2006/2007

Så har det hänt igen, ett helt år har passerat, och man tänker oj, vad fort det har gått.

MEN till skillnad från tidgare år då jag konstaterat att jag har banne mej inte åstadkommit mycket under det här året heller, kan jag i år med stolthet konstatera att iår, har jag lyckats med en hel del.
Jag tror faktiskt att det är möjligt att göra en lista på vad jag gjort under 2006:

1. Jag tog det stora steget och flyttade 50 mil hemifrån, till en ny stad, nya människor och ett nytt jobb. Den 20:e januari 2006 packade jag två resväskor med kläder för att flytta ihop med Fredrik "på prov". Och se hur det gick sen..... :) Iallafall, var det den värsta bussresa jag någonsin upplevt och redan då satt jag och funderade på om det var ett tecken på att jag kanske borde stannat kvar hemma. Det var den värsta snöstorm jag upplevt, och bussen var stående i Hudiksvall i 6 timmar, på grund av all snö. Plogbilen var fast bakom oss, på grund av den geniala uppfinningen MITTRÄCKET. 12 timmar senare var jag framme i Uppsala, trött och sliten. Väl framme blev jag väl omhändertagen av min blivande sambo med familj, och jag kan med gläjde säga att det blir jag än idag.

2. Ett par månader därefter insåg jag att jag var gravid. HJÄLP. Det var inte tänkt så, och tankarna snurrade runt runt. Men liksom med allt annat fanns det en mening i det också. Vi skulle bli föräldrar. Trots att vi bara var "par på prov" hade inget någonsin känts så RÄTT. Och jag kan tillägga att vi inte ångrar det en sekund! =)


3. Under hela året har jag haft jobb på Ramsjö Förskola där jag stormtrivts. Jag hade sån tur som kom in bland alla dessa underbara människor. Att ha ett jobb är guld värt, och att få jobba med människor man tycker om är en stor bonus.


4. I augusti började det sina med vikariejobb, och jag tog beslutet att det var dags att ta körkortet. Nu var rätt tidpunkt, även fast jag bävade mig inför att åka iväg två veckor. Två veckor ensam med en stor mage. Dessa två veckor var viktiga för mej. Dels för att bevisa för mej själv att jag, gravid och känslig klarade mej helt ensam. Jag klarade till och med att köra bil! Jag träffade några människor som gjorde starkt intryck på mej, och det är människor jag sent kommer att glömma. Även om jag inte har någon kontakt med dessa människor har de påverkat mej på olika sätt. Vid varje möte har man en chans att utvecklas, ta lärdom, och det gjorde jag. Två veckor senare åkte jag tillbaka för att köra upp, jag klarade det ! Såhär i efterhand är det fruktansvärt skönt att ha det där körkortet i plånboken. Nu finns det absolut ingen tid för att ta körlektioner.

5. Den 7:e oktober fick jag en ring på mitt finger. KÄRLEK. Jag är förlovad med den vackraste människan på jorden.

6. På farsdag kom den absolut största gåvan någonsin. Liam föddes den 12:e november. Det finns inga ord till att beskriva glädjen över att ha blivit mamma. Han är det största som hänt mej, och jag har utvecklats enormt. Det var sant som alla sa, att det inte går att förstå den kärlek man känner för sina barn innan man själv upplevt det. Nej, jag hade aldrig kunnat föreställa mej att det kunde finnas SÅHÄR starka känslor inom en.

Så... det har varit det bästa året hittills i mitt liv! Jag stormtrivs i Björklinge, med ny familj och vänner. Med det vill jag inte säga att jag inte har något kvar här hemma. Jag SAKNAR mina vänner, min familj och mitt "hem". Önskar att det inte skiljde oss så många mil åt, men nu gör det det och det är bara att göra det bästa av det. Två av mina närmsta vänner har också flyttat till Uppsala, och det är så roligt ! Sen har jag under 2006 träffat min Mia två gånger. Alldeles för sällan, men två gånger är mer än inget!

2007
Så, nu när 2006 varit ett så pass händelserikt år bävar jag mig lite för att 2007 ska bli ett sånt år där jag återigen inte lyckas åstadkomma så mycket. Jag antar att med en liten Liam i familjen kommer inte något år att bli händelselöst. Några nyårslöften har jag lyckats knåpa ihop, även om det är dumt att avge löften på just nyårsafton. Det är ju just de löftena man aldrig håller, men att avge ett löfte på en vanlig vardag vore ju inte så speciellt. Så, här kommer dom:

*Inte börja snusa igen. Även om jag varje dag längtar efter en prilla är det inte värt det.

*Gå ner i vikt. Jag har 6 kilo kvar till dit jag startade. Jag SKA komma i alla mina kläder igen, och jag ska inte köpa några plagg i en större storlek.

*Sluta äta godis och sånt. Choklad är ett undantag, för det tänker jag inte leva utan.

*Jag ska börja plugga. Har mina funderingar på utbildning men återkommer angående det.

*Jag ska skriva en något intressantare blogg.

*Jag ska lära känna nya människor och solla bort de som bara tar och aldrig ger.

GOTT NYTT ÅR KÄRA VÄNNER


God Jul!

God jul!

Kvällen tillbringades med farmor, farfar, faster Sanne m. familj och farbror Daniel med familj.
mamma o jagvisar tunganpappa + jagkusinernasnygga pappasnyggen sovande tomte


en tomtenisse

en tomtenisse

Far & son

Far & son

Liam sitter nöjd hos Pappa :)

tjockis

tjockis

Titta vilka goa kinder han fått :)

Lite frusen efter ett bad :)

Lite frusen efter ett bad :)

goskit

goskit

Liam sitternöjd i babysittern och flinar.

Nya köket

Nya köket

Såhär ser vårat nya luckor ut! observera att kökets luckor tidigare var gula, dvs hemska! Nu kan man sitta i köket och avnjuta en kopp kaffe utan att få ont i huvudet :)

MERRY CHRISTMAS

MERRY CHRISTMAS

Senaste veckan

hahajag har blivit storgladskitMoster Mia på besökute på promenad

så var det måndag igen.

Helgen susade iväg, som vanligt. I fredags kom Johanna, Daniel & Rickard hit och käkade med oss och umgicks hela kvällen. De andra körde sing-star, medans jag tittade på :P Liam höll sig vaken hela kvällen, 7 timmar vilket aldrig tidigare hänt, men då sov han ganska bra den natten också. På lördagen kom Mia och Henke hit, vilken lycka! Det var helt underbart att få träffa henne, såå glad. De käkade middag med oss och åkte hem på kvällen. Söndagen tillbringade jag på stan letandes julklappar, så nu är det bara någon enstaka klapp kvar, SKÖNT ! Idag har jag ont i huvudet och försöker göra så lite som möjligt.

5 veckor
glada

Fredag igen

Veckan har gått fort, som vanligt ! Nu är det fredag igen, alltså snart tredje advent. Så här fin blomma har jag i min rabatt, så här i mitten på december:


Fortsätter att vara grymt irriterad över vädret.

Ikväll kommer Baggen, Johanna och Rickard hit för att käka och umgås lite, roligt ! Är ju roligt att få visa upp lilleman emellanåt. Imorgon kommer Mirjam hit, som jag längtar. Hon är för övrigt den människa jag beundrar och avgudar mest i hela världen (förutom mamma), och jag dör nästan av längtan efter att få krama om henne och få skratta tillsammans med henne. Jag har inte träffat henne sen i februari och det var ju på tok för längesen. Men bättre sent än aldrig !

Föresten, intressant att se att så många läser bloggen. ungefär 30 st unika besökare varje dag? VILKA ÄR NI? Lämna en kommentar vetja, så blir jag jääätteglad.

såhär glad var Liam igår


LIAM EN MÅNAD

Japp, det har redan gått en månad. Och mycket har hänt under den månaden. För ungefär en vecka sedan fick vi till exempel se honom le för första gången. Han är såå söt. Sover gör han inte heller lika mycket och han blir duktigare o duktigare på att hålla upp huvudet.

Helgen blev en riktig mys-helg. I fredags shoppade vi en massa julklappar, ja de flesta faktiskt. Väldigt skönt att slippa stressa dagarna innan. Liam sov så nöjd i vagnen hela dagen. På kvällen hälsade vi på farmor o farfar och sen begav vi oss hem och bara slappade och såg på desperate housewives. På lördagen kom Lena hit och vi bakade julgodis, en massa sorter. och riktigt gott vart det :) henriette kunde tyvärr inte komma ut, och sen åkte Lena hem för att gå ut på krogen och roa sig :) Så hemma blev jag ensam med Liam eftersom Fredrik var på lagfest. Hade kunnat gå både till Lina eller till ishallen men valde att stanna hemma och bara ta det lugnt. Tror det var precis vad både jag och Liam behövde. En lördagkväll hemma, utan en massa folk. Varje helg har vi varit borta, och Liam har vandrat från famn till famn så det var skönt att ha honom för mig själv hela kvällen =)  Vi mös i pyjamas och gick och lag oss tidigt, så skönt! Sen på söndagen kom min syster Annika hit och hälsade på, och det var första gången hon träffade lilla Liam. Och jag tror att hon blev lite kär hon också :P Var jätteroligt att träffa henne, det blir ju alldeles för långt mellan gångerna.... men till julen ses vi ju hela familjen så det känns bra.

Nu har Fredrik varit hemma från jobbet sjuk två dagar så vi har haft det riktigt mysigt jag och Liam med pappsen hemma. Till helgen kommer Mia & Henke hit och hälsar på och det längtar vi verkligen till! Otroligt mycket !

Liam ler
Liam i plurret

Julkänslor?

Jag antar att jag inte är ensam om att inte ha några julkänslor. GRÄSMATTORNA ÄR JU GRÖNA FÖR BÖVELEN. Tror till och med att jag har några oranga blommor i rabatten. Trist. Snart bara 2 veckor kvar till julafton, tiden går FÖR FORT. Och Liam är redan 4 veckor gammal och har växt 4 cm och gått upp 1 kg. Jag vill inte!! Är hur roligt som helst att se hur han utvecklas dag för dag, det händer så otroligt mycket! Men samtidigt vill jag inte att han ska bli större, inte än...... :) Igår log han för första gången. Han log sådär på riktigt och jag tror att mitt hjärta slog dubbla slag. häftigt ! Idag låg vi på sängen och jag började förklara för honom hur mycket jag älskade honom och då drog han på världens bredflin, jag trodde jag skulle svimma, sååå gulligt !

Igår var jag på stan hela dagen och julhandlade. Liam sov i vagnen hela dagen förutom när vi var på restaurang så passade han också på att käka. Var och hälsade på Henriette på jobbet också så hon fick se honom för första gången. Han är så behändig att ha me sej. Vi hann inte mer än hem så åkte vi iväg på hockeymatch, även den sov han igenom. Så natten har spenderats vaken.... =) Idag har vi varit väldigt trötta. Var och vägde/mätte imorse hos barnmorskan och han hade gått upp 250 gram sen förra veckan. Igår köpte jag en stegräknare. Nu är klockan sex och räknaren står på 5km, inte illa :)

Sista kvällen fredde jobbar nu innan helg, veckorna bara rinner iväg. I helgen ska vi shoppa färdigt alla julklappar, skönt!

           


Nedräkning

Nedräkning

1:a advent

Så, redan var det första advent. Det är skönt tycker jag, för november brukar vara en lång månad. I år har det gått otroligt fort, tänk att det redan gått 3 veckor sedan Liam föddes! Helt otroligt. Snart är det julafton, måste börja köpa julklappar snart så det blir gjort. Har haft en jättemysig helg med middag hos Daniel och Lotta på fredagkväll och lördagsmys hos Lena. Ikväll har vi haft adventsfika här hemma med svärmor, svärfar, Sanne&Johan, Emmy, Ludvig, Lotta & Linus. Det är ju så underbart gott med glögg och pepparkakor med ädelost, mums!

1:a adventMina nya fina julgardiner :)

Nej, nu är det dags för lite desperate housewives :)



Too many people spend money they haven't earned to buy things they don't want, to impress people they don't like.

-Will Rogers



Det dyraste i världen

Det dyraste i världen

En mysig natt..... :P

Inatt har lillskrutt sovit i mammas säng, heeela natten. Har försökt haft honom i sin egna säng så mycket som möjligt, för att han ska känna sig trygg där. Men ibland måste man väl få mysa ner sig under mammas täcke? :) Där känner han sig iallafall som allra tryggast, och sovit, det har han gjort hela natten! =) Till skillnad från igår när han låg vaken fyra timmar i sträck. Han är underbar, min nya kille.
Äntligen helg. Fredrik hemma, såå skönt. Vi behöver honom här, lilleman och jag. Idag ska jag ge mig på min nya bröstpump, och försöka förstå mig på hur man knyter en bärsjal. Haha, tänk att man sitter och skriver om sådana här saker, det hade man aldrig kunnat trott för ett år sedan. Tänk så fort allting förändras....
Föresten, fick desperate housewives säsong 1 & 2 igår, alldeles GRATIS! tänk vad det kan löna sig att vara flitig :) så nu har jag lite att göra framöver.

Grattis pappa/morfar som fyller 52 år idag! ska snart ringa och gratta honom..... =)

stolt morfar

RSS 2.0