Bebisbesök

Idag har vi haft besök av Lena och lille Max. Så bedårande vacker. Och så liten och oskyldig :) Snart är han också i Liam-size och springer runt och hittar på bus. Det var så mysigt att ha dem här i flera timmar, och få prata en massa och snusa bebis.  Idag har Liam varit en riktigt trollunge! Men rolig har han varit, och jag har skrattat massor åt honom. Idag när han skulle dansa hoppade han så mycket att han nästan lyfte från golvet, och gjorde ett riktigt jämfotahopp!

Idag fick jag första tentaresultatet, och jag klarade den!! Åh jag blev så glad! trodde nästan inte att det var sant.
Snacka om härlig känsla...

Liam somnade nyss i min famn i soffan, helt slutkörd. Nu sitter vi och tittar på körslaget, och jag tycker det är riktigt bra! Så roligt att se på folk som sjunger i grupp, de ser så glada ut. Kan inte säga att jag fått någon favorit ännu, men Agnes är ju bara för go.

Nu ska jag forstätta titta :)

Bildbevis!

106805-318
Mmmm. mjölken var godare såhär!

106805-317
Skyndar mig att plaska :)

106805-316


106805-319
Den här tröjan passar bra på Liam, eller hur? Våran lilla vildängel!

Trollkarl eller grym kock sökes.(även städerska)

Usch vad jag är trött på matlagning. Eller, kanske inte matlagning i sej, men just det där att det ska passa trollet.
Är så trött på att torka mat från golvet, och att stå och laga mat bara för hans skull som jag vet att han tycker om, och som sedan fullkomligt ratas! ÄT UNGE!!!
Igår lagade jag pastagratäng med köttfärs och morötter, cremefraiche, grädde, och philadelphiaost. Supergod vart den faktiskt. Om Liam åt? nej. Så, kanske man skulle köpa sig en trollkarl, som trollade i han lite mat. Eller någon som kunde laga mat som han tyckte om. Antar att ingen skulle kunna göra det bättre än mej, är väl en period kanske. Hur många sätt finns det att koka potatis liksom?

och nyss när jag satt och skrev det här inlägget hör jag något frenetiskt plaskande i köket. Springer dit, och vad ser jag, om inte en hel liter mjölk på golvet, med liam mitt i. Hur fick han ner den? Jag har aldrig sett någon plaska så fort nånsin. Typ, hur mycket hinner jag innan hon kommer och tar mej?? Busfrö!! Kunde inte låta bli att skratta åt honom och hämta kameran. Ska lägga in bilder när tid finnes.

Fredag.

Så var det äntligen fredag igen då. Så härligt med helg, fastän vi varit hemma båda två i veckan så är helgen speciell på nåt vis :) Igår var vi och träffade Maria, Ebba, Veronica, Fanny och Emma. Var jättetrevligt, och det är så roligt att se hur stora dom blivit! Och att dom blir så olika.
Idag har vi varit hos Jenny, Tea och Lova på förmiddagen, och lekt lite ute. Nu lever Liam rövaren och sliter och drar i allt han inte får dra i, så det är bäst att jag jagar vidare! :)

Förhoppningsvis kommer Fredrik snart hem med Liams nya säng, ska bli kul att få bädda den och se vad han tycker, förmodligen kommer han att gilla den. Spjälsäng är inte någon favorit, och snart har han nog trillat ur den också.

Ha en underbar helg allihopa!

charmkille!

106805-315

ett underbart kort!

106805-314

shoppingtur till Thuns.

Idag lurade jag med svärmor min på shoppingtur. Eller, hon behöver egentligen aldrig luras med.
Där fanns väldigt dåligt med kläder som passade mig, men däremot hittade jag som vanligt en massa till Liam.
Det vanliga mamma-syndromet verkar det som.
Det blev iaf en jättefin mjukisdress, ytterligare ett par mjukisbrallor, och ett par till.... sen vart det några strumpor, och ett par boxershorts bara för att dom var SÅ söta. Sen vart det inte så mycket annat, en hoodtröja till mig och ett nytt duschdraperi. Sen hittade jag ny tvålpump, tandborstställ och sånt på ikea. Så efter en storstädning inne på toan så vill man nästan sova därinne inatt :)

Nu börjar det bli dags att krypa till kojs. Liam verkar trivas med att vara hemma igen, han leker med sina leksaker som om de vore nya :)

GODNATT!

Påsktraditioner hos fam. Sjödin

En bild säger mer än 1000 sägs det. Nu är det så här va, att jag har runt 200 bilder. Det skulle 200 000 ord. Men vem skulle orka kolla igenom så många bilder. ;)
En kort resumé:
Skärstorsdag - svärmor och svärfar kom upp till M-sjö. Jag och syster tog oss en skidtur i den härliga mars-solen. Härligt. Till middag serverades det blöte, var roligt att Maud o Benny fick prova på denna norrländska delikatess.
Låter kanske inte så gott, men det är det. Kokt älgkött, kokta kålrötter på tunnbröd uppblött i "spa". Till det, smör, bostongurka och senap. Mumma! (dom gillade det)
Långfredag - Som alla andra påskar, så tillbringades dagen på sjön. Med mängder av mat, solstolar, angeldon, fiskande, skoteråkning och grillning. På kvällen åt vi middag hemma allihopa, jag, fredrik, liam, syster, cédric, linus, mamma, pappa, maud o benny.
Påskafton - Som fredagen. Fast med vildmarksbad och bastu på kvällen, i flera timmar. När vi gick upp var det runt -20 grader, och då var det extra ljuvligt att sitta i ett varmt bad.
Påskdagen - Tillbringades även den ute, fast på en annan sjö. Och med mindre mängder mat.
Annandagen - Tillbringades i bilen på väg hem. Och på förmiddagen hann vi förbi min morfar för att umgås en stund.

Liam har hittat sitta nya stora intresse. Skoteråkning. Han har åkt, åkt och åkt. Och gallskrikit, när skotern stannat. Han har varit sååå mysig hela helgen, inte gnällt nånting fast vi varit ute på sjön flera timmar i sträck varje dag. När han skulle sova middag packade vi ner honom i en åkpåse, på skinnet och la honom på skotersläden, och åkte ett varv runt holmen, så sov han som en stock i ett par timmar. Sen när han vaknade fick han varm choklad och grillad korv. Sen har han fiskat, åkt pulka, och strosat runt och bara myst. Goskille.
image311
Sen fick vi ju äntligen träffa lilla Linus också, systers pojke som redan hunnit bli nästan 3 månader. Han var så söööt, och så charmig. Riktig liten goding. Liam var så snäll mot honom, gav honom pussar och kramar, och försökte stoppa in nappen i munnen på honom... och dra ut den ibland... :) Lite avundsjuk var han nog ibland, men det är ju inte så konstigt. Liam blev iaf väldigt stor när Linus var där.
image312

www.bilderpaliam.pixbox.se finns fler nya bilder inom kort!

påsk-trött.

Här har det varit tomt med inlägg på några dagar. Kanske beror det på att jag har så många bilder att lägga ut så att jag inte vet vilken jag ska välja. Eller så har vi haft så fullt upp, att orken inte funnits till att plita ner något alls.
Jag återkommer med bilder, och ett inlägg om påsken. Vi är alla helt slut efter alla dagar utomhus, inte minst Liam. Han har åkt skoter, åkt skoter, åkt skoter. Och han fullkomligt älskar det, och blir arg så fort den stannar.

som sagt, bilder kommer. Nu ska jag fortsätta packa, för imorgon bär det av hemåt!


Det här händer inte.

Jag blir förbannad, ledsen och uppgiven. Hur kan något sådant få hända? Att två barn tas från livet, är för mig obegripligt. Pappan avförd från utredningen. Det gör mig också förbannad. Hur kan man gå ut i pressen, med sådana uppgifter när det inte finns några belägg! STACKARS STACKARS PAPPAN. Fy fan för att leva vidare efter ett sådan anklagande. Hur fruktansvärt det måste vara, kan ingen människa förstå, att sitta anhållen och samtidigt försöka sörja sina barn, måste vara en omöjlighet.  Hoppas den där kvinnan från Tyskland åker dit. Rejält. Ingen människa ska få kunna komma undan med något sådant här. Och mamman då, hela Sverige vet, och själv ligger hon där.....

det här är utom verkligheten.
det här får inte hända.

GLAD PÅSK!

image304

image305

Liam goes farmer

Idag har varit en händelserik dag för Lilleman. På eftermiddagen var vi ute ett par timmar, efter att jag och syster åkt längdskidor i spåret. Efter att vi varit ute på en promenad kom morfar med skotern, och Liam fick åka med. Först gallskrek han och ville av, men så fort han klivit av ville han på, så han tyckte det var roligt men lite läskigt tror jag. Det slutade iaf med att han åkte en bra bit, och han verkade tycka att det var häftigt.

Efter middagen idag tog jag och Liam oss en prommis till lagårn. Alldeles härintill vårat hus ligger "storlagårn" där alla kossor bor, så dom har han ju spanat på varje dag nästan. Men lite längre bort, typ 500 m ligger lagårn med smådjur, dvs får, lamm, ankor, hönor och hästar.  
Så dit gick vi, och det hela började med att Liam fick sig en skräckupplevelse. När vi gick in till fam B kom ett x antal hundar springandes, skällande och morrande. Liam stackarn vart ju livrädd, och stortjöt. Vi vart inte långvariga, utan L och G följde med ut till lagårn för att utfodra djuren och släppa in hästarna. Och även där var det ett himla oväsen, för nu var ju alla fåren hungriga och bräkte som bara den :) Så, ännu en gång, så satt Liam igång att gråta.
Men så fort alla djuren blivit tysta, så blev allting väldigt spännande :)
Så idag har Liam varit dräng. Han har burit hö till fåren(typ 5 strån i taget), burit kraftfoder(mest spillt på golvet), spånat till hästarna(suttit i spånkärran) och klappat häst, får och lamm. Och kikat på ankorna, hönorna och kaninen :)
     

Och här kommer ett par bilder på kusinerna :)
Liam är inte svartsjuk, som jag trodde att han skulle vara. Istället så försöker han ge Linus nappen, pussar och ger honom kramar :) Fast han vet inte riktigt hur han ska bete sig mot honom =)

image300image301




Liam hjälper mormor med påskriset....

image302


image303

En mörbultad Isabelle

Idag har jag lyxat. Något alla som gillar det borde unna sig, jag har nämligen varit och fått en massagebehandling på 1½ timme. Gissa om jag njöt?
Rygg, axlar, nacke, ben, armar och ansikte. Oj vad jag känner mig trött i hela kroppen nu.
Slutligen så satt hon och drog fingrarna genom håret i en tio minuter, har aldrig varit med om att en massör gjort det tidigare, men det var pricken över i:t. Jag älskar när folk pillar mig i håret :)

Så, tack snälla mamma för att du fixade massagetid åt mej!

Snön vräker ner!

Idag vräker det ner snö. Härligt! Speciellt när det redan är mycket snö, där hemma får det gärna vara snöfritt så vi slipper slask! Nu är det dags att gå ut med lilleman, och runt lunchtid anländer systra med Linus.
Liam har sovit väldigt gott sen vi kom hit, skönt! Laktosfria kuren verkar göra magen gott, även om det lika gärna kan vara något annat. Igår kom det dock ett bakslag, så antingen är det nåt helt annat, eller så har han fått i sig laktos ändå, är ju inte så lätt såhär i början!

Kramar!

såhär fint väder har vi!

image290

image291

image293

Norrland

Hemma i Norrland. Det är fantastiskt att vara här. Efter mycket slit, har jag fått belöningen.
Innan jag åkte hann jag även med en liten visit hos de nyblivna föräldrarna, Lena och Per. Han var fantastisk, ja, inte Per, utan MAX! (Det är inget fel på dig heller per). Så liten, och så fruktansvärt söt. Lena frågade mig en massa frågor om hur det var när liam var liten, och jag förundras över hur man kan glömma bort sånt. Det verkar vara vanligt, men jag förstår fortfarande inte.

På måndag kommer sis hit med Linus. Jag kan knappt bärga mig. Han måtte blivit stor nu, lillgrabben.
Liam har varit bra i magen sedan vi började köra laktosfritt, men ikväll kom slemmet tillbaka..... :( Hoppas att det kommer att ordna upp sig, men som det är nu verkar han inte ha ont iallafall, och det är ju alltid skönt.
Han är på ett strålande humör, och gosig också! Mysponken.


Nu väntar melodifestivalen, det känns faktiskt väldigt spännande, och oförutsebart iår!

En känsla, ojämförbar!

Känslan av att ha skrivit en tenta, och att känna sig nöjd med prestationen, slår ganska många andra känslor. Att få bekäftelse på att allt slit inte varit förgäves, att man faktiskt får något tillbaka, ett gott självförtroende och en stor smula stolthet. Nu är delmål 3 nått. Äntligen kan jag efter att ha skickat in nästa inlämningsuppgift på söndag, slappna av. Iallafall för ett par dagar. Jag kan slappa hemma i Myckelgensjö, och behöver inte ens tänka på att fixa matlåda, och att kolla busstidtabell. Avslappning!

tentan gick nog bra. Eller, jag vet inte men godkänt borde jag få, med tanke på att jag skrev 14 a4-sidor, och det kändes som att svaren blev bra. Spännande, får tentan hem på posten sen.

Nu väntar en resa till hemtrakterna. Som vi längtar. mormor och morfar också.
För övrigt har jag haft en helt fantastisk kväll med Liam.

delmål 2.

Yes, nu är 40 % av allt jobb avklarat. Förmiddagen tillbringades på gimogatan 4, skrivsal 2.
Programkonstruktionstenta var på tapeten. Jag bönar och ber till gudarna att jag klarade tentan. Skulle betyda oerhört mycket. Tenta brukar firas med tentafest, och våran tentafest tillbringades på Majas café på Norrlands nation för att plugga till nästa tenta. Det närmaste vi kom i drinkväg var en caffe latte, eller två....
Skam den som ger sig! Det här klarar vi.

Nu ska jag avnjuta en timmes ledighet. Man måste vila också, det säger Lena.

Loppis

jag har sovit som en prinsessa inatt. Och ingen som ringt och stört mig på morgonkvisten heller :)
Har nog insett, att det är dumt att fortsätta plugga till tentan. Nu kommer jag inte att lära mig nånting mer ändå. Jag blir bara knäpp av att tänka på det, så nu får det bära eller brista. Kan jag tillräckligt så kan jag, annars, får jag göra en omtenta senare.

Jenny ringde imorse och frågade om jag ville med på loppis. Och jag tror inte att jagkommer att plugga nåt hemma, så loppis it is!! Hoppas jag hittar fina nya leksaker till Liam.

Nordman?!

Hur gick det till? Jag måste missat nånting med Nordmans låt, tyckte inte att den platsade i finalen. I och för sig, så var det lite roligt att se Carolas min. Rätt åt henne, divan. Egentligen är inte melodifestivalen så viktig. Iallafall inte vem som vinner, tycker att det räcker med en massa nya låtar av vilka man kan välja att lyssna på det man tycker är bra. Sverige vinner ju ändå inte eurovision.

Nu längtar jag efter mammaledighet. Sommar. Liam. Fredrik. Slut på tentaångest och avklarade tentor. Gärna med betyg 3 eller mer också. Påsk. Familjen hemma i Norr. Lillpyret Linus. Byn.

Snart så, snart.

argbigga.

Jag trodde att vara ensam hemma en lördagmorgon innebar, just sovmorgon. Icke.
Självklart, så ringer min sämre hälft klockan 07.30 för att  han är "pratsjuk". Fy faan vad elakt.
Jag som satt uppe sent igårkväll och pluggade, och jag behöööövde sova uuuuuut. Kunde jag somna om efter det?
Självklart inte. Istället för utsövd och fit for figth sitter jag nu med en mega huvudvärk och allmän irritation.
Jag vet vad jag ska göra nästan gång Fredrik är ensam hemma. Jag ska ringa var 5:e minut. Det värsta är att han aldrig skulle vakna av att det ringde. Livet är orättvist.

Slut på gnäll, jag ska vara jävligt tacksam att jag fått sova oavbrutet flera nätter i rad, det har nog gjort susen!
Kanske dags för en promenad i solskenet?
Sen ska jag plugga, plugga och idag är jag mer motiverad än gårdagen. Då satt jag hela långa dagen i datasalen och försökte få bukt med inlämningsuppgift 2. Jag började ge upp när den bästa labbassistenten av dem alla inte kunde hitta den bug som letat sig in i mitt program, och förklarade det till hela som magiskt. Det gjorde inte saken bättre att han var tvungen att dra hem för att bjuda folk på middag. Nåväl, om jag inte hittar rätt på det själv får jag nog hjälp sen. Nu ska jag fokusera på de två tentor jag har framför mig.

Han en underbar lördag!

Välkommen till världen!

Jag kan med stolthet presentera, att min vackraste Lena, har fått en liten pojke!
har väntat på sms hela natten lång, och tillslut kom det. En stor kille, 54cm och vägde 4020g med mörkt hår! vilken lycka!

GRATTIS LENA OCH PER!!!!

Frustration och brist på motivation.

Jag vill så mycket
inget går som jag vill


tiden rusar
jag står still.


Men, ska jag verkligen tillåta mig själv att förlora innan matchen har börjat?
Hejaramsor, jag behöver hejaramsor för bövelen!

Ge mig en hejaramsa.













 


Bara för att jag har så mycket att göra....

så passar jag på att fylla i en lista. Raster är bra har jag hört. listan är tagen från www.mariat80.blogg.se


Katt eller Hund: Hund. vi har två katter som gör mig galna.
Kaffe eller Te: kaffe oftast!
Chips eller nötter: nötter
Skinka eller korv: korv
Rött eller grönt: Grönt. Iallafall på kläder.
Mobil eller mp3: svårt val. mp3 tror jag.
Bergochdalbana eller fritt fall: Skulle aldrig få för mig att testa nåt av dem!
Äpple eller plommon: plommon
Hårspray eller hårgele: Använder endast hårmousse :)
Hallon eller jordgubbar: Jordgubbar
Höst eller Vinter: beror på om det är snö eller inte. hösten är så vacker, men jag gillar nog ändå vintern mer.
Dvd eller vhs: Dvd.
sjö eller hav: Sjö
Ica eller konsum: Konsum!
Ödla eller orm: usch ryser.
Sol eller måne: Sol
Skatebord eller inlines: Inlines
Köpt lösgodis för över 50 kr: Gör man inte alltid det? 
Haft träningsvärk: Ja
Önskat du var det andra könet: Nej fy vad hemskt.
Velat vara ett djur: Ja, en galopperande häst på en öppen åker.
Tänkt dig en kompis i rosa kanin dräkt: näe, vad är det här för frågor?
Tyckt harry potter är bra: har inte läst eller sett harry potter, men tror itne att jag skulle gilla det.
Hatat choklad: Kan man hata choklad?

Hur
Svarar du i telefonen: Isabelle
Sätter du på dig strumpan: med tårna först
Gör du när du är kär i fel person: äter stearinljus, hur gör du?
Tycker du om gul bil leken: Självklart! (vad är det?)
Mycket pengar har du i plånboken just nu: -5kr
Mycket är klockan: 17.34
Många kontakter har du på msn: 79 styckna
Hur fick du detta test: Mias blogg
Spenderar du en regning dag bäst: Ute i regnet såklart! Nej, kanske kurandes i soffan framför en film och tända ljus.

Vad
Tänker du på just nu: på vad jag ska svara på den här frågan.
Tycker du om sushi: kommer inte ihåg, var så länge sen.
Älskar du just nu: Att tentaperioden snart är över.
Åt du sist: marabou apelsinkrokant
Drack du sist: Kaffe
Gjorde du för 5½ timmar sedan: pluggade
Har du för färg på dina underbyxor just nu: bruna mjukisar:)
Är din orginalfärg på håret: blont
Behöver du just nu: massor med motivation

Varför
Heter du det du heter: Antagligen för att mina föräldrar tyckte att det var så fint.
Valde du att ha på dig de klädderna som du har på dig idag: för att dom är så sköööna!
Sitter du vid datorn: för att jag borde plugga :)
Svarar du på detta test: för att jag borde plugga :) :)
Är apelsinen orange: för att den inte är gul, hur skulle de se ut?

missing.

Konstigt, att man tänker så mycket när man är ensam.
Kanske skrämmande, att man helt enkelt inte har tid annars.
Idag tänker jag på det mesta. Som tur är, allra mest på programkonstruktionsuppgifter, men också på mormor, Sixten, vänner.

Med andra ord: SAKNAD.

Erica - Mina tankar flög någonstans under kaffedrickandet iväg till bunkern på Sanmina. Jag kunde inte låta bli att fnissa för mig själv, när tankarna fortsatte iväg till Brux, damrummet(hette det så?), och allt roligt vi hade. Tur att vi hade våran värstingradio. Haha, det roligaste med hela det där jobbet var ju att ingen verkade ha någon koll på vad meningen med hela det där projektet egentligen var. Undra vem som skulle hitta ett papper om dom började leta? Ringer dom oss då, så vi får hoppa in och styra upp det? :) JAG SAKNAR DIG OCH DITT SOLSKENSHJÄRTA!!

Kärlek!


Bara vara bella.

Det här är min alldeles egna vecka.
Jag ska nämligen få 5 hela dagar egentid. Det borde alla som vill, få ibland!
Visst är det tomt utan grabbarna hemma, men jag kan utan att skämmas säga att jag tycker att det ska bli helt underbart.
Sova hela nätter.
Duscha ifred.
Laga min egen mat.
Göra allt utan att stressa.
Plugga hemma.
Spela musik.
Njuta.
Bara vara.

Tänk om jag inte bara hade varit tvungen att plugga nästan dygnet runt?
Btw, Fredde o Liam är i fjällen, med Freddes familj.

regn och rusk.

Min mobil är tillbaka, den låg i bilen. bra.
Tvättid idag, vilket innebär att vi nu har lite rena kläder här hemma. Oftast tvättar jag härh emma, fast usch vad allt tvätt blir HÅRD när man hänger, hur mkt mjukmedel man än har. Usch, tacka vet jag mjuka handdukar.
Ute i regnet en timme i morse med liam, fy vad kall man blir när det blåser och regnar. Liam hade dock roligt där han låg fullt utrustad med både overall, regnkläder, stövlar och handskar, i en vattenpöl och stänkte. sen har han lärt sig att åka stora rutchkanan på gården själv, med huvudet före. Till slut tvingade vi in honom, blöt som han var om både strumpor och händer fast jag klätt på honom så bra :)

Nu - Liam med kusin Emmy hos farmor, Fredrik drar och gymar med bror sin, och jag - helt själv i lägenheten. Skönt, nu ska jag skriva klart dokumentationen och funktionsspecifikationer och skicka in.

Kärlek.


RSS 2.0