kräkis

Idag skulle min vän från högstadiet, Maria, komma hit. Inatt har jag kräkts, massor, så eftersom hon har lätt att bli magsjuk bestämde vi oss för att ta det en annan gång. Fy vad trist när man verkligen sett fram emot något och allt bara blir skit. För övrigt är det vidrigt äckligt att spy. Hoppas liam slipper bara.

Fest på pollax.

Veckan har gått otroligt fort, och vi har hunnit med en repetitionskurs i matte +sluttest, nationsrunda, brännboll, en massa massa lekar, uppdragsplanering, grillning, och fest. Jag har varit dålig på att vara med om kvällarna, men det är ju så om man har barn att man vill gärna hinna träffa dom också :) Våra faddrar är fantastiska. Hjälpsamma och otroligt snälla! Till och med generalen, vice generalen, överkonstapeln och konstaplarna har visat sig varit riktigt goa fastän dom första dagarna aldrig log och försökte se hårda ut. Det är skönt att man redan känner sig som en i gänget, men jag bävar för hur jag kommer vara efter 3 år på dvp :)
Igår gick vi en lång rund på stan för att se vart alla nationer låg. I parker runtomkring fanns noll-kå och hade uppdrag som vi skulle utföra(poäng sätts under hela två veckor), tror att vi lyckades samla ihop hyfsat med poäng.

Efter det cyklade vi till Flogsta(jag fick skjuts), och där samlades vi dvp:are med civilingenjörerna i it, och grillade, drack öl/cider och hade lite lekar. Sen drog vi tillbaka till Pollax, gick till öltältet och dansade och hade kul. Noll-kå lärde oss alla dvp-dans-moves, haha, "leta nycklar på hög hylla", "afrikansk kvinna", "plocka svamp", "plocka äpplen", "spela pingis", "hur stort är ett kylskåp?". Det var riktigt roligt att se hela generalen och co shakea loss! :)

Efter ett samlades vi i vårat lilla dvp-tält med soffor och kom vattenpipan fram. Jag knatade ner till busstationen och tog 02.20 bussen hem, var riktigt skönt att dimpa ner i sängen då kan jag lova! Liam har sovit hos farmor och farfar inatt så jag behövde inte ens gå upp imorse, skööönt! Dock så sov jag inte så länge som jag hoppats på, men varför sova när man kan göra andra saker i lugn och ro? :)

Idag/ikväll är det lekar och fest med teknologerna, men jag tänker ha en lugn, mysig hemmakväll med Liam. Åh vad skönt det känns, har knappt träffat honom på hela veckan, så nu ska jag slänga mig in i duschen och cykla ner och pussa på han! :)


Jag - och ett gäng nördar!

Redan har jag hunnit med två dagar på universitetet. Tiden har flygit iväg! Gårdagen började med mingel med dom gamla dvp-eleverna på en stor gräsmatta. Blev varmt välkomnad och fick göra mig en skylt som tydligt visar att jag är en nolla. Sedan satt jag och småpratade med några tjejer som jag kommer att gå med. Sedan var det dags för upprop. Klassen såg ut precis som jag föreställt mig. Det verkligen syns att det är sådana som sysslat med data i typ hela deras liv :) Nåväl, inte alla, men de flesta har ganska långt (ovårdat) hår, är lönnfeta och har brillor (+samt luktar svett). Haha, jag tror att jag fixa lösenord till min blogg hädanefter, pinsamt om någon skulle hitta hit!
Iallafall, så är det ju inget som säger att det är något fel på dessa nördar. Jag känner mig lite vilsen bara :)
Iallafall så blev vi 6 tjejer! Tror att det kommer att bli bra det här! Jag är inte den som egentligen bryr mig om hur människor ser ut. Sedan blev det mera lekar, gruppindelning med namnlekar och korvgrillning. Kom hem vid 19 igår, helt slut efter alla nya intryck.

Idag började dagen med information om programmet. Hittintills känns det som att jag valt rätt, men svårt att säga ännu. Har ju aldrig programmerat eller så, så jag vet ju egentligen inte om jag gillar det. Har haft 2 pass matte idag à 2 timmar. Riktigt kul! Som jag har saknat att räkna. Ganska flummig lärare dock. Efter kl. 16 var det dags för mera lekar men jag var såå trött så jag satte mig på bussen hem. Varje grupp fick också ett uppdrag idag. Vi fick en engångskamera, en maskot och ett blad med uppdraget. På en lista fanns en massa saker vi skall fota. Ganska kluriga saker dessutom. Bl.a Naken-Janne, David Hasselhoff, ett rent samvete, en varg, en grupp sydeuropéer. Haha, känns riktigt roligt! Och maskoten, som är en nalle ska vi klä ut till en aztek. Så heter våran grupp, aztekerna. Sen var det ett uppdrag också, ska skriva mer om det när det är utfört!

Imorgon är det dags för brännboll, skattjakt, gasqueinfo, info i Aulan samt föreningsrundvandring.
Jag gillar att vara student.

Dan före dan.

Imorgon smäller det. Jag börjar plugga! Känns otroligt nervöst och roligt. Fast mest nervöst.
Hoppas att dagen blir rolig och att den går fort :)

Mammaledigheten är slut. Hur gick det här till? Vem tryckte på spolaframåtknappen?
Trots att tiden runnit iväg utan att jag hunnit reflektera känns det bra att börja plugga. Skönt att komma igång, så att utbildningen blir klar inom en inte alltför lång framtid.

Fredrik njuter fullt av att gå på pappaledighet. Det märks på hela honom. Det gör mig också glad!
Nu ska jag gå och lägga mig, tydligen har jag lovat att Fredrik ska få sovmorgon imorgon. Fattar ingenting, hur kunde jag göra det?




uu

Kortare och ljusare hår!

Yes, äntligen har jag fixat håret. Det känns så fräscht när man fått i lite slingor och klippt av någon centimeter. För övrigt så har helgen varit lugn, och skön. Fast ändå fullt upp :)
Firade Maudan i fredags, var på fyrishov igår samt hade Emmy och Ludde här tills idag. Idag har vi varit och fiskat, och haft Sanne m. familj här på mat. Fortfarande frustrerad över att ingen telefon dykt upp. Imorgon kanske?

Kolla in:

www.prinsliam.blogg.se

Jag vet att ni är många som är nyfikna på mig, men att ni är ännu fler som är nyfikna på Liam ;)

GODNATT.

Ännu mer frustration.

Man får väl en avi för att man har ett paket att hämta ut, eller?
Jävla skitdag. Självklart har inte telefonen kommit till Hemköp, fastän jag fick en avi IGÅR.

HATA POSTEN.

Fyrishov var iallafall en hit! Liam plaskade runt som bara den och nu är han helt slut. 


Frustration vs lycka

Vad är väl en vagn utan suflett? VÄRDELÖS. Sufletten till våran nya esprit vagn är borta. Helt borta. Försvunnen. Och jag känner mig förtvivlad. Känns som att jag lika gärna kan slänga bort hela vagnen. Fast å andra sidan är det ju mest en vagn man har när man går i affärer, och just då är ju inte sufletten så betydelsefull. Försöker iallafall intala mig det. Sambon hade vagnen sist, men han säger att han tog bort sufletten hemma innan han åkte. Hur den nu försvunnit spelar egentligen ingen roll, för den finns inte längre! :( :( :( :( :(

Något som är lite mindre frustrerande att min nya telefon finns på Hemköp! Fredrik är och hämtar ut den nu, om han får utan att jag är med vill säga. Ibland går det, ibland inte. Vi som inte fått någon post igår, men posten låg i grannens brevlåda och gissa om jag blev glad över att ha fått en avi från posten såhär på en lördag! Då hela dagen gått åt att vara bedrövad över den förlorade sufletten är det ganska tur att jag får en ny telefon.

Idag ska jag, Fredrik, Liam, Emmy och Ludde åka in till Fyrishov och bada, det blir nog kul! Vattengalen som Liam är är nog badhuset en hit!



Husvisning.

Idag var jag och Fredrik på vår första husvisning. Egentligen har vi nog inte råd att köpa hus, inte med de villapriser som råder här i Björklinge. Men, vi har dock ett dilemma. I en tvåa kommer vi inte att få plats om vi får ett till barn. Det är redan väldigt trångt måste jag säga, jag är otroligt trött på denna lya på 60kvm. Jag står nästan inte ut här. Att få en större lägenhet är i princip omöjligt, om man inte stått i bostadskö i 5 år. Och dessutom skulle en större lägenhet medföra en hyra på ungefär 6000 i månaden och det känns lite som att slänga pengarna i sjön faktiskt. Vi tittade iallafall på ett hus, för titta får man alltid göra, har jag hört :)

Huset hade legat ute länge och var inte sååå högt som andra hus som är till salu, så varför inte kolla på det.
Utropspris på 1550000. Och jag kan säga att det priset är man galen om man betalar! Renoveringskostnader på ett par hundra tusen får man också lägga till, och till det priset är vi inte intresserade. Hade inte huset kostat så jädra mycket var det helt klart ett mysigt hus, med en jättefin tomt. Nåväl, vi kommer nog att överleva ett tag till i lilla lyan. Nu har vi iallafall varit på en husvisning tillsammans!

Idag har jag varit till stan med svärmor och Lotta. Vart bara handling på Ica Kvantum men det var skönt att komma hemifrån ett par timmar. För som sagt är jag lite less på att vara i lägenheten :)
Imorgon bär av till stan igen för att shoppa födelsedagspresent till svärmor som fyller år idag men som ska firas imorgonkväll.

ADOPTERA EN DROPPE.

image108


Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida
visar du sympati för alla utnyttjade barn på vår jord. Den symboliserar
alla barns tårar som fälls i ensamhet. Placera en logo på din hemsida
som visar att du har tagit ställning mot barnporrnografi på Internet.
Om du hittar någon sida med misstänkt material så ska du alltid
rapportera detta.

Rabarbersoppa med kanel och citron.

Visst lät det gott? Det var det också! Otroligt gott. Det har jag nyss blivit serverad av min älskade sambo. Till middag vart det kycklingsandwich med basilika, tomat, citron och cheddarost, riktigt gott det också!
För övrigt så är det här min näst sista vecka som mammaledig. Känns både bra och inte bra. Roligt att träffa nya människor, komma iväg och byta miljö. Jobbigt att missa en massa i Liams utveckling.
Jag är ganska trött. Trött som i trött. Trött på lägenheten. Trött på ensamheten. Trött på fredriks nattskift. Trött på att sakna vänner. Därför tror jag att det är bra att jag ska börja plugga!
Jag är däremot inte trött på de vackra varelser här hemma som förgyller mina dagar!

LADDAD!

I fredags fick jag ett helt oväntat och välkomnat telefonsamtal. Den som ringde var en tjej från Datavetenskapliga programmet som jag ska gå. Min blivande mentor! Jag fick hennes msn, och visade mig hur jag kom in på tjejerna på programmets egna chat! Så där sitter jag nu, och chattar med mina två blivande mentorer.
Fick även den glada nyheten att vi är 7 tjejer som ska börja i höst! I de tre årskurserna över oss finns endast 1 tjej i varje klass.. så det känns otroligt bra!
Nu har jag till och med fått schemat för nollningen.
Och jag måste erkänna att passen skrämmer mig. "Lekar", "uppdragsutdelning", "fest med teknologerna".
Men, bara att gå dit, tänka positivt, slappna av, och ha kul och lära känna nya människor!
Det är ju inte till för att man ska må dåligt, utan för att ha kul och det måste jag pränta in i min hjärna att så ska det bli!

PUSS!

En tuffing i havet!

I lördags åkte vi till Östhammar, jag Fredrik och Liam. Var tänkt att vi skulle vara hemma och få någonting gjort här men efter Freddes fest i fredags var vi båda rätt sega(jag eftersom jag inte somnat förrän han var hemma vid 5-snåret). Solen sken så vi bestämde oss för att åka ut till husvagnen.
Igår hade vi toppenväder, så vi tog ett dopp i havet. Tänkte att även Liam skulle få doppa fötterna. Ja jag trodde verkligen inte att han skulle traska ut tills vattnet nådda halsen! Så varmt var det inte....
Men han visade sig var en riktig tuffing, ingen badkruka inte! Han blev dock inte så glad när han fick gå upp....
Han verkar stortrivas med campinglivet, kryper runt i förtältet och bara jollrar och är glad. Kusinerna Emmy och Ludvig tycker han också väldigt mycket om! För att inte tala om farfar!

POOR US

Ja, det är faktiskt ganska synd om både mig och Liam. För det första har pappa varit borta större delen av dagarna ända sedan i lördags. Det är sååå tråkigt när han är borta, speciellt nu när han faktiskt har semester. buhuuuuu.
Nästan bättre när han jobbar :) "Pappa kom hem, för vi längtar efter dej, kom innan sommarn är slut lilla pappa :)"
Jag är trött, orkeslös och orkar bara inte ta tag i allt städande som skulle behöva göras. Är övertrött och vill bara sova. Liam har dessutom feber och är allmänt jättehängig. Stackaren. Nu har han fått en alvedon och sussar sött i våran säng, hoppas att han får sova lugnt och skönt hela natten. Man vet ju själv hur jobbigt det är att ha feber.
Nu sitter jag här i min ensamhet med en malibu-cola. Väldigt gott faktiskt. Antingen kommer jag att somna med huvudet i tangentbordet eller får jag lite ny energi och sätter fart och städar.

Godnatt vänner.

världens coolaste tröja?

image166

Tyckte den va rätt cool, och Fredde tyckte den var ännu coolare :)

RSS 2.0