Lättnad.

Otroligt skönt, jag är nästan klar med kursen! Endast gruppuppgift kvar. Har suttit och tragglat med inlämningsuppgiften hela kvällen nu. TACK älskade Ulrika för att du är så smart och så vänlig.
Fick middagen serverad för ungefär en halvtimma sedan, vet inte om jag ätit middag så sent någonsin. Men den som väntar på något gott... och gott var det verkligen! Grillad oxfilé med sallad och beasås :P Eller kanske var det för att jag var så otroligt hungrig?

Imorgon ska Liam sova borta för första gången. Jag är inte ett dugg orolig, fast jag måste erkänna att det kommer att vara otroligt tomt i sängen :( Men det är bra att han lär sig att sova hos farmor och farfar. Kan vara skönt för mig och Fredrik att komma iväg ut och äta middag, bara mysa och ta en sovmorgon.

Vagnen beställd !

Kanske är jag lite vågad som beställer vagnen utan att ha provkört den, men efter att ha hört mig för verkar de flesta vara nöjda med den. Dessutom är Greys Anatomy säsong 2 beställd, så nu kommer jag att springa ut och kolla posten 748ggr varje dag innan den kommit. Väntar dessutom på antagningsbesked från Uppsala Universitet. Finns det något värre egentligen än att gå och vänta på post?

Ikväll väntar grillad oxfilé, jordgubbar & melon samt en massa plugg. Kanske också tar en titt förbi svärmor o svärfar och kolla in nya husvagnen. Apropå det åkte de förbi MALMKÖPING idag när de åkte och köpte husvagnen. Så synd att jag inte visste att dom hade vägarna förbi, då hade jag och Liam kunnat stanna till hos Gudmor i ett par-tre timmar. jäkla skit. Förhoppningsvis ses vi alldeles snart iallafall, för jag längtar, otroligt mycket!

Trevlig helg!

För övrigt: Metallicabiljetten ligger just nu på 1025:- på tradera!


In love with a stroller.

Ja, man kan bli kär i en barnvagn. Det har jag fått klart för mig idag. För det har jag blivit. Jag vill ha denna vagn.
Hittar vagnen på en massa internetbutiker, men hittar inte esprits sida med barnvagnar så jag kan se vilka återförsäljare de har, dvs butiker i Sverige dit man kan gå och kolla in vagnen, provköra osv. Känns lite  osäkert att bara beställa den via nätet och hoppas på att man gillar den mer än på bild.

image135

METALLICABILJETT TILL ÖVERS!

Om någon är sugen att gå på Metallica i sommar så har jag en biljett :) Tyvärr kan vi inte åka dit, eftersom vi är i Norrland då. Blir för dyrt att åka fram och tillbaka.

Högstbjudande :P


Längtan.

            Just nu längtar jag tills:

  • Jag börjat plugga och kommit in i allt och lärt känna lite nya människor. Och slipper gå omkring och vara nervös.
  •  Jag blir moster. Känns som en evighet. skynda skynda!
  • Desperate housewives säsong 3 kommer ut på dvd. Bara vägrar följa serien på tv när man ändå missar var och varannat avsnitt.
  • Solen kommer tillbaka. Jag vill ha sol NU!
  • Lördag, då jag och Fredrik ska ut tillsammans alldeles själva, restaurang, drinkar & mys. Liam ska dessutom sova borta för första gången.
  • Jag får träffa Johanna igen, du är alldeles för långt borta!
  • Liam kan säga mamma :P
  • Vi kan flytta till hus.
  • Nästa barn.

Den som väntar på något gott...


En helt vanlig tisdag

Egentligen borde jag sova nu. Så tänker jag för mig själv varje kväll. När jag med sand i ögonen vaknar 5 varje morgon tänker jag alltid samma tanke - imorgon ska jag gå och lägga mig när Liam lägger sig kl. 7. Tyvärr gör jag inte det. Andra saker lockar - som att sitta här. Som att plocka undan, räkna matte eller annat man lika gärna kan göra en annan dag. För sova behöver man - eller?

En lugn dag idag. Gick till mitt gamla jobb, hälsade på lite och pratade med chefen för att få lite introduktion inför jobbarveckan. Hem och tog ut badbaljan så Liam fick bada lite ute i skuggan i det fina vädret. Sen sov vi ett tag, väckte farsgubben och käkade lite. Gick hem till Daniel o Lotta. Jag, Lotta, svärmor och Liam gick runt skroten. Det var skönt, alltid skönt att komma ut och röra på sig. Sen tittade vi på allsång på skansen, städade. Nu ska jag inte skriva mer oväsentliga saker här utan jag ska faktiskt: HOPPA NER I SÄNGEN!

Godnatt vänner
(och alla andra jag inte känner)



image134
Liam 6 månader.

Midsommar 2007


                   

                   

                   

                       

1. Fredde & Johan A
2. Baggen & Hiller
3. Emma, Tove & Baggen.
4. Daniel & Johan S
5. Jag & Lotta
6. Fredde fixar prillan till Sussie :P
7. Sussie & Johan B
8. Hiller & Emma
9. Jag & Emmy
10. Peter & Tove
11. Emmy & Fredde
12. Johan S
13. Johan W
14. Jag
15. Liam
16. Liam visar upp gaddarna :)
17. Johanna & Nina
18. Jag
19. Lena
20. Per

Det här gjorde vi på midsommar:

Framåt eftermiddagen på midsommarafton kom Daniel, Lotta, Linus, Baggen, Johanna och hennes tre vänner Emma, Tove & Nina hit. Tydligen var det kvällen då alla tog det lite lugnare, utom jag och Lotta visade det sig :P Sill, grillat, kubb, prat, och en massa bacardi. Det vart en mysig kväll med trevligt sällskap, och jag somnade vid halv 2.

På midsommardagen packade vi bilen full och drog ner till Freddes föräldrars hus där vi skulle ha lite partaj. Sen gjorde jag och Liam sällskap med Lotta och Linus ner till Björkis där vi skulle heja fram våra grabbar i dragkampen. Tyvärr så åkte dom ut direkt, men snygga var dom :) Iklädda cykelbyxor, baddräkter från 80-talet, stringtrosor, peruker och svettband. Aerobicsinstructors from the 80's. Succé.
På Björkis träffade jag också Veronica och lilla Maja, såå stor hon hade blivit lilla charmtrollet.

Sen gick vi hem, fixade oss lite, för att sedan på nytt sätta oss vid bordet och äta grillad mat och sill. Vart ganska många, men tyvärr så var det många som helt plötsligt lämnade festen för att gå på Björkis. Trist att några bara gick, kändes som att humöret hos alla sänktes rejält när vi satt några kvar och var irriterade på våra grabbar :) Riktigt jobbigt att veta att hälften av gänget var på fest bland en massa folk, köpte alkohol i baren och träffade folk när man själv måste stanna hemma. Hade jag varit inställd på att Fredde skulle iväg så hade jag nog inte brytt mig så mycket, men nu var det ju något som bara blev.

Själv skulle jag upp vid 5-snåret och ta Liam så jag kröp till kojs vid ett. Tyvärr så är det ju inte så lätt att somna när man själv har fest och man inte vet vilka som är i huset och vad som förssigår. Inte för att jag tror att någon skulle förstöra något eller så, men man kan ändå inte slappna av riktigt förrän alla gått och man fått låsa dörren. Så när alla gick vid 4 hade jag fortfarande inte somnat, och låg vaken tills Liam vaknade 5. Då fick han välling och jag gick upp och började städa. Det är ganska otroligt egentligen, att det kan stå så många hel och halvfulla glas kvar på borden efter en fest. Varför inte hälla ut och ställa undan glaset liksom :P Kommer aldrig riktigt förstå det där =) Fast jag är likadan själv. Vid 6 gick vi och la oss igen, och jag fick sova till halv 8. Då tvingade jag upp Fredde för att vi skulle hinna städa undan allt innan hans föräldrar kom hem.
Gårdagen var seg - otroligt seg. Pizza, slöande och firande av Fredde som fyllde år.

2 underbara år.

Idag - har jag och Fredde varit tillsammans i två år.

2 år tillsammans
2 lägenheter
2 bilar
2 katter
2 ringar och
1 bebis :)

Jag älskar dej Fredrik - över allt annat.

Du gör mig
trygg
lycklig
varm
tokig!

Grattis också på födelsedagen älskling!

(Återkommer imorgon med bilder från midsommarhelgens partaj. Just nu orkar jag inte ens trycka in USB-sladden i kameran. )

Bebismat-kocken!

Här går det undan, redan torsdag. Veckan har gått fort, vi har hittat på lite saker och det har varit kul! I måndags plingade det ju som jag skrev i tidigare inlägg på dörren och farmor var här.
I tisdags kom avd. 2 på dagis hit och busade i lekparken, och jag fick snacka lite skit med fröknarna :P Paket fick vi också, supertuffa kläder! På eftermiddagen var Maria & Ebba hit, jätteroligt att träffas! Ebba verkade nöjd med alla "nya" leksaker och Liam såg mest frågande ut när hon tog sakerna ur händerna på dom :) Klart att det den andra har ser mycket roligare ut =)
Igår lagade jag bebismat heeela dagen känns det som. Men nu är frysen full också :) Det blev, stuvade grönsaker med frikadeller, köttfärssås, fiskgryta och kycklingpuré. Känner mig mkt nöjd nu måste jag säga =) Hoppas bara han gillar det. Gav honom av fisken idag och då mumsade han i sig mer än nånsin så det måste ju varit ett bra betyg.

Ända sedan vi kom hem har vi haft lite knasiga nätter. Liam vaknar mitt i natten och vill ligga på mage, det enda som gäller nu kan jag lova! Nu när han äntligen kan ta sej fram. Gallskriker när man ska lägga honom, eftersom han vill runt på mage och vaknar som sagt mitt i natten. Detta gör mamma Bella otroligt trött, på morgonen vill hon helst bara dra täcket över huvudet och somna om :) Men när en liten krabat tittar på en med sina ljusblå bus-ögon kan man inte annat än att le och gilla läget. Kliva upp, busa, äta frukost.

Sen vi börjat komma in i riktigt bra rutiner nu måste jag säga att jag hittat en absolut favorit-tid på dygnet. När jag och Liam äter frukost. Frukosten har alltid varit mitt viktigaste mål, och eftersom Fredde aldrig äter frukost så har jag alltid suttit där ensam! Men inte nu längre :) Nu äter vi våran gröt samtidigt, och det är ju så kul att man har kunnat börja ge lite smörgåsar till Liam med diverse pålägg. Och eftersom han precis sovit är han såå pigg och busig, i love it!

Nu har Liam sovit sen kl 13 så nu kommer han att vakna när som helst. Återkommer med lite härliga bilder senare idag.

Tillbaka i Björklinge.

Så var vi hemma igen. Eller det var ett par dagar sen vi kom hem faktiskt, rättare sagt i söndags natt. Liam verkar otroligt glad över att vara hemma igen, han skrattar hela tiden och är otroligt nöjd. Kanske längtade han, precis som mamma, hem lite. Hur som helst är det skönt att vara på hemmaplan igen, även fast vi haft det fantastiskt bra i Norrland. Hemma är ju alltid hemma. Så vad har vi hunnit med?
Jag listar:

  • Varit på Annikas examen i Umeå. Mycket trivsamt med fin middag och en nöjd Liam.
  • Träffat gammelmormor och gammelmorfar, både en och två och tre gånger.
  • Jag har solat, en hel del!
  • Liam har gungat varenda dag, och det var roligt.
  • Två nya gaddar har växt fram.
  • Vi har träffat Mattias & Anna, Markus & Annika, Emil, Frida, Suss & Sofia, John, Anna H och Maria L.
  • Vi har varit på Myckelgensjöskolans sista skolavslutning.
  • Vi har varit på två myckelgensjö-matcher.
  • Vi har varit in till Ö-vik och shoppat lite.
  • och träffat mer folk.

Egentligen har vi inte gjort så mycket. Träffat rätt många, slappat, varit hemma. Det är ju så skönt att bara vara. Kom hem sent på natten till måndagen, gick och la oss. Dagen efter plingade det på dörren kl. 8. Givetvis var farmor här, nyfiken på att se hur Liam växt och utvecklats. Därefter kom Lotta och vi tog en promenad i spåret. Dagen gick åt till att tvätta, packa upp, räkna MA och bara njuta av att vara hemma i sitt eget. Idag har jag träffat avd. 2 från Ramsjö förskola och Liam fick en present från hela förskolan. Jättecoola kläder fick han, ett linne och ett par shorts :P Sen har vi haft det lugnt och skönt här hemma. Ätit lunch, nu sover Liam. Om ett tag kommer våra grannar Maria & Ebba och sällskapar med oss ett tag, alltid roligt att umgås lite när man bara är hemma! Liam föll ur gåstolen idag. Livsfarlig grej det där. Jag stod och borstade håret framför spegeln, Liam var bara ett par dm från mig. Jag tittade bort ett par sekunder och vips så får han syn på något på golvet som han verkligen vill ha. Så rätt vad det är när jag tittar ner ser jag hur han är på väg över, försöker få tag på honom men han hinner före ner i golvet. Gick jättebra, tror han blev mest rädd. Och jag om inte ännu räddare. Man får verkligen inte släppa blicken, usch vad läskigt det där är. Men han hinner nog göra illa sig måååånga gånger till.

Ha det gott!


En natts sömn.

Åh vad underbart, jag kunde somna igårkväll! Det var nog bara fredrik som fattades =) Igår var vi ute och fiskade på sjön. Vattnet var spegelblankt och solen lyste. Det var verkligen mysigt. Jag drog upp den största gäddan till Fredriks stora besvikelse. (Den vägde dock bara 1,1kg så någon stor firre var det inte). Vi somnade efter tolv någon gång, och åh vad skönt det var att få sova med Fredde igen. Nu är han och pappa ute med båten och fiskar, och jag är hemma med Liam.

Imorgon åker vi till stan. Ska shoppa lite födelsedagspresenter, byta lite kläder som Liam fått samt inhandla lite alkoholhaltiga drycker från systemet. Förhoppningsvis får jag även träffa Erica! Imorgonkväll blir det lite grillning med Markus o Annika. På lördag åker vi till Anna o Mattias och hälsar på. Och på söndag åker vi hem. ska bli otroligt skönt att komma hem igen.

lev väl!

Fredrik!

Imorse överaskades jag av att min älskade Fredrik dök upp i sovrummet halv 6. Gissa om jag blev glad? Hade verkligen inte väntat mig det och jag blev verkligen inte besviken. Det känns underbart att ha honom här, har saknat honom enormt. Och jag tror att han saknat oss lika mycket. Liam blev också glad att se pappa.

Idag har jag haft besök hela dagen. Maria - en underbar människa har varit här och hälsat på oss. Träffar och pratar med henne alldeles för sällan men när vi väl ses har vi hur mycket som helst att prata om. TACK FÖR IDAG.

Nu ska jag vara social med min bästaste bästa Fredde. (brun är han också ;)

Borta bra - hemma bäst.

Efter snart två veckor i ett soligt norrland längtar jag hem. Hem till lägenheten, hem till mina kuddar, hem till  björklinge. Känns bra, att längta hem. Värre hade det varit om jag inte velat åka tillbaka. Vad har vi gjort här hemma då? Inte mycket. Träffat lite folk, jag har solat o badat, liam har haft det jobbigt i värmen och vi har varit på min syster examen i Umeå. Det var jättetrevligt och det gick jättebra att ha Liam på middagen på kvällen, han somnade tillslut och sov i morfars famn i två timmar. Ikväll ska vi på fotboll - träffa Anna. Ska verkligen bli roligt, var alldeles för längesen. Imorgon kommer Maria och hälsar på oss, och imorgonkväll kommer Fredde upp. Förhoppningsvis hinner jag också träffa Erica innan vi åker hem. Jag saknar henne, massvis!
Är lite jobbigt det där, såå många man vill träffa men när man kommer hem är det oftast jag själv som måste ta tag i det, tillslut orkar man inte höra av sig till någon istället. Dagarna bara går och varje kväll ångrar man att man inte hört av sig till fler. Nåväl, vi kommre ju upp en gång till i sommar.



Logaritmer

Jag tar tillbaka vad jag skrivit i tidigare inlägg. Jag gillar inte matte just nu. Inte logaritmer, jag förstår mig inte riktigt på det. Har kämpat med detta avsnitt hela dagen(nåväl, jag har också legat på stranden och solat och badat i 2 timmar) men annars. Till slut klarade jag efter många om och men provet. skönt. nu är det att ta nya tag och hoppas på ett roligare avsnitt.

Som sagt, så har jag varit på stranden idag. Utan att tänka på att Liam måste vara i skuggan. Jag och Lina cyklade till lilla beachen och låg där och badade, solade och småpratade i ett par timmar. Helt underbart! Mormor har varit ledig idag så jag har haft barnvakt :)

Trevlig helg alla!

och komihåg att:
varje minut du gnäller förlorar du 60 sekunder av glädje.

Skolavslutning, surströmming & sommarvärme.

Några dagar sedan jag uppdaterade bloggen, och om sanningen ska fram har jag faktiskt inte haft tid. När jag inte passar Liam om dagarna så räknar jag matte för fulla muggar. Kul är det, även fast jag kör fast lite då och då. Följer tidsplanen och fixar proven iaf, det är huvudsaken. För övrigt då? Här är det varmt. Riktigt varmt. Solen har aldrig någonsin tagit så bra på min bleka hud. För första gången sen Liam kom har jag känt lite saknad över hur en viss sak var innan han kom - jag kunde sola hur mycket jag ville! Kanske det där låter lite tokigt, men såklart får man sakna vissa saker, och med det menas ju inte att man ångrar något annat eller önskar sig tillbaka. Nej, men det här med solning har alltid varit rätt så viktigt för mig. Att vara i skuggan och missa solstrålar ger mig viss panik. Men självklart är det mer värt att inte Liam bränner sin ömtåliga kropp. Jag har haft ganska tur ändå, Liam har sovit ganska långa pass på eftermiddagarna så då har jag sprungit ut och inte rört en fena i solstolen. Har fått en riktigt fin färg faktiskt :) Till och med benen har fått en något mörkare nyans, något som händer väldigt sällan.

Igår var det skolavslutning i byn. Sista skolavslutningen någonsin. Kändes otroligt konstigt. Vemodigt, sorgligt och otroligt frustrerande. Att skolan inom några veckor kommer att vara tömd, och att där inte kommer att gå några elever känns overkligt. Hur som helst, var det en fin avslutning med vackra barn och härliga sånger.

Idag har vi varit hos gammelmormor o gammelmorfar och hälsat på. Och det var nog väldigt uppskattat! Första barnbarnsbarnet är han, måste vara lite speciellt. När vi kom hem fixade farsgubben surströmming. Åh vad det var gott! mmm. Tunnbröd, potatis, tomat, lök, surströmming och creme fraiche, det är grejer det!

Annars, så händer inte så mycket. Här är lugnt och skönt. Liam har det lite kämpigt med två nya gaddar som verkar göra ont. De har inte spruckit igenom än, men det händer nog vilken dag som helst för de syns tydligt. På lördag är det dags för oss att bege oss till Umeå på systerysters examen, det ska bli roligt!

Godkväll vänner.

Framme i lugnet, tryggheten och tystnaden.

Så var vi framme. Resan gick otroligt bra. Liam har nyss däckat, helt slut efter dagens alla nya intryck. Redan när vi kom till Arlanda var Liam hur trött som helst, han hade missat en sovtid eftersom det börjar bli nästan omöjligt att somna i  bilen. Sen vart planet försenat, och Liam började bli otroligt rastlös och var rätt kinkig. Men när vi gick runt och tittade på alla människor vart det bra igen, så han gick att underhålla :) Väl när ombordstigningen började blev vi informerade att vi fick gå ombord före de andra. En vänlig själ bar min väska, och väl på planet fick vi hjälp att spänna fast Liam. Det behövdes inte mer än ett stigande plan för att få Liam att somna in. Kan tänka mig att det är rätt sövande, det vibrerar ju ganska fint :) Han sov hela flygresan, och vaknade när vi landade. Då skrek han rätt mkt och kliade i örat, kan tänka mig att det var lite obehagligt eftersom det fortfarande inte är riiiiktigt läkt efter öroninflammationen. När vi kom fram väntade mormor och vi satte oss i bilen. Några mil senare sov Liam igen, tills vi var framme. In på affären och hälsade på Astrid o Gudrun, då vaknade han till liv. Mycket att titta på igen. Sen åkte vi hem, liam fick lite käk, badade och nu sover han gott i sin säng. Det är skönt att vara hemma. Skönt med naturen, tystnaden och lugnet. På den avslappnade livsstilen. Redan vid gaten började jag känna mig som hemma, för alla pratade sådär som man gör här :)

Godnatt kära vänner, nu ska jag ta en promenad, räkna matte och sen sova.

RSS 2.0