En fantastisk dag!

Som rubriken lyder, vi har haft en kanondag! Till att börja med, när Liam låg på skötbordet och Fredrik kikade in genom dörren, tittade Liam på honom och sa sakta Papp-a. Det var så häftigt, inget papappapapa utan verkligen PAPPA. blev alldeles varm i hela kroppen!
Sen åkte Freddan iväg på hockey, och dagen kändes allmänt tråkig. Limpan tipsade om att Jenny skulle åka in och strosa lite på stan så jag ringde upp henne och frågade om jag fick åka med (jag fick det :))
Vi gick runt lite, så roligt att bara gå på stan med någon. Oftast blir det så att när man åker in med svärmor flänger man från ikea till gränby, från gränby till öb, från öb till rusta osv.
Hittade ett par billiga stövlar som jag köpte, kanske inga superdupersnygga men helt ok och sköna!
Väl hemma igen åt jag och Liam middag och sen begav vi oss ut på en promenad. Stannade till vid en lekpark och busade en timme, han njuter verkligen av att få vara ute. Var hemma vid sju och då var det pyjamas på och välling som gällde. Men krabaten var visst lite nödig, låg och stånkade när han skulle sova så han fick komma upp en sväng så han kunde baja ifred :) Sen nattade jag honom igen, och egentligen borde jag nattat mig själv för längesen.

Nåväl, sova kan man alltid göra vid ett senare tillfälle :)

puss & godnatt.


Noll motivation.

Skit, jag skulle ha pluggat hela helgen. Hur ska jag klara tentan? Iofs så pluggade jag tills 3 på lördagmorgon, men sen har det inte hunnits med särskilt mycket. Och idag ska pappa fredrik vara borta hela dagen och spela hockey, så idag blir det inte heller något gjort. Bara att gilla läget antar jag, och mysa så mycket det bara går med lilleman! :)
Torsdagkväll hade vi tjejmiddag hos en av IT-tjejerna, Anna-Karin. Hur trevligt som helst, med tacos, vin, idol och senare utgång med pubrunda på nationerna. Synd bara (eller tur?) att sista bussen gick hem 00.15.
Fredagmorgon gick jag upp tidigt och åkte in till stan där grabbarna grus skulle möta upp mig vid 9, men nej då, dom kom inte förrän vid 10 allihopa, men jag fick en del gjort iaf. Käkade lunch med Karl och Niclas, och därefter satt vi kvar ett tag och pluggade tills det var dags att åka hem igen.

Redan söndag?
:(

Har hittat en ny vaggvisa, förmodligen den vackraste i världen!
Från emil i lönneberga.

Sov mitt lilla hjärta
roligt i din bädd
inte vara ängslig
inte vara rädd.

Ty i svarta natten
över skog och mark
över vida vatten
vaktar farbror Stark.

Han har skarpa ögon
och en stor kanon
och han släpper ingen
jävel över bron.

Kommer man för nära
sätter farbror stopp
försvarande sin ära
varhelst han dyker opp.

Sov mitt lilla hjärta etc.

Inget skall dig hända
allt skall väl dig gå
ty vid sängens ända
syns en farbror stå.

Skulle någon fresta
farbrors tålamod
ligger han i nästa
ögonblick i blod.

Sov mitt lilla hjärta etc

mammas ögonsten




Jag och Liam har haft en fredagkväll för oss själva ikväll då pappsen har hockeyträning. Vi har varit ute och busat, och varit inne och lyssnat på Mora träsk och busat så vi vart alldeles trötta båda två. Lite bilder fick jag med också :)

Förmodligen det roligaste klippet på youtube.



Jag antar att de flesta har sett länken, men för er som missat den måstejag bara lägga ut den :)

Jag - vild i sängen? ;)

Inbjudande rubrik, tyvärr måste jag göra er besvikna :)
Dock är det som hände inatt ganska roligt och jag kan inte undvika att plinta ner några rader om händelsen. Ty det har framkallat många skratt under dagen, kan som inte sluta tänka på det!
Låg i sängen, på rätt sida fast jag trodde att jag låg på fel. Hm, det där lät invecklat.
Låg alltid på den högra sidan av sängen förut men har nu bytt till vänstra. Trodde av någon anledning att jag låg på höger sida och skulle lägga mig på vänstra sidan, eller rättare sagt SLÄNGA mig över till den sidan. (allt detta i sömnen). Eftersom jag nu inte låg på den sidan så slängde jag mig, rätt ner i golvet. PANG! så vaknade jag, och fredde av denna duns. Låg som en fjäder med varenda muskel i kroppen på helspänn. Hahahaha, sen började vi skratta, det var ju så komiskt alltihop. Inte så att jag försiktigt rullade ur sängen eller så, nejdå, ska det va så ska det va ordentligt ! :) Tur att jag inte hamnade med skallen i glasnattduksbordet, det hade kunnat göra ont!
Fredrik frågade lite oroligt hur det hade gått innan vi båda bröt ut i asgarv. "Jag tror det gick bra, svarade jag" sådär nyvaken och chockad man är om man vaknar av något så konstigt.

Nu när jag ändå är i farten och skriver(fastän jag borde ligga i sängen och sova) måste jag berätta om något annat märkligt jag gjorde i sömnen en gång i tiden. Det låter helt sjukt, jag vet, men det är faktiskt 100% sanning. Om du mamma läser det här kan du väl bekräfta genom en kommentar ;)
jo, det var en natt i mina ungdomsdar då jag var ute på jakt efter en sax. I sömnen, gick jag och vankade av och an i rummet och letade efter en sax. Det kommer jag nämligen ihåg.
Det jag vaknade av var en smäll. Jag satt i sängen, på knä med en avklippt sänglampekabel framför mig. Jag hade tagit saxen och KLIPPT av kabeln. En säkring gick som tur var och jag vaknade av ett POFF!
Det är nog bland det märkligaste jag upplevt någonsin. Varför gör man något sånt? läskigt! Helt sjukt var det, och konstigt kändes det när jag skulle förklara för mamma vad jag gjort.

Har ni gjort något konstigt i sömnen?


En matematikdag!

Idag har det varit matematikstudier för hela slanten. Extremt drygt när man inte förstår men så gärna vill. Efter dessa 6 timmar har jag iallafall förstått en hel del och jag är glad att jag inte drog hem när vi slutade vid 12 utan flitigt satt kvar och räknade med min klasskompis Fredrik, och även Tommy som anslöt lite senare.
Skönt när man hittar människor man funkar bra att studera tillsammans med. Vi kom fram till att vi kompletterar varandra väldigt bra iallafall, kan tänka ut helt olika saker som tillsammans löser uppgifterna på ett väldigt bra sätt! Hur som helst så gillar jag inte komplexa tal. Usch. Förhoppningsvis är det inte det enda vi kommer att läsa dessa två år av matematik.

Nu är det helg och det känns skönt. Dock lite frustrerande att tiden inte finns till att plugga, men samtidigt så har jag massor av tid till att umgås med Liam, och dom timmarna behöver jag efter att ha varit borta varje dag i en vecka!

Liam, som är en väldigt aktiv pojke,  kan aldrig sitta still en minut om man inte sysselsätter honom med något i händerna. Idag har vi hittat ett knep! knepet heter http://www.youtube.com/ ! Han kan sitta stilla, flera flera minuter och titta på filmklipp med kossor, hundar, katter och andra djur, och likaså bilar och tecknade klipp. Jättegulligt när han sitter helt stilla i famnen och inte släpper blicken från datorn. Nu är det dags att läsa lite data innan jag går och lägger mig.

TREVLIG HELG !

Fenomenala kvinnor!

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa:
"Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig".
Hon gick ut i köket för att göra i ordning mackor till nästa dags lunch, 
tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter 
hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte
socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök
en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna, som låg på 
golvet.

Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken
ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde
upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och 
skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade
upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort
till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp
och la båda bredvid sin portmonnä.

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och 
kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet :
'Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?'
'Jag är på väg', sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen,
släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade
till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la
några smutsiga strumpor i tvättkorgen o pratade kort med barnen, som satt 
uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan,
la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon
skrev 3 sakertill på minneslappen.

I samma ögonblick stängde Harry av Tv-n
och sa till sig själv, 'Nu vill jag gå och lägga mig...' och det
gjorde han.


Kvinnor är verkligen fenomenala. Underskattade och tagna förgivna!
Sprid texten till andra fenomenala kvinnor!

Ett kärt återseende!

Som ni märker så har bloggandet avtagit drastiskt efter att pojkarna kommit hem! Och det beror inte på något annat än att jag har viktigare saker för mig ;) Skämt åsido så är det verkligen fullt upp från morgon till kväll. Upp och iväg till skolan, kommer hem och tar till vara på varje minut innan Liam ska sova, nattar, sätter mig och pluggar och går och lägger mig. Trist att man aldrig hinner något, och att man inte hinner plugga så mycket som man skulle behöva.

Iallafall, så kom mina sötnosar hem i söndagskväll. Klockan 23 dök dom upp och jag kan lova att jag aldrig varit så varm i hjärtat någonsin! Åh vad glad jag blev över att få se honom, lukta och känna! Mmmm. Kom inte ihåg att han var söt! Man lär sig verkligen att uppskatta saker när dom försvinner för några dagar.

Nu måste jag plugga. Läsa en massa i kursboken "computers are your future". Lite svårt att komma in i den engelska texten + alla facktermer, men förhoppningsvis släpper det lite allt eftersom.

När folk som inte har barn klagar över hur lite tid dom har till att plugga, och att dom aldrig hinner göra saker blir jag lite irriterad faktiskt. Dom har ingen aning om hur mycket tid dom faktiskt har! Jag har märkt att det inte är helt lätt att planera tiden så man faktiskt hinner plugga så mycket som man behöver. Jag måste åka hem när jag slutar skolan för att få några timmar med liam innan han går och lägger sig, jag kan inte stanna på skolan och sitta och jobba som andra har möjlighet till. Nåväl, dom kommer att upptäcka det tids nog :)

trevlig kväll vänner!

Nedräkning.

Om ungefär 2 timmar får jag återse mina älsklingar. Jag visste inte att saknad kunde vara så stor. Aldrig någonsin har jag känt den saknad som fullständigt vrålar i hela min kropp just nu.
Snart
snart
snart.

Imorgon finns det en mamma som kommer att hoppa ur sängen med glädje, och den mamman är jag!

Tjej-besök!

Idag fick jag besök av min vän Veronica och hennes söta dotter Maja, som är 2 veckor äldre än Liam. Det var jättekul, men synd bara att inte Liam var hemma :( Saknade honom ännu mer när jag såg Maja, men jag fick känna på henne och busa med henne istället :) Snart är dom ju hemma, vilket är tur! Maja tyckte att Liam hade roliga leksaker, och tryckte i sig en halv burk av hans hallon, mmmmm :)

image185image186

Bitterheten håller i sig.

Några timmar senare och jag är fortfarande lika bitter. Den här dagen har verkligen blivit skit, jag som hade tänkt ha en riktig hemma-myskväll för mig själv med tända ljus, musik och bokläsning. Just nu vill jag ingenting alls. Jag vill inte vara hemma, jag vill vara social och släppa loss på dansgolvet. Jag vill vara med Frida.
punkt.


Åt skogen! :)

Bella är icket glad. Nu känns hela dagen förstörd, jag som skulle bara pyssla här hemma och rå om mig själv sista kvällen. USCH. som ni kanske förstår gick duggan åt fanders. MEN det var ju trots allt bara en dugga och ingen poänggivande tenta. Så, jag återkommer till tentan istället :P
Vet inte vad det berodde på egentligen. Om jag kanske var för stressad, så allt låste sig? Skulle säkert klarat de där talen utan problem om jag suttit hemma. Eller hade jag pluggat för lite? Tyckte ju att jag kunde det så bra! Eller så gjorde jag kanske talen svårare än vad de egentligen vara. Nåväl, det var ju som sagt inte så viktigt, men nu känner jag mig inte peppad inför riktiga tentan!!

PUSS


möten med människor.

Idag sa jag något till min klasskamrat Aylin som jag ångrar. Nämligen att jag skulle på fest ikväll och att jag verkligen hade självdisciplinen att lämna festen i tid, nykter för att gå hem och sova inför duggan. Klockan visade sig vara halv ett innan jag var hemma, några glas vin, 2 baileys och en grogg senare. Under kvällen konstaterade jag att jag var lika skärpt om jag sovit 2 timmar som om jag sovit 10. Jag tror faktiskt att det är så, men jag antar att det visar sig.

Möten med människor kan dock vara nog så viktigt som en dugga. Till och med viktigare. Samtal med människor kan göra skillnad. Ända sedan jag flyttade hit till Uppsala har jag lagt märke till en markant skillnad mellan människor "här" och "där". Människor i norr kan var inåtvända, blyga och svåra att komma underfund med. Men efter att ha bott här i 1½ år kan jag konstatera att det är ingenting mot vad människor är här. Nåväl, människor är mer sociala, utåtriktade och kan kramas andra gången man träffar dem. Men människor här är skrämmande ytliga. Visst, det är kanske lättare att träffa människor här, men, ingen går in på djupet, pratar om känslor, visar vem de egentligen är. Det här har för mig varit en gåta, har människor här inga känslor, eller undgår man att prata om dem? Ibland känner jag att jag bara vill tala om för en människa, att jag verkligen tycker om den människan, och att den har gjort skillnad i mitt liv. Men jag vågar inte, för det känns som att personen skulle tycka att jag var helt dum i huvudet och skulle undvika mig om jag uttryckte den tanken. Varför? Hur kan jag ha den känslan, det skiljer trots allt endast 50 mil, kan verkligen skillnaden mellan människor vara så stor? Kommentera gärna.

Hur som helst, hade jag ett samtal ikväll. Ett samtal som gjorde skillnad. Och jag är glad för att jag inte gick hem tidigt, och trots allt stannade kvar. Det bevisade att jag inte är ensam om att känna såhär. Inte är ensam om att vara den människa som faktiskt hellre snackar med en människa än om den. Även om jag också kan gilla att skvallra ibland, så avskyr jag människor som är falska. Människor som man tror att man känner, men som faktiskt snackar om mig bakom min rygg, istället för att berätta för mig om de tycker att jag gjort eller sagt nånting tokigt.

Vart jag vill komma är egentligen att det inte gör någonting om duggan går åt helvete imorgon för att jag sovit för lite eller druckit för mycket vin. Det själsliga kan aldrig mäta sig med ett matteprov, thats it!

Noll själv-disciplin.

Ikväll skulle jag plugga hela kvällen. En sista dag inför duggan, jag hade behövt det. Såhär, ett x antal timmar senare, har jag hunnit med att prata med Frida i en timme, kollat på idol, skickat sms, varit och ätit middag, gått med sopor, diskat, skrivit upp mitt schema i almanackan, glott på idol och suttit framför internet.
Grattis bella, du har inte åstadkommit ett skit.
Sånt som händer, jag tror att jag går och lägger mig, sover gott och vaknar utvilad imorgon så jag kan plugga då istället. Jag tror iallafall att jag kan matten hyffsat, och pluggar man överdrivet bättre så rör man bara ihop allt, visst?

Föresten blev jag faktiskt glad av ett långt telefonsamtal med min söta barndomsvän så jag borde inte alls ha dåligt samvete. Saker man blir glad av är bra saker, har jag hört.

godnatt vänner.


ELI, KOLLA VAD JAG LYCKATS MED!



Hittade tillslut hur man lägger in ett filmklipp till bloggen, och det var inte svårt alls. Egentligen gjorde jag forskningen åt vännen Eli men jag ville faktiskt också veta!
Så, skriver här hur du ska göra (om du läser min blogg, man vet aldrig;)
Till höger sida om filmklippet på youtube finns URL och EMBED i två olika rutor.
Kopiera texten i "embed".
Skapa nytt inlägg på bloggen, och klicka på html som står bredvid ikonen för att lägga in bilder. När du klickat på den klistrar du in länken där och väljer "uppdatera".
KLART! hojta om det inte funkar!

att ta hand om sig själv...

... är en stor kontrast mot att bara ta hand om någon annan! Jag hade ingen aning om att det faktiskt var ungefär såhär det var innan Liam kom till världen. Tänk att jag aldrig insåg då, hur mycket tid jag faktiskt hade.
Jag kommer hem, det är lika rent som det var innan jag åkte. Ingenting att röja, ingen mat att laga till någon annan, bara sig själv i princip.  Här måste jag lägga till att jag aldrig skulle vilja byta ut det jag har nu mot hur det var då, men det antar jag att ni förstår :) Men jag tror att man behöver ett par dagar egentid ibland. Nu får jag det varje dag när jag är på skolan, men det är ändå inte samma grej. Jag hinner till och med blogga!
Har lyckats dra på mig en förkylning också, och just nu är det rätt skönt att bara kunna ligga ner och vila, och att inte ha någon annan att ta hand om.

Nu har jag fått  mycket egentid, och nu får dom gärna komma hem! Jag saknar såå mycket att inte armarna räcker till. Vill krama, pussa, natta, mata, bada, känna, lukta och se. och det vill jag nu.

Några dagar kvar, som kommer att bestå av plugg, plugg, plugg, plugg och ett födelesedagsfirande på fredagkväll. På lördag är det dugga, och sen hade jag tänkt storstäda lägenheten och bara sätta mig med en riktigt bok som omväxling mot tjocka matteboken. Det ser jag fram emot. Sen under natten kommer förhoppningsvis grabbarna hem och då ska jag ligga och snusa liam i nacken :)

en paus i logarimterna.

Nåväl, det var ganska skönt att sova hela natten utan att göra välling, och det var ganska skönt att vakna imorse och bara ligga och dra sig. Och det är ganska skönt att sitta vid köksbordet och plugga, när det inte finns något som stör.

MEN det är tomt. saknar det där lilla bustrollet!

Dessutom: Jag ansökte om stipendie för bara någon vecka sedan och fick redan besked, en postväxel har jag här intill mig på 10.000kr! Det lönar sig att lägga ner lite tid på att fixa studieintyg och andra saker! :) :) *glad*

en värdelös känsla.

En vecka ensam hemma, lugn och ro, egentid, sömn och tid för studier. Eller? För ca. 2 minuter sedan tog jag avsked av mina grabbar, och aldrig har väl det känts så värdelöst med egentid. Vad ska det vara bra för egentligen? USCH. Jag vill bara åka med, hem till M-sjö, hem till ett höstigt Norrland.

Just nu - life sucks.

Kanske känner jag annorlunda imorgon, kanske inser jag att det är ganska skönt med en hel natts oavbruten sömn. Att sitta ostört med matten och hinna göra en del. Kanske. Vi får se.

JAG SAKNAR ER.

Det tar sig.

Har nu gått snart två veckor sedan kurserna började på riktigt, och jag måste säga att det känns riktigt bra! Matten är lite svår att komma in i, dels var det ett tag sen jag räknade och dels är det ett mer komplicerat tänk. Men jag tror att jag har ambitionen att lyckas! :) Fast det kommer nog att bli många långa dagar på skolan, men det är väl så det är, att vara student? Datan är också väldigt krånglig, då jag inte sysslat med att skriva kommandon osv, men det känns väldigt motiverande att lära sig, och jag antar att det är ett gott tecken.

Två dagar kvar av veckan, med endast en föreläsning imorgon samt en labb på fredag. Hade gärnat stannat hemma med grabbarna men behöver sitta i en datasal och göra klart en datalabb, samt räkna en massa matte eftersom första duggan infaller nästa lördag!

I helgen blir det mys och bus för hela slanten, mina hjärtan åker nämligen till övik en hel vecka, utan mig(!)
Känns otroligt jobbigt men samtidigt bra att ha en hel vecka att kunna plugga på inför förtentan. Att bara komma hem och kunna sätta sig ner och plugga direkt blir nog skönt..........i två dagar eller nåt.
Usch, det gör ont i magen när jag tänker på att jag ska vara ifrån Liam en hel vecka. Det värsta blir nog att gå och lägga sig. :( :( :( Och ingen som vinkar hejdå på morgonen.... ingen som kryper i full fart mot mig när jag kommer hem och skrattar och är glad. MEN ett plus är ju att mormor och morfar får tillfälle att gosa och busa med honom, det uppskattas, det vet jag! Och tur är väl att dom kommer hem igen.....

Nej, sängen väntar och en lång dag i datasalen imorgon.

Allvaret börjar.




Efter två roliga veckor med nollning börjar det på riktigt med studierna. Kurserna började egentligen förra måndagen, men det har varit en mjukstart.
Under dessa två veckor har jag:

-Lekt lekar
-Skrivit in mig på nation
-Haft proppmatte
-Lärt mig 40 nya namn
-Fått en inblick i universitetsstudierna
-Gått på nationsrundvandring
-Druckit alkohol
-Lärt mig dvp-moves på dansgolvet
-Sjungit snapsvisor
-Dansat indiandans runt en gummibåt
-Klätt ut en nalle till aztek
-Utfört ett uppdrag
-Fotat bilder med engångskamera. (bland annat "ett rent samvete", "en consbox", "ilska")
-Gått på tjejmiddag
-Varit på nollegasque
-Gått på riktiga föreläsningar
-Bärt en skylt runt halsen med siffran 0.
-Bara druckit med vänster hand.
-Inte fått åka hiss.
Och en massa annat.

Ja, klassen är fortfarande väldigt nördig. Men jag tror ändå jag kommer att trivas. Man behöver inte göra sig till, knappt tänka på att borsta håret innan man går dit. Ingen skulle bry sig. Jag har hittat några jag trivs med, några som förhoppningsvis kommer att göra mina dagar ljusa! Nollegasquen i fredags var otroligt trivsam, något jag kommer att gå på fler gånger, absolut! Det var ganska häftigt att se nollkåren utan hattar, och solglasögon. Generalen hade rakat av sig skägget, jag kan säga att jag knappt kände igen honom när jag såg honom. Nollkåren var 5 grabbar ur 2:an som ledde nollningen, vilka vi var tvungna att tilltala: "Herr general", "herr vice general", "herr överkonstapel", "herr vice överkonstapel" samt "herr överkonstapel". Ska bli skönt att slippa tänka på att dricka med vänster hand, att alltid bära nolleskylten och alla andra sjuka regler :)

Nu börjar det på riktigt. Jag har lovat mig själv att inte bli stressad, att umgås, ha roligt och inte hamna efter. Jag hoppas att jag kommer att lyckas.


RSS 2.0