Mammas nya kille :)

Pappas stolthetMammas nya kille :)utslagen

viktuppgång!

Nej, inte jag, men Liam! :)

På 18 dagar har lilleman ökat 780gram i vikt. tänk, det är nästan ett kilo. Usch, har redan börjat få lite smått ångest för att tiden går så otroligt fort. Snart är han väl ute på krogen också. Nej, det är jätteroligt att han går upp så bra i vikt. sen förra veckan har han gått upp 425gram vilket är jättebra. Jag undrar hur många kilo lilla mamma har gått ner...... :) sist jag ställde mig på vågen visade den 61,5 så jag hoppas att jag gått ner lite till nu. Nu har jag börjat vara ute med vagnen varje dag också, det är jätteskönt men jag saknar någon att gå med! =) Men förhoppningsvis så kommer min granne Maria hänga på när hon väl fått ut lilla knodden och återhämtat sig lite :) Börjar kännas lite ensamt nu om dagarna, är ju van att träffa en massa människor på jobbet varje dag. Men jag har ju gott sällskap av Liam, synd bara att han är så fasligt trött =) hihi

Idag har barnmorskan varit hem hit på hembesök, det var jättebra. Hoppas att det blir en bra föräldragrupp, känner verkligen att jag behöver lite nya kontakter och helst sådana som är i samma situation som jag! :) Dvs som har barn och som bara går hemma om dagarna. Idag har jag fått mina dvdboxar med desperate housewives, så i helgen blir dte nog lite tv-tittande. På lördagkväll ska jag vara hos Lena, det blir mysigt och imorgon blir det käk hos Daniel & Lotta.


För övrigt då? Inte mycket. Mycket känslor som svallar, men det är ju bara naturligt. Det är inte varje dag man går igenom en sån här förändring, det är ju ganska stort att bli mamma.
Lite trist att jag inte har några kompisar som har barn, jag är ju liksom först :) Men det kommer väl det med så småningom :) Vill passa på att tacka min kusins flickvän Sara för jättefint stöd och support! TACK!

If you want to lift yourself up, lift up someone else.


Mor & son

Mor & son

känslig.

Nu har det gått två veckor, och tröttheten börjar komma ikapp. Har känts som att jag gått på någon drog under de här två veckorna, kanske en förutsättning för att man ska klara av allt det nya? Hur som helst har det blivit lite sömn vad jag är van vid, även om lilleman sover väldigt bra om nätterna, och skriker gör han inte heller om han inte har ont i magen. Så fort jag blir trött blir jag känslig och har nära till gråten. Som tur är så gör det inget om man gråter en skvätt :) Att gråta är bra, och ingenting man ska försöka klara sig utan att göra. Känner mig lite ensam. Om nätterna jobbar fredrik, och om dagarna sover han. Såklart han måste sova för att orka jobba, men jag önskar att han jobbade dagtid istället för skift.

Idag har Tusselur varit här på en snabbvisit. Hon skulle på kurs i Uppsala och stannade här på vägen dit. Det gjorde mig glad! =) Äntligen har jag fått visa upp honom för någon :) I och för sig tyckte Frida att det var lite läskigt med en liten bebis, men hon är ju som hon är ;) Tycker du gör rätt i som väntar lite med att skaffa barn ; )

Idag ska Lena komma hit. Det uppskattar jag, oerhört mycket. Träffar henne alldeles för sällan, likaså Henriette.
17 dagar


Vad vore jag, utan dina andetag?

Vad vore jag, utan dina andetag?

Liam, 2 veckor och två dagar.

Förlossningsberättelse

Efter många förfrågningar kommer här en liten sammanfattning av den stora dagen :)

Vaknade lördagen den 11:e november av att jag hade värkar, det kändes ungefär som ond mensvärk som stramade åt. Det kom och gick, och gjorde väl inte så fasligt ont men jag anade att det var någonting på gång, så Fredde fick ställa in hockeymatchen och stanna hemma. Framåt eftermiddagen blev värkarna starkare och regelbundna, och vid 8 ringde jag förlossningen och där tyckte de att vi kunde komma in. Vid 21.00 åkte vi in till akademiska och när vi kom in var jag öppen 3 cm. Eftersom jag var lite skeptisk till medicinsk smärtlindrig fick jag lägga mig i ett varmt badkar, det var skönt! Men väl däri vart värkarna mycket starkare och efter någon timme klev jag ur badet. Fick varma kuddar att lägga på magen och vi började strosa runt lite i korridoren. Vid 01.00 tog jag första dosen lustgas, fast jag var livrädd för den först så var det ganska skönt. Fick några fyllor, vilket jag nästan fick panik av eftersom jag är lite rädd för att förlora kontrollen men jag vet inte om jag klarat av värkarna utan den. 02.45 tog barnmorskan hål på fostervattenshinnan så att vattnet gick, var då öppen 4,5cm och därefter tog det fart. vid 03.00 fick jag ryggbedövning, S-epidural. Det var väldigt jobbigt att ligga stilla när de skulle sätta dit den eftersom värkarna var så starka men jag bet snällt ihop :) därefter avtog smärtan rejält. Vid 03.45 var jag öppen 8 cm och 04.50 satte krystvärkarna igång. 05.20 kom han ut, den underbaraste varelse jag någonsin skådat. Han skrek lite men tystnade så fort de la honom på mitt bröst. Sen öppnade han ögonen och tittade mig rakt in i ögonen och grep tag med sin lilla hand om fredriks finger.
Det var det absolut mäktigaste ögonblicket i våra liv, det går inte att beskriva känslan med ord.  Att man på en gång kan ha sådana känslor för någon man inte känner. Förstår inte hur jag kunnat leva utan honom så länge, kärleken är gränslös!

Därefter fick vi vara ifred någon timme innan det var dags att väga och mäta honom. Vi ringde till mina och fredriks föräldrar och grät en skvätt :) Han var/är så obeskrivligt vacker, alldeles slät hud och inga rynkor hade han när han kom ut, helt perfekt ! Sen försökte jag duscha men jag svimmade nästan så det var bara att lägga sig i sängen igen, och sen fick vi åka upp till BB. Där tillbringade vi första dagen, och på eftermiddagen kom farmor Maud och farfar Benny med kinamat och massor med presenter. Lille Liam sov mest hela tiden och var hur mysig som helst. Amingen kom också igång på en gång så det var jätteskönt, även om det var lite svårt i början. På kvällen kom Daniel & Johanna på besök och fick se vårat lilla underverk. Sen sov vi kvar en natt till och på måndagen fick vi åka hem efter att vi väntat hela dagen. Var så skönt att komma hem, smärtan blir mer påtaglig när man är på sjukhus tycker jag. På kvällen kom Daniel, Lotta, Linus, Maud, Benny, Sanne, Johan, Emmy, Ludvig, Calle & Lina på besök. Hade hur ont som helst och jag var såå trött. Så det var lite skönt att vara ensamma hela tisdagen.

Nu har det gått två veckor och allt har gått så fruktansvärt bra. Han hade gått upp 120gram i vikt de fem första dagarna och efter 11 dagar hade han gått upp ytterligare 245gram så det är skönt att veta att han får i sig tillräckligt. Han är en trygg liten kille som verkar nöjd med livet. Han sover mest hela tiden(även nätterna), och äter bra. Och sötare grabb får man leta efter ;) Fast så tycker såklart alla om sina egna barn. Jag hade aldrig trott att det skulle kännas SÅHÄR bra att vara mamma. Lyckan är fullkomlig.

Nu har det gått 14 dagar, och för några dagar sedan kom jag i mina jeans för första gången! Jag lovar att jag blev glad! Känns som att jag har en helt ny garderob :) 11 kilo har jag tappat redan, helt otroligt!
Nu går jag bara och väntar på att få åka hem till norr och visa upp honom för alla där, längtar hem så otroligt mycket!

Familjen Andersson-Sjödin

Familjen Andersson-Sjödin

heja modo :)

heja modo :)

Jag inviger vagnen

Jag inviger vagnen

Min nya fina mössa.

Min nya fina mössa.

sover sött

sover sött

Nyfödd

Nyfödd

coolast i världen

coolast i världen

Far & son

Far & son

vackrast

vackrast

Vår lilla prins.

106805-17

Klockan 05.20 tittade han ut till oss efter en lång natt för både mamma och pappa. Lilla Liam vägde 3460 gram och var 51cm lång. En frisk krabat som sover och äter mycket och som vi inte förstår hur vi kunnat leva utan. Vi är helt förälskade i vår änglabebis, han är det bästa som hänt oss!

Tusen tack för alla sms och hälsningar via internet, har kommit hem från BB idag och har inte hunnit svara på nästan något, men vi hör av oss så fort vi orkar och har tid! Vi mår iallafall jättebra allesammans! 
 
p.s tusse, du hade rätt angående lilla näsan, visst är det en musnäsa alltid :)

mys i fåtöljen :)

mys i fåtöljen :)

Ännu en bild v.40

Ännu en bild v.40

Tjockis i v.40 i Freddes egensydda pyjamasbrallor :)

Tjockis i v.40 i Freddes egensydda pyjamasbrallor :)

Över tiden

Jaha, då är man en av dem som måste gå över tiden :( taskigt tänkte jag, vad tänkte du?

Jag som trodde att den skulle titta ut tidigare, men inte det :) Idag har jag istället inte känt något alls annat än en energi jag inte tidigare haft. usch, men nu kan det inte vara länge kvar tills skrutt tänker komma ut till oss. Ju längre tiden går desto mer tänker jag på förlossningen, jag som inte alls oroat mig tidigare.... men det ska nog gå bra, ut kommer den förhoppningsvis.

Idag har telefonen gått varm här hemma, folk är som tokiga :) Mamma till exempel påstår sig ha det värre än mig som måste gå och vänta, men där tror jag allt hon har fel :) Det är ju trots allt JAG som ska bli mamma och inte hon :) bara lilla mormor. vad konstigt det känns, att mamma ska bli mormor! det låter gammalt på något vis.... men hon är ju inte så gammal som tur är :)

Nu har jag värvat 7 personer som alla fullföljt sina erbjudanden så jag hoppas att jag får desperate housewivesboxarna nu, skulle inte vara helt fel att ha något att göra om dagarna. Men bebben borde kommit innan filmerna tycker jag :)

Klockan är nu 3 på natten och tragiskt nog sitter jag framför datan. I sängen kan jag inte ligga för det gör sååå ont, och tv:n är ju inte min favorit. Det kanske blir sudokuboken som får göra mig sällskap inatt, måste passa på att tacka dig Lina för en geniala idén att köpa mig den! Jag har löst säkert 15 pussel ikväll, vad hade jag annars gjort?! :) SÅ TACK, DET RÄDDAR MINA NÄTTER :)

godnatt mina vänner.

Varsel om vräkning!

 

Bäste bebis, Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.

Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 15 dagar (se bilaga 1, UL rapport). Till grund för vräkningen föreligger ett uppenbart ointresse från Din sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod med slutdatum 061109, samt de störande nattliga aktiviteter Du redan fått tillsägelse om.

För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig att flytta ut självmant.


Hjälp!

Nu tycker jag att alla ska vara snälla och gå in på www.gratisgen.se o bli medlem så får du gratis prylar, när du skriver in ditt medlemskap fyll i rutan" var du har hört talas om gratis gen" med id nr 28403. Själv så valde ja present kort från mq på 500 kr o presentkort på ikea för 1000, men man måste fullfölja poäng poäng och det är gratis att göra det :)

snälla rara vänner, för min skull? :)

Vart tar du vägen bebis?

Enligt det andra UL är bebis beräknad till på torsdag, det är bara ynka en dag kvar ungefär. Och enligt det första ultraljudet var bebisen beräknad till idag, men inte då :(

Nu vill jag att du ska komma, jag orkar inte vänta på dig längre, lillskrutt! Känns helt otroligt, att det redan gått nio månader sedan vi fick veta att du fanns därinne :) Eftersom den inte var planerad så var vi till familjeplaneringen, vi visste inte riktigt hur vi skulle ställa oss inför det stora val vi hade framför oss. Vi gick därifrån med en aborttid inbokad ett par veckor senare (eftersom det var svårt att få tid så fick vi tid för säkerhets skull). Direkt när vi gick därifrån hade vi båda bestämt oss, en abort var inget alternativ. Det första vi gjorde när vi kom hem var att kasta tabletterna vi fått med oss, och sedan den dagen har inget känts så självklart som att lillskrutt skulle komma till världen. Och tiden har gått fort, det känns som igår när vi fotade den lilla magen som putade ut lite lite lite så det knappt syntes. Månader, veckor, dagar har runnit förbi och jag har haft turen med mig under hela graviditeten. Har mått som en prinsessa och burit magen med stolthet. Fredrik och jag har kommit varandra allt närmre och han har skött sig exemplariskt som pojkvän till en gravid kvinna :) Jag är så otroligt glad att jag fann just dig! Ingen skulle kunna bli en bättre pappa till mitt barn.

Jag har fått julkänslor. Kan tycka att det är alldeles för tidigt, det är ju bara början av november! Men hur lätt är det när alla affärer är proppade med julsaker och när snön legat vit på backen. Nej jag vill bara plocka fram adventsljustakarna, sätta upp julgardinerna, slå på en julskiva och dricka glögg och äta pepparkakor med ädelost. Men det får allt vänta en månad till! Man FÅR inte börja i förtid, det är liksom bara så. Men i smyg kanske man kan få gå runt och ha känslorna i kroppen bara? Innan vi vet ordet av kommer advent att vara förbi och strax efter det är hela julen borta och kalla & långa januari och februari väntar....

Nej, nu har det snart blivit dags att krypa till kojs. Det är inget jag längtar efter, för det gör så fasligt ont att ligga i sängen. Men om jag sover så är det snart "imorgon" och då är det en dag närmre bebisankomsten :) Kanske den bestämmer sig för att titta ut redan inatt? Man vet aldrig..... Ingen skulle bli gladare än jag iallafall.

Godnatt vänner.


ytterligare tidsfödriv i väntan..... :)

Jag har....

(x) snott den här listan från nån
(x ) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) rymt hemifrån
( ) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt utklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
( ) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
( ) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(x) tagit hand om ett råddjur/get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
( ) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
( ) sjungit kareoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
( ) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
( ) fastnat med tungan i lycktstolpe
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
( ) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
(x) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
(x) jag kan skriva utan att titta på tangenterna

Väntar och väntar...

...på att lillskrutt ska titta ut! Nej, nu har jag börjat ställa in mig på att gå över tiden. Känns som att tiden går så otroligt sakta så det är lika bra. Så blir det bara postivit om det sätter igång tidigare =) Nätterna är olidliga, gruvar mig varje kväll för att gå och lägga mig. Lilla skrutt vaknar alltid framåt 23-tidne och är vaken ett par timmar, vrider och vänder sig så det känns som att den ska komma ut genom huden. Idag har jag inte gjort så mycket. Tog en promenad till Lina på förmiddagen och ikväll har vi varit på middag hos Lotta & Daniel, var mysigt. Imorgon ska vi åka och titta på Freddes första match i hockey, så det ska bli skoj. Så vida det inte lillskrutt tänker titta ut vill säga :)

Lite kvällsmys :)

Lite kvällsmys :)

magen stooor nu

magen stooor nu

Sascha brassa myser med mig :)

Sascha brassa myser med mig :)

Fredag och 6 dagar kvar :)

Igår hade jag en riktig toppendag till att börja med. Klev upp klockan 8 och började städa och greja och höll igång hela dagen, sov inte en blund :) Sen efter middagen så slocknade jag i soffan och kunde knappt resa mig upp efter ett par timmar :) Sen förflyttade jag mig till sängen där jag till slut somnade om. Nu är det fredag, äntligen! Det är skönt, för då slipper jag vara ensam, även om det kan vara ganska skönt ibland.
Nu känner jag mig som dunderklumpen, vill inte vara gravid längre! Längtar så mkt så det är helt sjukt, och det blir inte bättre när man pratar med de som precis kommit hem med sina knytten :)

Har inga som helst planer för helgen, känns som att det är så svårt att planera nåt. Ikväll blir det hockey iallafall, sen får vi se. Hade jag haft ett badkar, så hade jag bott i det badkaret. Så fruktansvärt skönt med värme när man har ont, men jag får vara glad att där står en tvättmaskin istället :) och att sitta på en stol i duschen är inte heller helt fel (:


One cannot collect all the beautiful shells on the beach. One can collect only a few, and they are more beautiful if they are few.


Mysiga dagar

En fördel med att vara höggravid är att man kan hasa runt i pyjamas hela dagarna, sova vilka tider man vill och dessutom aldrig ha dåligt samvete över det :) Igår sov jag nästan hela dagen lång, gud så skönt det var. På kvällen gjorde jag och Fredde tacogratäng, och mintchokladmousse vilket var väldigt smarrigt, sen hyrde vi film och bara myste i soffan. Klev upp vid 4 inatt och spelade lite yatzy då jag inte kunde ligga kvar i sängen längre, och sen gick jag och la mig lagom till rix morgon zoo började :)
Klev upp vid halv 8 och tog bussen in till Arbetsförmedlingen, kan säga att jag inte har mycket till övers för dom. Tänka sig att det var så viktigt att jag gick på det där informationsmötet, och inte gav det mej ett dugg, förutom att jag inte blev avanmäld från a-kassan.
Var sen till barnmorskan på eftermiddagen och mätte mage och lyssnade på bebis :) Lika mysigt varje gång och magen hade växt en centimeter från förra gången. Skönt också att blodvärdet håller sig så högt fast jag inte äter några tabletter.
Såå, efter en lång dag på stan så är jag nu helt färdig i hela kroppen. Inatt ska det väl inte bli några större problem med att sova hoppas jag.

Imorgon börjar den riktiga nedräkningen -1 vecka kvar! jippiieee

RSS 2.0