utmanad!

Dagens Ros Till Fredrik, som tar hand om oss så bra.

Dagens Ris Till Uppsalas vinterväder.

Dagens Tanke Till morfar

Dagens Glädje Mitt och Lars goda teamwork på labben idag.

Dagens Grubbel Varför sitter man alltid vid datorn när man har massor med saker att göra? 

Dagens Vrede bella känner aldrig vrede :)

Dagens Tv Grey's anatomy

Dagens Skratt Liams tokigheter

Dagens Middag Fylld aubergine med grönsaksröra

Dagens Humör Gott, men tröttigt.

Dagens Godis En punschrulle till kaffet och en HALV pepparkakesandwich

Dagens Tidning Aftonbladet

Dagens Kram Till tusselur

Dagens Puss Till Johanna i spanien


Dagens Spel sudoku


Dagens Nuet Sängdags!


Örnsköldsvik nästa!

Stress stress stress. Den här veckan har bestått av nästan enbart detta. Ikväll har jag landat, för imorgon beger jag mig HEM! Trygghet, lugn och ro väntar. Och en sorglig begravning. Det är alltid skönt att komma hem, kanske är dock inte omständigheterna de bästa. Men skönt att få ta avsked, träffa nära och kära.
Imorgon väntar fika med världens raraste Emma i Ö-vik, sen träffa mamma, invänta syster med stora magen och slutligen åka hem till byn. Vilken lycka att få se systers stora mage, och förhoppningsvis få känna lillan sparka. Jag skriver lillan, för jag är nästan säker på att det är en flicka. På fredag blir det begravning, och därefter en lugn helg hemma med familjen. Finns många jag skulle vilja hinna träffa, men förhoppningsvis hinns det med till jul, för nu vill jag bara ta det lugnt, plugga och umgås.

Idag har vi labbat, jag och Lars. Förra veckan satt vi med labben från 8-16, idag vart det endast 8.30-11. Framsteg! Tror vi börjar lära oss lite mer hur det funkar med att skriva programkod. Roligt är det! Därefter begav jag mig till stan och fikade med min pärla Lena. Därefter bibblan, läste på inför redovisningen, gick en runda till på stan, och därefter våga-tala-kurs. Nu återstår packning och sänggång. Imorgon har jag endast 1 föreläsning från 8-10 och den tänker jag med gott samvete strunta i. Känns som att jag bor på universitetet, och en föreläsning kan man faktiskt missa.

Längtan.
Igår fick jag ett glatt besked! Min glädjespridare Johanna kommer till Sverige i februari! Åh som jag saknar henne. Sista gången jag träffade henne var i oktober förra året, och det är på tok förlänge sen! Så, hon kommer till Uppsala antingen den 9:e eller 10:e februari och stannar antingen från lör-mån, eller från sön-mån.
Jag beundrar henne, för hon har en förmåga att alltid stå trygg på jorden och alltid ta saker med en klackspark. Hon kommer att lyckas bra här i livet, göra karriär och bli någonting stort. Hon har skänkt så mycket glädje till mitt liv, så många skratt och så många minnen. Jag önskar att jag kunde övertala henne att börja plugga här i Uppsala, men tyvärr så har hon hittat sin utbildning i Paris. Men det är klart att jag är glad för hennes skull, hon ska göra precis vad hon känner för och skita i resten, och det vet jag också att hon gör! Vi finns ju kvar här, och väntar på henne ;)
Nej, nu väntar packlistan.

Ett försök till julklappsfotning.

ppIgår var vi hos min underbara vän Mia och hennes Henke i Malmköping och hälsade på. Det var så roligt att få se hur dom bodde och få träffa dem en hel dag. Tack för igår Mia, du är så underbar på alla vis. Kunde inte valt en bättre gudmor! Liam visade sina charmigaste sidor och var på bra humör nästan hela dagen. Var lite blyg i början men efter några minuter var han som vanligt igen, dvs står och drar i benen på vemsom helst och vill upp :)
Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills nästa gång vi ses!

Idag har jag och Liam haft en slappardag hemma. Varit på promenad, och bara myst, skrattat, och busat hela dagen. Jag gjorde också ett försök att ta julkort på Liam.
Så här bra lyckades jag:


Bättre lycka nästa gång :)


Gudmor & gudson
image216


Malmköping nästa!

Imorgon, ska vi efter en alltför lång tid åka till älskade gudmor Mia och hennes Henke! Ska bli så roligt att få träffas igen, oj vad dom ska tycka att Liam blivit stor sen sist! Skönt också med helg, och dessutom, tänker jag ta mig friheten att stanna hemma på måndag. Har dugga på kvällen så det är bara onödigt att använda en massa hjärnceller i onödan, istället stannar jag hemma och busar med lilleman!

Dags att hänga tvätt, och krypa till kojs!

godnatt!

kroniskt trött.

Tror jag drabbats av kronisk trötthet, eller nåt :P Usch, mörkret är så mörkt numera. När jag kliver upp är det mörkt, och när jag åker hem är det mörkt. Inte konstigt att man blir trött när man aldrig får något solljus. Usch, vårat schema är verkligen späckat numera. Åker till skolan 07.10, och kommer hem 18 VARJE dag. Fy och ve. Och när man kommer hem blir det en intensiv timme med Liam innan han ska sova, och därefter ligger en hög med skolböcker som ska räknas i, inlämningsuppgifter och redovisningsuppgifter som ska göras, labbar att gå igenom, och nu på måndag är det också dugga och om ungefär 1 månad två tentor. Låter det som att jag klagar? Det gör jag också. Timmarna på dygnet räcker inte till.
Jag får så dåligt samvete för att jag inte hinner träffa Liam om dagarna, usch känner mig som en dålig mamma. Idag blev han till och med ledsen när pappa skulle åka på träning. Men han har blivit en riktig mammagris också när jag väl är hemma. Oj vad mammas famn lockar hela tiden. Och mamma vill mer än gärna ha honom i famnen också :) Iallafall, så har jag sedan jag började plugga sett till att jag inte har något jag verkligen måste plugga under helgerna, vilket är skönt för då kan jag ägna mig helhjärtat åt honom. Nästa vecka, blir en skön vecka. På måndag är det dugga, och inte mycket mer. Sen går jag skolan tis, och ons, och endast 1 föreläsning på torsdagmorgon sedan åker jag hem till Norr. Alldeles själv. Ska bli skönt att komma hem, varva ner, plugga och umgås.

Om en månad är det julafton. Och dagen efter julafton är det juldagen och då ska jag och min allra käraste tusselur ut på dubbelpuben! Det var evigheter sen vi var ut tillsammans sist, och jag saaaknar det! Något att se fram emot. Följande är en bild från senast vi festade till, i somras på 50-årskalas(lägg märke till den vackra bakgrunden, SKOG) :


image204

Och ännu en bild på mina bästa: fr v Emil(granne, fridas lillebror och min tremänning), Jag, Lina (Fridas o Emils lillasyster, och min vackraste pärla), Josefin (barndomsvän från ume) och längst bak har vi världens bästa Markus.
image205

Tomhet.

Nu har det gått ett par dagar och tårarna har börjat sina. Känns lättare att förstå, att greppa att det faktiskt har hänt. Samtidigt känner jag mig så fruktansvärt tom. Tom på tankar, känslor. Har mycket att göra i skolan också, känner mig rastlös men kan inte ta mig för någonting alls. Helgen har varit lugn och skön. Igår var jag och Fredrik in till stan själva och köpte lite saker till lägenheten. En förvaringshylla med backar till Liam, en rund stor matta till Liams nya lekhörna, en ny stereo, router och lite småprylar. Ibland kan det göra susen att få ordna till lite hemma. Efter att vi tagit bort barbordet fick vi en helt ny yta i lägenheten! Liam har fått en egen lekhörna där han har alla sina saker, blev jättebra! Nu måste vi bara måla om fondväggen och en del av den andra väggen.

Igårkväll var farmor och farfar här en stund och busade med Liam, och vi käkade fruktsallad. Var tänkt att D & L skulle komma hit också men vi fick aldrig tag i dem. Jag var dunderförkyld igår, så det var ganska skönt att lägga sig tidigt. Idag har vi inte gjort mycket. Jag och Liam sov i nästan 3 timmar på förmiddagen, det var grymt skönt och behövligt! Sen gjorde vi tacolasagne, kan jag varmt rekommendera!! Säg till om ni vill ha recept!
Liam älskar lasagne, men tacolasagne blir ju lite väl kryddigt så han fick Karins färdiga istället. Och han åt upp nästan hela portionen! Det är verkligen favoriten det. Nu sover grabbarna en liten stund, sen ska Fredde iväg på hockey och jag och Liam ska nog gå ut en stund. Borde plugga en massai kväll så jag hoppas Liam tänker vara "duktig" och somna i tid =) Har blivit lite sisådär med sovtiderna, tror han måste börja sova lite mindre om dagarna för ofta är han upp till 21 på kvällarna och det är jobbigt när man har mycket att göra. Antingen får jag skjuta fram sovpasset på förmiddagen eller så får jag väcka honom efter en halvtimme på eftermiddagen.

Kramar!


Glädje och sorg

Svårt att förstå, och att inse att det verkligen har hänt. Älskade mormor, har vecklat ut sina vingar. Kan inte greppa att du inte finns kvar här på jorden längre, och att du aldrig kommer tillbaka. Jag är så glad över våra 22 år tillsammans! Och tänk att du fick träffa min son! Jag är samtidigt glad att du inte slipper lida längre, att du fick gå bort utan att behöva lida. Jag är också glad att jag fick chansen att lära känna dig, för du var den underbaraste mormorn som tänkas kan! Jag har så många ljusa minnen med dig, tänk allt roligt vi fått uppleva tillsammans!
Men att jag aldrig mer ska få höra din röst, känna din värme, dina lukt och dina kramar. Det kan inte vara möjligt? Du ska väl alltid finnas kvar?

Men, efter regn kommer solsken. Liam går nu! Han gick ända från vardagsrummet till köket utan stöd. Och jag är helt övertygad om att det är ett tecken från mormor. Hon gav honom modet, och hon vill visa att hon följer Liam, från det första steget till det sista. Och att hon vill att vi ska minnas henne som vi minns det första stegen, med glädje!
På ett sätt känns det som att hon inte har lämnat oss, utan tvärtom kommit närmre då hon kan finnas med oss varje dag fast vi inte kan se henne och höra henne.

Mormor, för alltid och alltid finns du hos mig! Varje steg jag tar, varje andetag!
image203


Sorgens dag.

Heaven is a place nearby
So I won't be so far away
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday
Heaven is a place nearby
So there's no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side

You just faded away
You spread your wings, you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back
You're always on my mind
About to tear myself apart
You have your special place in my heart
Always

Heaven is a place nearby
So I won't be so far away
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday
Heaven is a place nearby
So there's no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side

And even when I go to sleep
I still can hear your voice
And those words
I never will forget

Heaven is a place nearby
So I won't be so far away
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday
Heaven is a place nearby
So there's no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side



Kärlek

Dagarna rusar förbi, och jag har inte hunnit skriva en rad i bloggen på flera dagar. Stress, stress, stress.
Söndagen och måndagen bestod däremot inte av stress. En kombination av födelsedagsfirande och winnerbäck-konsert, kan det bli annat än kärlek? Älskade Liam har redan fyllt 1 år, helt sanslöst! Födelsedagen firades i söndags med storkalas med vänner och familj. Så nu är alla leksaker utbytta och oj vad skoj det är att leka med allt :) Måndagkväll var jag och älskade Lenis på Winnerbäck på fyrishov. Det var kärlek!

För dig med winnerbäck - till dej Liam!

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
för dig, för dig, för dig

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Jag undrar om jag nånsin ska nyktra nån gång
med dig, med dig, med dig

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt.
Det är väl sagt av nån stackare som aldrig ramlar runt
med dig, med dig, med dig

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan att ha nånstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
med dig, med dig, med dig.

jag älskar dig!

Återkommer när tid finnes med bilder från kalaset.

pluggångest.

Jag älskar att plugga, men ibland blir det bara för mycket! Som när man inte tycks förstå nånting av matteföreläsningarna, och man inte vet hur man ska komma vidare. Som när den här förbenade våga-tala-kursen tar över och den ligger och ruvar i bakhuvudet. Är iallafall glad att jag tog steget och gick den kursen, även om det inte är speciellt kul att oroa sig varje vecka inför redovisning. Hur som helst, så går det nog vägen på något sätt.
Skulle behöva så många fler timmar på dygnet, så att jag hann plugga på kvällarna men tiden tycks inte finnas till! Idag fick vi veta att vi ska ha en dugga den 23/11, på fredagkväll från 18-20. Vilken toppentid va?
Nåväl, duggan är i mitt favoritämne så det ska inte bli något större problem.

Nej, dags att sätta sig och finputsa inför redovisningen imorgon.


Kärnkraft...

... Liam, du är just det. Kärnkraft. Mammas kärnkraft. Tänk hur otroligt lyckligt lottad just jag är som får ha just dig som min alldeles egna son. Jag mår illa av tanken att det faktiskt finns föräldrar som förlorar sina barn, föräldrar som har sjuka barn. Jag är tacksam! Jag njuter av varenda sekund tillsammans med dig. Du lyser upp även det mörkaste mörker, och fördubblar varje solsken tusen gånger om! Det finns inga dåliga sidor hos dig, alla sidor har sin charm. Du är viljestark, och visar det också! Vi bråkar om det lite nu och då, speciellt när du måste sitta stilla en liten stund, men vad vore du om du inte kunde visa vad du gillar och inte? Jag hade aldrig kunnat tänka mig att kärleken kunde vara såhär stor, och att man kunde vara såhär stolt över någon. Inte i min vildaste fantasti!

Jag hoppas alltid få finnas till
dela din glädje och sorg
När skuggorna hotar ditt solsken
vill jag vara din skyddande borg!



Till och med din fotsvett doftar ljuvligt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag och Liam åker rutschkana idag!
image202

EN ledig dag.

Åh vad skönt med en ledig fredag. En extra dag gör verkligen mycket. Idag har jag och Liam haft en heldag tillsammans. Det gillar vi!
På förmiddagen sov vi middag hela familjen, gick upp strax efter 10, och knallade ner till farmor och farfar. Där käkade Liam lunch, och strax efter 12 begav vi oss till lekparken där vi träffade Liams jämnåriga tjejkompisar med deras mammor :) Var verkligen trivsamt, hade ju inte sett Fanny och Anja sen i somras, och dom hade verkligen växt! Fanny lik sig, men Anja tyckte jag hade växt om sig mycket! Liam roade sig med att lägga sig på mage och doppa hela ansiktet i gruset och gapa så jag fick plocka ur hans mun heeela tiden :) Så småningom blev Liam trött och han somnade fort i vagnen. Sen när vi kom hem, vart vi portade. Fredrik hade fått något fel och börjat storstäda, och ensam ville han vara. Så vi tog en promenad med Lotta, och kom hem strax efter 16. Så trött man blir när man varit ute i många timmar, skönt trött. Här hemma hade pappa gjort ett gott jobb. Fast kallt var det, han hade haft alla fönster och dörrar öppna hela dagen så uuuusch vad vi fick klä på oss allihopa :)
Liam somnade gott för en stund sedan och jag ska ta rätt på en pappershög som jag ska sortera.

Sen ska jag nog - antingen glo på idol eller lägga mig och läsa bok.



Trevlig helg!


Uppdatering:
Vad gör man inte ensam en fredagkväll om inte surfar runt på nätet? Kanske något vettigare, men jag fastnade här. Hamnade inte helt ovanligt på famijeliv, och kan inte låta bli att skriva en kommentar till en tråd som handlade om honungsmeloner. Där diskuterades det hejvilt om man kunde ge sina småbarn honungsmelon. För er som inte vet så ska man inte ge honung till barn under 1 år. HUR I HELA FRIDEN KAN MAN TRO ATT EN HONUNGSMELON INNEHÅLLER HONUNG???
 
jag är mållös. och borde verkligen göra något vettigare. punkt.

RSS 2.0