SYNSK?

Något ytterst märkligt har skett. I måndags när vi hade föreläsning hade vi en vikarie. Våran ordinarie lärare var lite "krasslig" som vikarien uttryckte det. Jag fick direkt en känsla av att han drabbats av en hjärtinfarkt, och har haft kvar den känslan sen dess. Idag fick jag höra att han hade fått en hjärtinfarkt! Ryste till, det var verkligen läskigt.

Ikväll har jag varit på Me-and-I party hos Jenny. Såå många fina plagg. Kanske var tur att många inte fanns i rätt storlek :) Blev iallafall en superfin brun/orange body och en brandmantröja.

Nu är det dags att plugga, har alldeles för många tal att räkna tills imorgonbitt.

Natti.Natti.


En grå tisdag.

Här sitter jag i min ensamhet i lägenheten, och bara är. Det händer inte så ofta, och det är faktiskt väldigt skönt. Att bara vara i lugn och ro. Då går det inte så mycket att det är grått och trist ute. Imorse åkte jag in till skolan vid 7, och var framme vid 8. Gjorde en datalabb som blev klar fortare än vad jag tänkt, åkte hem igen vid halv 11. Sen dess har jag suttit och tragglat med linjär algebra. Jag är övertygad om att det är hur roligt som helst, bara man förstår hur man gör -ha. Så, vart är gossarna då? Fredrik är ledare på någon slags minihockeyskola två dagar nere i ishallen. Han njuter av det. Liam var hos Lotta igår, och idag är han med farmor. Så därav min ensamhet.
Idag har jag köpt lite födelsedagspresenter till Liam. Han blir nog glad :) Blir inte så mycket, han får ju ändå så mkt av alla andra. Fortare än vad man önskar kommer ändå dagen infinna sig då han är 15 och bara dyra prylar duger.

Liam har varit otroligt snuvig på sistone. Jag hoppas att det ger med sig snart, för nu kan vi inte ge mer näsdroppar längre, och han kan knappt andas om nätterna. Om knappt 2 veckor fyller han 1 år. Jag minns att Veronica sa till mig för ett halvår sedan, när Maja var ett halvår "Tänk om tiden fortsätter att gå såhär snabbt, då fyller Maja snart ett år". Och det känns som att det var igår hon sa det. VART TOG TIDEN VÄGEN?

Lena är påväg norrut nu. Jag avundas henne. Jag vill också åka hem, jag längtar hem! Hem till byn och nostalgin.
Nåväl, inte länge kvar till jul, och som jag märkt så går ju tiden väldigt fort så snart är den här, julen. Ska bli roligt att fira jul hemma igen, var ju två år sen sist :)

Längtar också efter syster. Har inte träffat henne sen i juni. Har inte fått möjlighet att se bebismagen, och förhoppningsvis hinner jag inte det heller. (vill ju att hon ska hinna få bebis innan jag får träffa henne vid jul).
Snart blir det till att ta fram alla kartonger med bebisprylar till henne. Det är sån konstig känsla man får i kroppen när man kollar på de där minimala kläderna i stl.50. Jag längtar tills nästa gång jag får använda dem.

Kanske borde jag plugga lite till,  eller ska jag istället gå ner och hämta hem Lilleman? Det känns mer lockande må jag säga. Imorgno får jag sovmorgon, börjat inte förrän 10.15. Linjär algebra hela dagen lång tills kl. 17. Sen bär det av hemåt och till Jenny på Me-and-I-party! ska bli spännande :)

Kärlek!

Jobb.

Helgen flöt fort förbi, men jag fick avnjuta 2 underbara dagar med min älskade prins. Utan något plugg i bakhuvudet över huvudtaget då de nya kurserna inte börjar förrän måndag. Tentan gick som jag tidigare skrev som en dans, så jag har inte behövt ha någon ångest heller :) I lördags var pappa Fredrik och jobbade. Jag och Liam hade en lugn hemmadag. Liam var allmänt hängig hela dagen och jag var inte heller så kry, men myste gjorde vi iallafall! På kvällen vart det en tidig kväll för alla i familjen, jag med en sprängande huvudvärk. I söndags var pappa återigen borta, för att spela hockeymatch. Jag och Liam spenderade förmiddagen ute, och på eftermiddagen bara slappade vi och hade det skönt. Igårkväll var vi och firade Linus som fyllde 11 år.

Idag har jag jobbat. 10 timmar. Och det känns i mitt huvud. Oj, vad lugnt och skönt det är här hemma :)
16 småbarn hade vi, och det var verkligen fullt upp hela dagen så tiden flög iväg. Tänk vad annorlunda det blivit med barnomsorg sedan man själv var liten. Inte fanns det många barn då som var på dagis 9-10 timmar om dagen? Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att fler föräldrar förr i tiden jobbade deltid, och att pengar kanske inte var lika viktigt? Eller är det karriären som blivit viktigare för folk? Stora krav ställs på småttingarna i vilket fall som helst.

Imorgno var det tänkt att jag skulle fått en heldag med Liam, och gått till öppna förskolan för att hälsa på hans jämngamla kompisar. Tyvärr blir det jobb imorgon också, svårt att säga nej när det är brist på personal. Och jag får ju några extra kronor. Dessutom får jag lättare att få sommarjobb om jag håller mig där lite då och då.

Nej, nu ska jag blogga lite åt Liam och lägga ut några stiliga bilder.

Natti!

TVÅ UNDERBARA NYHETER

För det första: Tentan gick exellent! Tyckte den var lätt, med andra ord hade jag läst på ordentligt.
För det andra: Liam har tagit sina första steg. Typ en meter från mig till fredrik, men ändå! Så stort! Nu ska vi träna hela helgen!

ha en underbar ´helg!

tack alla söta!

Tack alla söta Björklinge-mammor(och andra) för alla lycka-tillkommentarer. ni är för söta!
Ser fram emot att träffa er alla på tisdag, ska bli superkul.
Nu är det dags att åka och göra tentan snart, usch för att vänta hela dagen....


KRAMAR!

Tentaplugg

Sitter nu och tentapluggar, igen. Har tenta på fredag och det kommer att vara riktigt skönt när den är gjord kan jag lova! Åh vad jag längtar. då ska jag bara njuta hela helgen. Ingen pågående kurs, bara LEDIGHET. På måndag ska jag jobba på Ramsjö, ska bli kul att komma tillbaka för en dag :)

Jag har köpt en ny dator! Är mkt nöjd. Känns skönt att ha kunnat tagit bort den stationära med tillhörande databord :) Nu kan jag även bära med mig min älskling vilket känns underbart.

Nej,dags att läsa vidare om nätverk. Imorgon blir en lång dag.

puss hej

En sten har lättat...

... från mina axlar.
Jag har varit frånvarande i bloggandet. Och detta beror på att jag hets-tenta-pluggat matematik under några dagar. Idag hade jag tenta, från 15-20. Jag tror att jag fixade det. Jag tror. Tro är att icke veta. Men, det gick inte käpp rakt åt helvete iallafall. Jag hoppas hoppas hoppas att jag klarade den. Ingen skulle bli lyckligare än jag!

Just nu sitter jag och surfar efter dator. Har bestämt mig för att köpa en ny fin laptop.
Har ju fått mina stipendiepengar i vilket fall, så jag kan lika gärna lägga dom på något jag verkligen behöver som på studielån.

Efter denna vecka har jag inga naglar kvar. Inte heller några nagelband. Dessutom kan jag inte för något i världen förstå hur Ma C på gymnasiet kunde vara så svår?

Ni som slutat följa Liams blogg...

... på grund av att den aldrig uppdateras, nu kan ni titta in där igen!

Några nya bilder på lilleman + ett nytt utseende på bloggen.

Tänk vad mycket man kan hitta på när man borde plugga!

TILL FL-MAMMOR, DETTA ÄR SJUKT!

Det finns en sida på nätet, där ett gäng personer länkar till olika kvinnors sidor på FL och diskuterar bilder bl. a.

"Då fortsätter vi reta gallfeber på kjoltygen på familjeliv.se.
Tänkte vi kunde köra vidare på det genom att länka till folks album, där dom visar lite för mycket hud för allmän beskådning. Ibland finns det tom inte bara stora, mjölkfyllda bröst att titta på, utan antingen ser dom själva ruggigt bra ut eller så har dom bilder på sin syrra eller morsa med oxå.

Bilden jag fastna först för här är "Mamma och Ellen". Där snackar vi bröst.
Den andra är "Farmor och Uffe på besök". Farmorn var ju riktigt het."

http://www.flashback.info/showthread.php?t=514449&am

När det finns roligare saker att göra...

...än att plugga, då gör man det!



Här kommer en lista snodd från marias blogg.
Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokusåpa?
No way.
Vilken årstid tycker du bäst om? Alla årstider har sin charm... En solig vårdag på sjön i Myckelgensjö, en varm sommardag på stranden,  den friska luften som den vackra hösten erbjuder och sist men inte minst en ridtur i pudersnö. Men om jag måste välja - sommaren.
Brukar du sjunga i duschen? Nej.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? hm. jag gillar inte att titta på sport på tv. Kan faktiskt inte välja något. hockey har jag ju så smått vant mig vid, men fotboll, NEJ!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, det gör jag.
Vad är viktigast för dig? Att leva med människor jag älskar runt omkring mig, och att alla i min familj får vara friska.
Laddar du hem musik och film från internet? Inte nu längre faktiskt, out of diskspace!
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Köpa hus, shoppa kläder, köpa aktier och massa tekniska prylar. Samt skänka bort en och annan krona.
Vad är det bästa med julafton? Har aldrig gillat julafton sådär jättemycket, hellre dagen före doppardan faktiskt. Men jag antar att det bästa med julafton hädanefter kommer att bli att få se Liams lycka över alla julklappar.
Tänker du mycket på ditt utseende? Sådär. eller, det varierar.
Vad får dig att slappna av? Internet, böcker, Liam, Fredrik och motion. Men allra mest - några timmar i stallet.
Är du mörkrädd? Inte direkt, bara om jag går på en grusväg med bara träd runtomkring när det är jättemörkt.
Vilken färg är snyggast? Har ingen favoritfärg. Svarar som Maria, beror vart man ska ha färgen!
Tycker du matte är svårt? Ja, matten jag läser just nu iaf :)
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, det tycker jag inte. Isåfall jeans.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? 100 miljoner.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Runt 7 när Liam vaknar!
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Jag blir sällan arg, men blir jag det är det Fredrik som får ta smällen!
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Nej, det tycker jag inte. Att förbjuda gör det väl ännu mer spännande när man är ung och det är väl då man oftast börjar?
Har du piercing? Om hål i öronen räknas som piercing, ja. 8st. Har haft hål i näsan också, på båda sidor som jag tog alldeles själv i bussen på väg hem från högstadiet :)
Bråkar du och dina syskon ofta? Aldrig!
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Oj. Jag väljer flera. Liam, Fredrik, mamma, pappa och syster.
Läser du ofta böcker? Har tyvärr svårt för att ta mgi tid... men skulle gärna göra det!
Vad föredrar du för sorts filmer? psykologiska djupa draman.
Vad slösar du mest pengar på? Bra fråga, jag vet faktiskt inte. Köper inte så mkt kläder, snus kanske?
Vill du gifta dig? Har inte bestämt mig i den frågan.
Vill du ha barn? Absolut, vill ha fler barn!
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? ID, Greys anatomy och idol.
Vilka länder har du varit i? Norge, Finland, Grekland, Bulgarien och Spanien.
Vilka husdjur har du haft innan? Katt, hund, kanin, möss, fiskar, och när jag var liten hade vi också kalkoner, hönor och grisar. Fast det är väl inga husdjur?
Är du bra på att laga mat? Nja, det är jag nog inte. Men Liam-mat är jag en hejare på!
Var badar du helst? I het bubbelpool.
Vad dricker du för alkohol? Malibu!
Vilka djur är du mest rädd för? ormar och spindlar.
Vad tycker du om monarkin? Avskaffa!
Vilka språk kan du? Svenska och engelska och lite franska. (och ännu mindre spanska)
Har du någon gång skadat dig allvarligt? nej.
Vilken kändis är hetast?
Gillar du att dansa? Tillräckligt full så!
Vad har du för klädstil? Jag har nog ingen särskild klädstil. jeans och vanliga tröjor - vanlig helt enkelt!
Är du flygrädd? Nej!
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Mkt bra. Inte så fräscht när man tidigare kom hem och stank rök om kläder och hår.
Vad dricker du helst när du är törstig? Iskallt kranvatten.
Vilken är din favoritglass? Geisha-struten!
Tror du på ett liv efter döden? Absolut.
Vilket kaffe sörplar du helst? Latte!
Vilket mobilmärke föredrar du? sony ericsson
Vill du gå ner i vikt? Ett par kilo.
Vad har du för personlighet? Omtänksam & blyg.
Har du varit deprimerad? Ja, det har jag.
Tycker du om sushi? Har bara smakat en gång och tyckte nog inte att det var något särskilt.
Tror du på livslång kärlek? Japp!
Vad äter du helst när du ser på film? popcorn
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja!
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Nej... tränade karate under ett år för länge länge sen och det var inte min grej :)
Har du tandläkarskräck? Skönt är det väl inte, men rädd är jag ej.
Har du någongång haft självmordstankar? Nej.
Vilken hårfärg har du naturellt? Mörkblont.
Biter du på naglarna? Ja, sen jag började plugga igen!
Är du beroende av något? Internet, snus & kaffe.
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Bloggar, facebook, hotmail, kurshemsidorna och familjeliv. och ofta tradera.
Hur ofta motionerar du? För sällan, förut var jag så duktig men inte nu längre, har inte tid! Ska snart köpa träningskort.


Sådär ja, nu har jag slösat bort ytterligare en halvtimme jag kunnat använda till studier! dags att sätta igång!

Stipendium nr 2

Jag har flyt! Fick idag ett brev hem att jag tilldelats ytterligare 5000kr. Lycka!
Nu behöver jag inte lägga undan några pengar av våran inkomst till laptopen jag ska köpa nästa höst! weee

För övrigt?
Induktion suger. Har haft en mattepluggareftermiddag med Aylin, i nästan 4 timmar höll vi på för att lyckas förstå vad vi egentligen skulle göra. Men, vad kan en eftermiddag med Aylin bli om inte trivsam? Är väldigt glad att hon går i min klass, likaså Carin. Ingen av grabbarna slänger sig runt halsen på mig när vi lyckats löst ett tal, och det kanske är tur :)

Liam åker säkert!

Fick låna en bilbarnstol av Lotta för några veckor sedan, men eftersom den var lite för gammal så
bestämde vi oss för att köpa en ny. Bilbarnstolar är ju färskvara och därmed livsfarliga att använda
om de blivit för gamla. Egentligen så håller dom säkert några år till än vad som rekommenderas,
men varför chansa? Vem skulle förlåta sig själv om något hände och bilbarnstolen inte höll?
Inte jag, inte någon tror jag! Är ju en hel vetenskap om att fästa stolarna i bilen, men teknisk som jag
är fixade jag det tillslut :) Det blev iallafall den här fina stolen :
image195

RSS 2.0