårt att sova länge. Oj vilket dravel om ingenting.

Idag verkar det vara en riktig pissdag ute. Så idag blir det ingen heldag utomhus direkt. trist, för inne i lägenheten får man inte göra annat än att jaga Liam. Han gör precis allt han inte får, och det blir smo en enda stor röra härinne. Då är det bra dag att tillbringa dagarna utomhus. Skönt att det blir sommar snart, så man kan bo ute nästan :)

update

Efter att ha läst igenom alla pappren om huset har vi ändrat uppfattningen rätt mycket. Var rätt mycket att göra på det ändå, mycket som hade med fukt att göra och det är ju inte roliga grejer. Dessutom med takbytet och dräneringen, så skulle detn og landa på en större summa pengar, och då tycker vi inte att det är värt det. Då är det bättre att lägga ut lite mer pengar på ett nyare hus, med mindre jobb. Nåväl, det kommer fler chanser. Ingen idé att ha någon brådska när det gäller husköp. Det är iallafall roligt att kolla på hus, så man får en uppfattning om hur man vill ha det.

Men, vi ska iallafall ringa banken imorgon så vi kan kolla upp med lån och så, lika bra att veta på ett ungefär hur mycket man skulle kunna få låna, och vad man har råd med att betala för lån.

Husvisning

Ikväll har vi tittat på ett hus. Vi går snart under i lägenheten. Man känner sig så grymt instängd, grejer överallt och det går aldrig att hålla fint.  USCH! vi längtar efter ett hus. Ska vi kunna bli en ännu större familj i framtiden kan vi inte bo kvar här. Och Liam behöver ett rum till alla sina saker. Idag var vi och tittade på ett hus vi tyckte om. Vi får se vad banken säger, måste ringa och boka tid imorgon. Fredde pratade nyss med swedbanks kundtelefon, och förklarade situationen att jag pluggar osv, och hon sa att det inte behövde vara något problem, bara man hamnade på ett schysst kontor. Man kunde få betala bara 5% i kontantinsats ist för 10, t. ex.
Så, nu efterlyser jag ett SCHYSST BANKKONTOR!!!

Synd bara att taket skulle behöva bytas, likaså dränering. Måste kollas upp! Men har man kontakter brukar ju saker kunna bli lite billigare. Tänk OM vi kunde köpa ett hus. Vilken dröm, så slapp vi bo i det här fängelset.

Till något annat, vilken kanondag! Hela eftermiddagen var vi ute, Liam njöt i stora drag. Åh vad han älskar att vara ute och härja av sig. Lugn är han inte direkt, blir lite avundsjuk på barnen som sitter stilla och leker i sandlådan :P
Nej men jag får ju motion iallafall, och han är ju inte jobbig, bara glad och busig.
Tack för idag Veronica och Maria, alltid roligare att vara ute med sällskap!
Liam var snäll och gav både Fanny och Ebba pussar idag, och Maria fick en hon med :) Givmild med pussar är han allt. Trodde att han skulle stupa i säng ikväll, men inte då. Hoppas Fredrik lyckas, det låter förvånansvärt tyst därinne så jag är ganska hoppfull.

Godnatt mer er!

--

Nu var det ett par dagar sen det gick att blogga. Och jag hade säkert en massa att skriva, men just nu vet jag inte ¨
riktigt vad. Tråkigt att det inte verkar gå så bra det här med plattformsbytet, hade sett fram emot lite nytt. Otroligt att det kan bli sånt liv för att man inte kan blogga på ett par dagar, klart man kan bli irriterad men vissa verkar ju ha stortokiga. Tror dom att blogg.se gör det här för att jävlas med alla bloggare? Dom gör det ju faktiskt för deras skull.... Nåväl, hoppas det löser sig snart. Funderade att byta till wordpress, men tydligen måste man betala för att kunna ändra i css, det tror jag inte att det är värt.

Idag har vi varit ute med Jenny, Tea och Lova i en lekpark. Igår var vi också ute hela dagen, så härligt med vårväder!
Om två dagar sätter skolan igång igen... ska både bli roligt och jobbigt, man brukar ju alltid börja lessna när sommaren är på väg. Bara att bita ihop och kämpa sista perioden nu!

Liam älskar sin nya säng. Går och lägger sig där för sig själv och läser böcker och gosar med nallarna. myspys.
Nu kollar han på sin nya film, "stora maskiner", med traktorer och annat spännande. Snart är det dags att sova middag, och sen ska vi nog ut igen.

RSS 2.0