Utmaning antagen!

Utmaning antagen..

Jag har blivit utmanad av Maria

 Här är reglerna:


Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Länka & utmana x stycken i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till den du utmanat.

Sju sanningar om mig:

*
  Jag tror inte att jag kan bli arg. Seriöst.

* Jag har blivit kallad mus sen jag var liten.(fortfarande mus)

* Jag har sagt och gjort mycket konstigt i sömnen. Bland annat klippt av en elkabel, plockat ner tavlor och sparkat och slagits.

* Påsken är min heligaste helg.

*Jag har ridit sen jag var liten, och de sista åren western ridning.

* När jag gick i högstadiet tog jag och min vän Frida hål i näsan med en vanlig nål och ett suddgummi, i bussen på väg hem från skolan. Senare tog vi hål i öronen i stallet, med en kanyl.

* Tränade karate i 7:an, haha, jag blir alldeles röd om kinderna när jag tänker på det.


Så nu utmanar jag följande...


Veronica

Mirjam

Lena

Emma

"ledigdag"

Tog mig friheten att stanna hemma idag. Alla studenter tar sig den friheten ibland,vissa alldeles för ofta, vissa aldrig. Jag gör det ytterst sällan. Antagligen för att jag inte kan stanna hemma och plugga, och för att jag måste schemalägga allt så väl för att jag ska kunna lyckas. Vissa lyckas ändå inte, men jag antar att vissa inte har något att göra på universitetet heller. I allafall, så missade jag inget viktigt idag. Och jag hade ont i huvudet, och Fredrik var dålig i magen. Dessutom har jag träffat Liam väldigt lite med tanke på att jag var bortrest i helgen.
Så, vad använde jag denna lediga dag till att göra?
På morgonen, när jag kikade in på Mias blogg såg jag att dom skulle till ÖF, så jag hörde av mig till henne och vi gick dit tillsammans. (ÖF=Öppna förskolan). Väl där härjade Liam, som han alltid gör, och vägrade sitta still när alla andra barn gjorde det. Shit, han lär få problem på dagis :) Nej men det är ju inte hela världen.
Sen gick vi hem, åt lunch, och sen sov Liam. Därefter åkte vi till Willys och storhandlade. tråkigt värre.
När vi kom hem, och hade käkat gick jag och Liam ut 1 ½ timme och guuuud vad härligt det är när den här "första" snön kommer. Liam hade fullt upp med att åka pulka, pulsa i djupsnö, skaka snö från buskarna och en massa annat. nu sover han gott, jag har lagt matlåda med chorizogryta och ris till imorgon. Fredrik har också gått och lagt sig, och nu tänker jag göra detsamma! Imorgon väntar skoldag 8-17. dvs, jag blir borta hemifrån 11 timmar. sucks.
Pluggmotivationen har varit högre! Men, jag är inte den som ger upp :)

Kika in på www.bilderpaliam.pixbox.se där finns nya bilder!

Pappaledighet.

Jag inser mer och mer hur otroligt glad jag är över att Fredrik är pappaledig. Den relation dom har idag, tvivlar jag på att de skulle haft om det bara varit jag som var hemma! Han har lärt sig så mycket, Fredrik, och inte bara alla rutiner, och hur tröttsamt det kan vara att vara hemmaförälder, men främst har han lärt känna Liam, på ett djupare plan. Bara att få uppleva alla småsaker som händer under dagarna, att faktiskt får vara den som berättar när den andre kommer hem, är så roligt! Jag skulle inte kunna tänka mig att dela upp det på något annat sätt än halva tiden var, och jag är glad att Fredde känner likadant! Det är så många pappor som faktiskt inte vill vara hemma, så jag är väldigt tacksam över att vi inte vill åt olika håll.
För 30 år sedan, var det 100% kvinnor och 0% män som tog ut föräldraledigheten. 2005 var det 80%kvinnor, och 20% män. Varför är siffrorna fortfarande så låga?

Det här är inte tänkt som ett inlägg för att klaga på hur andra gör, eller för att döma andra. Jag uttrycker bara min egna tacksamhet över hur jag själv valt att ha det. Sen om andra väljer att bara låta mamman vara hemma av olika anledningar bryr jag mig inte om. Det har jag inte med att göra, och jag tycker att det är bra att man får välja själv. Vissa anser att hälften av dagarna borde tilldelas pappan, och hälften mamman, men jag tvivlar på att det vore en bra idé. Visst, kanske är det lättare för män att få jobb då de itne förväntas vara föräldralediga, kanske vore det bättre ur den synvinkeln om det vore jämställt. Men samtidigt, så mår väl ingen bra av att vara hemma som inte vill det, eller om man faktiskt inte har råd att låta mannen gå hemma. Men, då ställs jag inför en ny fråga. Varför kan män säga att dom faktiskt inte vill gå hemma? Vad skulle hända om en kvinna skulle säga samma sak? Jo, hon skulle antagligen uppfattas som väldigt känslokall och rubbad.
 
Det här blev ett onödigt långt inlägg, med en massa tankar och funderingar. Men jag tror det är viktiga tankar.
Jag hoppas att det inte dröjer alltför många år innan fördelningen är iallafall 70/30.

tröttsamma tisdag.

En lång och tråkig tisdag, med en massa PK vi inte fattar ett skit av. Abstrakta datatyper, vad är det liksom? om någon skulle kunna vara snäll och förklara ska jag bjuda dig på en stor chokladkaka.
Jag borde lägga ut en massa roliga bilder här, från i helgen. Kanske imorgon, ikväll är jag otroooligt trött.

Ikväll skulle vi ha tittat på ett hus. Fast tappade lusten när jag hörde en massa grejer om huset. Förstod att det var något fel när det var så lågt utropspris. Jag hade dessutom säkert älskat det om jag åkt dit och tittat, men hur kul är det att lägga ut en massa massa pengar på renovering när man nyss köpt hus? Inget jag tänker lägga energi på!
Vi härdar ut här ett tag till, det går ju faktiskt om man inte koncentrerar sig på att bara tänka på att flytta. Tids nog, kommer våran tur :)

Imorgon går jag endast 10-15, ska bli fantastiskt. Föresten har vi påbörjat en ny kurs. och föreläsaren har ett favorit-ord: nasty

det passar inte in i matematik.
"what's nasty with this, what's nasty???? COME ON, whats NASTY?"

haha, jag dör.


Vem kan stoppa mig nu jag bara rullar fram lalalalala

Jag har haft en fantastisk helg!

Men, helgen i Linköping ledde till en viktuppgång på 3,4 kg. Jag vägde närmare 60kg när jag kom hem, och så mycket har jag vägt en gång tidigare - när jag var gravid. har dock tappat lite sen jag kom hem så det är nog ingen fara. Viktuppgången har sina orsaker. Med fika ungefär 1gg/timme, med wienerbröd, muffins, tårta, pannacotta, fruktsallad, mackor, youghurt, frukt, och annat blandat. Sen har vi avnjutit två lyxiga trerättersmiddagar, en på restaurang och en på scandic-hotell där vi bodde. Sen har jag hört att alkohol innehåller mkt kalorier också....... ^^

För alkohol bjöds det på minsann! Torsdagen, var det nätverksmiddag och overallsfest. Kom i säng runt 3-snåret, och upp igen 07.30. Fredagvkäll var det företagsmiddag, och vi tog oss hem i hyffsad tid och somnade runt 01. Lördagen, bästa kvällen på hela helgen, med bankett och finklänning, avslutades kl 05.00. Då hade vi hunnit äta trerättersmiddag, druckit vin, dansat till orkester, åkt på nationernas hus och varit på afterski-party, och även en grymt tråkig efterfest som vi inte lyckades slita oss ifrån.

Den där sömnen då? Hur kunde jag väl tro något sånt :) Jag har sovit ca 14 timmar under hela helgen. Men det var det värt! så roligt, att bara åka iväg och träffa nya människor. Och när jag kommer hem, så vem sover gott hela natten om inte Liam! Åh vad härligt.

Nu borde jag åka till skolan. Bussen går om en stund. Ikväll är det husvisning, men jag har inte så stora förhoppningar.

ha en fin dag.


Det handlar om packning.

Packning ger mig ångest. Alltid vill man packa ner så mycket mer än vad som får plats. Och även om man packar ner allt man kan tänkas behöva, så är det alltid något som inte kom med. Nu ska här packas! Till att börja med ska det bli overallsfest på torsdagkväll, så den röda fula overallen får inte glömmas. På fredagkväll skall det bäras finare kläder, dvs jeans och fin tunika duger inte! VAD SKA JAG HA? jag har ju knappt några fina kläder. Usch, jag borde verkligen unna mig något ibland. Jag tror att det får bli svarta jeans och svart kavaj, med något fint färgglatt linne. Borde passa på företagsmiddag. På lördagkväll, skall långklänningen bäras, för då är det finbal! Åh vad kul det här ska bli!

De tjejer som är äldre på programmet, som har varit på datatjej förut, säger att man blir helt slut av denna helg. Men vadå? Hur kan man bli trött när man får sova 3 hela nätter I RAD? ;)
 

Bubbelpool på hotellet har vi också, så badkläder åker med!

3 snusar idag. Det minskar.

the weekend.

Dags att skriva en rad igen kanske? Bloggade faktiskt igår, men det försvann av någon mystisk anledning!
Nu är vardagen som vanligt igen, dvs skola och tidiga morgnar. Det var dock roligt att återse vissa personer igen, efter en månads ledighet. kan säga att jag hade önskat mig en bättre klass, lite sammanhållning skulle inte skada. Men, bara att gilla läget. Idag har vi labbat klart, jag och L. Suttit på två riktigt sega föreläsningar (okej, 1½, vi gav upp sen.) Imorgon, är det kursstart för analysen. Känns riktigt roligt faktiskt, att få börja på något nytt.¨

Helgen flöt på fort, som vanligt. Liam sov hos farmor och farfar i fredags, och naturligtvis hade han sovit hela natten :) Vi sov också gott, kan jag lova! I fredags på dagen var vi och hälsade på Stefan, Veronica och lilla Maja i Vänge, det var roligt, var så längesen sist! Liam och Maja, var väl som de flesta 1-åringar inte sääärskilt intresserade av varandra. Men det märks ändå att det är en viss skillnad mot tidigare.

I lördags var vi hos Lena och Per på en mysig middag. Kocken P lagade fantastiskt god mat, och sen åt vi godis och glass :) mmmm. Liam härjade på som vanligt, drog och slet i allt. Är faktiskt lite jobbigt att vara borta, när man baara får vakta hela tiden :) Men vi hade väldigt mysigt :)

I lördagsmorse tittade vi på ett hus. Ett hus som vi inte alls gillade! Kändes lite skönt, jag får nämligen panik av tanken på att köpa hus. Det är alldeles för stort.

Igår, var Fredrik på match hela dagen. Märkligt att man ska måsta vara borta i 8 timmar för en ynka hockeymatch. Nåväl, här hemma busades det! Först och främst sov vi i 2½ timme. Gud så skönt det var.
Sen var vi ute i en timme, och träffade Maria och Ebba! Hon har också blivit så stoor, det var trevligt att prata lite. Dock verkade hon inte liiika förtjust som Liam över att vara ute, det är ju hans största intresse.

På torsdag åker jag, och 19 andra datatjejer från Uppsala till Linköping och gottar oss. Bor på Scandic hotell, får gratis frukost, lunch, middag och fika. På dagarna bjuds det på föreläsningar från tjejer inom databranschen. På torsdagkväll är det overallsfest, på fredagkväll företagsmiddag och på lördag gasque(bal). Och allt detta bjuds det på, eftersom datatjejer, är sällsynta, och vill behållas på programmet! Det tackar vi inte nej till!
Lotta sa idag: "Jag längtar till fruuukosten". Jag svarade: "Jag tycker det ska bli skönast att få sova." :) :)

Nej, nu ska det ses på desperate och sen sova. By the way. Jag har endast tagit 3 snusar idag. Jag är mäkta stolt.
heja heja! Ber om ursäkt för att bloggen ser helt kajko ut. Jag orkar helt enkelt inte ta tag i det idag. Tomorrow it will be.

PUSS.

Tillägnad Liam, min skatt, min lycka, min ögonsten!

En dag i sena mars, en sticka visar plus
Två oförberedda hjärtan, får sig en rejäl skjuts!
Men oj vad ska vi göra? Hur ska allt gå till?
Var frågorna som ställdes, och vad är det som vi vill?

En vecka gick, och svaret stod klart.
Till oss var du välkommen, allt gick av väldig fart.
Så rätt, hade aldrig något känts
och så fort livet plötsligt vänts

Månaderna rusade iväg, magen likaså
Och vackert var det första gången vi hörde ditt hjärta slå.
I magen levde du ditt egna lilla liv
Att titta på när du tumlade runt, var vårt bästa tidsfördriv!

Och så kom dagen, när du beräknades titta ut
Men du valde själv, den bästa dagen tillslut.
Pappa kunde inte fått en bättre present, på fars dag.
Du tittade mig i ögonen, och runt pappas finger tog du tag.

Du var så perfekt, så oförstörbar.
Så slät hy och en näsa underbar.
Vi betrakta dig i timmar, hur kunde det vara sant?
Att just vi två, har skapat, denna diamant?

Tiden gick så fort, snart du kunde greppa tag
om fingrar, och om saker av alla dess slag
Snart kunde du krypa och ta dig fram så lätt
Du kunde också prata, på ditt egna lilla sätt.

Ett år gick fort, din födelsedag var här!
Hur kunde det ske, ett år, bara sådär?
Det bästa år jag upplevt, med underbara dar
Och lika glatt ser jag fram emot den framtid som är kvar!

Nu går du, ropar "Mamma, hej!"
Och jag älskar hela hela vackra dej.
Det glittrar om dina ögon, ditt skratt lyser upp var dag
Vi är det bästa team, ett oslagbart lag!

Med stolthet ser jag dig, precis som du är
Den allra vackraste juvel, som vi håller så kär.
Alltid ska jag skydda dig, och vara din borg.
Hålla om dig om natten, och trösta när du känner sorg.

Att just jag får vara mamma, till dig min lilla prins
Är det vackraste på jorden jag mig kan tänkas finns
För vad vore större, än min kärlek till dig?
Ingenting, nej ingenting kan med den mäta sig!

Och orden kan fortsätta i all evighet
För orden om just dej, är de vackraste jag vet!
Jag älskar varje vecka, dag, timme och sekund
Med dig min ögonsten, som sover sött i denna stund!

Mamma!



Livet är härligt!Jag väljer det minsta paketet


Vi är hos Lena och busar!

Vaknade imorse, i vanlig tid runt 07 och som vanligt så trött man bara kan vara. Usch. Om jag inte fått sova ordentligt innan jag fyller år så önskar jag mig 36 timmars sömn -  i sträck. Telefonen pep och jag tänkte - "NEJ, nu är det från JOBBET, jag VIIIIILL INTE!" Men, fel hade jag! Det var Lena (hon som får sova), som sms:ade och hörde vad vi hade för planer för daget. Så, vi bestämde till Fredriks stora glädje att jag och Liam skulle åka in och hälsa på på förmiddagen. Sagt och gjort, vi åkte dit och var där runt halv 10, busade, gjorde pannkakor, åt, och sen fick vi en liten lugn stund när Liam sov middag så vi fick dricka kaffe och snacka skit i lugn och ro. Fredrik var hemma och SOV. Vi kom hem runt 14, var ute en stund, och sen såg vi våra kompisar Veronica med hennes Fanny och Emma här utanför, så då gick vi ut igen och hälsade på dom en liten stund, var ju så längesen vi träffades!

Nu står middag på schemat. Därefter promenad, och därefter läggning av Liam och sen tror jag banne mig att jag ska lägga mig också!

En helt vanlig söndag.

07.10 vaknade jag av min alldeles egna väckarklocka. Bara att pallra sig upp, han var på ett alldeles strålande humör! Härligt, inatt har vi dessutom fått sova hyffsat. Fyra nya tänder är på gång, och han gnager och gnager på allt han kan komma åt. Usch, vad det måste göra ont.

Jenny kom förbi vid 9.45 och hurtiga som vi är tog vi en runda i 5:an. Ingen av oss var dock riktigt på g, men en flåsig promenad fick vi i vilket fall som helst. Vad hände sen då? Ja, vi har faktiskt inte åstadkommit mycket alls idag. Men det är ju söndag också! Jag har hört att man får slappa hur mycket man vill då!
På eftermiddagen klädde vi på oss och gick ut, vilket strålande väder! Sen gick vi ner till farmor och farfar och fick igång dom lite efter gårdagens kalas.

Liam var otroligt trött på eftermiddagen, svårt att hålla honom vaken, så jag gav honom en risifrutti att äta själv. Haha, det kanske inte låter så märkvärdigt, men jag tror inte det finns något roligare för småbarn än att få kladda ner sig riktigt ordentligt, eller plaska hur mycket man vill med vatten. Det hela började bra, han var så duktig med skeden. Tillslut gav han upp och slängde skeden åt helvete. Hur det slutade sen kan ni se på bilderna. Fort ner i badet!


och lite fler bilder....


Leker i photoshop.

image245

Sjuklingen Liam.

Usch, vad jobbigt det är att vara sjuk. Och extra jobbigt när man är liten. Liam hostar och hostar, snoret rinner och han är trött men så täppt i näsan att det är svårt att sova. stackare. Vi har haft en bra dag iallafall!
Var till Nicke Nyfiken på förmiddagen, och jag tycker att stället verkar helt kanon! hoppas liam kommer in där.
Idag har vi inte gjort mycket, bara gosat, suttit i soffan, Liam har diskat i diskhon och även badat där fast han knappt fick plats :) För att fylla ut inlägget lite kommer här några fina bilder på en mindre aktiv Liam.

Insåg föresten att det visst gick att ansluta videokameran till datorn, våran dator var lite för bra så den hade redan firewireutgång och kort. perfekt. nu fattas bara en sladd. inte ovanligt i våran familj! Imorgon väntar pop-rea med Jenny. Och ikväll film. så godnatt.






image240
Jag petar i mig lite makaroner med ketchup.
image241
Min bästaste kanin luktar så gott!







image242
Mamma och jag kollar på filmen bilar.


image243
När man är sjuk får man äta lite glass!

Var det du som söp ner mig igår?

Ja, jag undrar just vem det kan ha varit! Jag som alltid vaknar så lätt av en liten knackning på dörren, en liam som vänder sig i sängen, eller en dörr som öppnas vaknadae inte när Fredrik i 25 minuter försökte väcka mig. Knackade på sovrumsfönstret, på altandörren, plingade på ytterdörren och ingen reaktion. Jag undrar just om någon har smygit i mig en kvarting sprit eller nåt, fast det naturligaste alternativ var nog att jag var väldigt utmattad och behövde min sömn. Fredrik åkte ner till svärmor för att hämta nyckel, men den hade ju jag hämtat tidigare på kvällen eftersom jag tappat mina. Så han ringde och ringde på min mobil, och jag fattade först inte vad fanken det var som lät. Tillslut gick jag upp, såg numret och tryckte upptaget. Han ringde igen, och jag svarade. Wops. Han fick komma in i lägenheten tillslut ändå :)

Inatt var en jobbig natt för Lilleman med denna bedrövliga snuva. Stackars liten. Vid 12 inatt tog jag honom i famnen och satte mig i sängen och slog på teletubbies. Kan säga att det inte dröjde länge förrän han somnade, och sen fick han sova i min famn eftersom det blev lättare att andas då. Var helt utslagen imorse när dom ringde från jobbet och frågade om jag ville jobba. jag var så duktig, jag sa nej! Är annars så otroligt dålig på det, säger ja rent automatiskt. Sen när jag lägger på ångrar jag mig. Hade väl varit fint med några extra timmar, men jag var så trött, och skulle ju hälsa på på Liams nya dagis idag.

Vi var där nu på förmiddagen, och jag kan säga att jag tycker att det verkar kanonbra! Fantastiskt bemötande av personalen, och mysiga lokaler. Liam som var så förkyld var itne så blyg, och gick in och ställde sig och dansade med barnen som hade disco.  Blir nog toppen!

Nu sover Liam i vagnen, helt utmattad. Vilken tur att vi har en hemma-mys-dag idag, och bara får slappa!


träliga torsdag.

Vilken riktigt jobbig dag. Dagen började med att Liam var väldigt onöjd, ingenting var bra och jag var sååå väldans trött. Vi sover inte så bra i våran familj, och nu har Liam blivit jätteförkyld också. Nåväl, vi gick ut på en promenad vid 8.00, eftersom han bara gick och ställde sig vid dörren och hämtade overallen. Vi tog en sväng förbi farmor, åt lite mellanmål där och sen gick vi hem och var ute på gården. Sen var det lunch och sovdags. Så rolig var förmiddagen :) Eftermiddagen ägnades åt städning, och Liam var på ett strålande humör! Hittade på så mycket bus han bara kunde :)

Sen gick jag och Jenny på promenad, och jag som trodde att Liam skulle sova. När vi nästan var hemma vaknade han, och skrek och skrek. Stackarn var så täppt i näsan så han inte kunde andas. Väl hemma upptäckte jag att mina nycklar var borta. Inte i fickan, och inte i vagnen. PANIK. Ringde svärmor som var hemma och har nyckel. Hon mötte upp mig och jag kom in i lägenheten. MEN nycklarna var ju fortfarande borta. Usch, sånt där är riktigt jobbigt.
Någon timme senare plingade det på dörren och utanför står en granne med vår nyckel! Mitt hjärta slog dubbla slag kan jag lova. Vilken tur att vi har ett nyckelband som det står LIAM på, annars hade hon ju aldrig vetat vems det var! Sen, när Liam då hade vaknat tänkte han ju inte somna om. Han var på ett strålande humör. Det där humöret jag bara älskar! När vi låg i sängen hörde han en bil brumma där ute, han tittade på mig och sa: BL! BL! äntligen ett ord man kan förstå vad det betyder :) Sen låg han och pussades, och pussades, och pussades.

Nu sover han i sin spjälsäng som är upphöjd i ena änden med 3 tjocka böcker staplade. Han har riktigt svårt att andas, men hostan som var så jobbig tidigare idag verkar nästan borta, och det är ju skönt, även om det bara varar för en stund.

Sitter här med våran nya videokamera, och tänkte överföra lite filmklipp på Liam. Skrev ju igår till Mia att jag skulle göra det, så då tänkte jag att det var lika bra att ta tag i det så det blev gjort! SJÄLVKLART måste man installera något extrakort i datorn för att kunna överföra video. JÄVLA SKIT rent ut sagt. Inget jag har lust att lägga ut pengar på. Själva grejen med filmkamera för mig, är att kunna koppla till datorn och klippa, och bränna ut på dvd.
Dumma jag som inte kollat upp det ordentligt, tog det för givet med dagens teknik! Måste kolla om tiden gått ut för att lämna tillbaka den. Hoppas inte. Då dör jag nästan.

Nu ska jag ta en dusch, och hoppa ner i en renbäddad säng. Imorgon väntar studiebesök på Nicke Nyfiken, det dagis Liam kanske ska gå på! Spännande att se.

Godnatt kära vänner.


ge mig 1000kcal.

För några dagar sedan tog jag det kloka beslutet att dra ner på kalorinivån och ökat motionstiden, ganska mycket. Har stoppat i mig alldeles för mycket under ledigheten, och nu är det dags att få bort extrakilona som så envist sitter fast. Bryr mig inte så mycket om kilona i sig, bara midjemåttet kan bli lite mindre. Men man blir hungrig av att äta mindre än vad man är van. surprice?
Nåväl, om några dagar har nog lilla magsäcken vant sig. Och dessutom mår jag faktiskt så mycket bättre när jag vet att jag ätit lagomt, och motionerat! Blev promenad med J både lör, sön och tis. Idag trotsade jag och E regnet och begav oss på en runda. TACK för den. Du är en fantastisk människa; varm, öppen och lättsam.
Kände mig som en dränkt katt när jag kom in, det plaskade om skorna, och håret var igenomblött. Sitter här nu frusen och funderar om jag borde ta en varm dusch och krypa till kojs.

Har tänkt ta upp Bodypump-träningen på onsdagar, ingen som har lust att hänga på?
Kostar 450:-/termin, dvs, väldigt billigt. Dessutom kan man ju gå på gympa, aerobics och cirkelträning också.
Ni kan väl fundera på saken? Bodypump är ju inte konditionskrävande heller, och ingen koordination.

Nu har jag jobbat färdigt för den här veckan. Känns skönt, 2 dagar var precis lagom. Nu förvånar det mig inte om dom ringer imorgon


Reklam för den bästa affärn!

Här, ganska långt fram i nyheterna ser ni våran fina lanthandel hemma i byn!
En by med bara 90 invånare som har en affär, är det inte fantastiskt! Och nu har landshövdingen varit där och invigt internetcaféet och allt :) Intervjuad blir Susanne och Robert varav den sistnämnde är våran granne, bonden.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1020269

fungerar länken??

Bella goes working.

Hoppade in och jobbade idag på dagis, en tjej var hemma för vård av sjukt barn. Passar fint att hoppa in någon dag då och då, för pengar klirrar fint i kassan! men oj vad glad jag är att jag utbildar mig inom ett helt annat område. För mig är det ingen höjdare att lämna mitt eget barn, för att ta hand om andras och när jag kommer hem vara så trött i huvudet att jag inte till 100% orkar leka och busa med mitt eget. Men, som sagt så är det helt okej att jobba extra ibland. Imorgon blir också en jobbdag, trist, för jag skulle egentligen ha träffat Eli och Noah, och det hade jag verkligen sett fram emot! Men, istället har vi planerat in en promenad imorgonkväll. Kan vara skönt det med!

Har en si så där 5 dagars jobb inplanerat framöver, känns bra! Roligt att träffa de gamla jobbarkompisarna, och ha god chans till sommarjobb någon vecka.

Kärlek till er!

Lena med magen var här.

Idag är en sån dag, då jag inte hittar några ord till ett bra inlägg. Därför blir det ett kort sådant. Idag har jag haft min vackra Lena med tillhörande bebismage på besök. Oj vad magen växer! Bara två månader kvar nu, skrämmande vad fort tiden går. Jag längtar efter lillskruttbebisen!
Till lunch/middag blev det en sparris-räk-paj som vart jättegod, den kan jag verkligen rekommendera!

På onsdag skulle vi titta på ett hus som kronofogden skulle ha auktion på. Utgångsbud "endast" 1.000 000. Auktionen inställd. väldigt tråkigt, för huset såg mysigt ut, och inte så högt i pris som alla andra hus häromkring. Nåväl, det går fler tåg, får vi hoppas.

Blev inspirerad av Mia igår, som var klok nog att läsa bok. Ikväll tänkte jag göra detsamma, men varför fastnar jag då här? Nej, godnatt med er, nu ska jag genast hämta min spännande bok och försvinna in i den.

Kärlek!


Sömn, tack!

Varje morgon, flera dagar i rad har liam sovit tills 8. Tro mig, det är som en dröm! Men igår, när han var vaken tills halv tio, och jag själv inte lyckas somna förrän vid 2-snåret,  så vaknar han naturligtvis i vanlig ordning, mellan halv 7 och 7. Fredde som var lika trött han frågade mig, "visst skulle du byta bilen mot två dygns sömn?". Ja, det skulle jag! Utan att tveka. Kanske inte ett klokt beslut, men jag skulle verkligen behöva lite sömn. Inte en enda natt den senaste månaden har han sovit bra, rullat runt runt, och bökat. Nåväl, våran sömn kommer nog så småningom.

Var ute i spåret kl. 9 med Jenny, härligt! Nåväl, iallafall efteråt. Kan lova att kondisen försämrats avsevärt under de månader jag pluggat, dags att ta tag i det kanske?

Nu snart väntar lunch, och därefter en powernap med Lilleman.

Vad är era planer för dagen?


En dag med en onöjd Liam.

Nånting är på tok hos familjen Andersson-Sjödin. Sonen i familjen som oftast är en glad härjande buspojke har idag förvandlats till en väldigt ledsen, mammig pojke. Antingen är det tänderna som spökar, allmänt hängig, en dålig dag eller helt enkelt en fas i utvecklingen. Det jobbiga är att inte veta. Men, eftersom mamma är hemma och kan bära runt och göra honom nöjd antar jag att det är okej. Det går ju över, konstigt vore det annars!

Dagen började med en promenad runt 5:an i spåret med Jenny. Riktigt blåsväder, men dock väldigt uppfriskande och en perfekt start på dagen. Skönt att komma ut, motionera och samtidigt prata av sig lite. Därefter blev det en kort promenad med Liam i vagnen, som bara skrek och skrek och var övertrött, men vägrade somna så istället blev det till att vara ute med honom och låta honom gå runt runt runt. Synd bara att det som lockar allra mest är alla grannars tomter, för att inte prata om dagmammans alla leksaker som står ute :)
Kan lova att han hade en riktigt fin och röd näsa när han kom in. Därefter blev det lunch-lagande och därefter sömn för alla i familjen, i två timmar, riktigt skönt! Sen skulle vi in och handla... och jag kan lova att jag var lagomt seg efter att ha sovit, så jag och Liam stannade hemma och myste, så fick Fredde åka in själv och handla :)

Jag och Fredde bestämde oss för att äta våran middag när Liam somnat, skönt ibland att bara äta i lugn och ro. Tji fick vi. Det borde vi väl ha fattat att Liam inte tänkta somna i vanlig ordning klockan sju! Nehej, ingen fridfull middag idag. Dock har han härjat som aldrig förr ikväll, och grinigheten försvann för ett par timmar.

Imorgon, börjar dagen med promenad igen. Därefter kommer sötstrumpa Lena hit och hälsar på oss. Det ser vi fram emot!! Vill känna bebismage!

Godnatt vänner.


Sötnosen Linus.

image224

Pratade nyss med mamma, som var och hälsade på nykomlingen. Så avundsjuk jag blir. Men snart kanske jag också får träffa honom. Här är vi dåliga. Fredde har världens magsjuka och jag känner mig också risig. Liam är hos farmor och farfar idag, ganska skönt att bara slappna av. Känns som att dagarna springer iväg, fast man itne gör nåt. Liam har varit ute och gått nu varje dag, och han är sååå duktig! Går ända till affären och tillbaks. Vilken frihet det måste vara att kunna gå. Pulka vill han inte åka, han ska bara gå! Och när han blir trött börjar han krypa eller vill upp i famnen. Vagnen är inte så populär just nu.

I onsdags tog vi en liten shoppingtur jag och svärmor. Jag hittade ett par puma-skor till Liam på rean, en pumadress(också på rean), gardiner och lite ljus och sånt på Ikea.


Den vackraste nyårsgåvan!

Igår kom han äntligen till världen, min systerson. Jag som var så övertygad om att det var en liten flicka som gömde sig därinne! Vilken lycka för Annika och Cédric, man glömmer ju själv aldrig den dagen...
Nu väntar jag med spänning tills jag får träffa honom.
välkommen!

Nyårsafton igår, med Fredrik, Daniel, Lotta, Johan, Marie, Linus, Filip och Liam. En trivsam kväll, som kanske kunde slutat lite bättre då fredde blev snorpackad. Själv var jag nästintill nykter, något som känns väldigt skönt idag! Liam har kräkts idag, jag hoppas att det inte blir något mer. Vi mår nog alla lite illa här hemma idag, av olika anledningar.

Nu ska jag försöka sova en stund med Liam.

RSS 2.0