Rapport från Myckelgensjö.

Tiden går fort, redan har vi varit här en hel vecka. En lugn och skön vecka, inte så händelserik. Vi har inte hunnit med att träffa så många, eller hunnit och hunnit, vi har väl helt enkelt inte tagit oss för. I torsdags var vi i stan, jag, Liam och mamma. Hittade en jacka och ett par skor, precis vad jag var ute efter. Träffade ett par gamla klasskamrater. Det är märkligt, känns som att det var igår vi gick tillsammans på Park. Stan har förändrats enormt sedan jag flyttade, en massa nya affärer, så det är ju jätteroligt att gå på stan nu.

Igår kom en efterlängtad pappa Fredrik upp till oss. Liam blev glad och flinade brett. Pappa blev ännu gladare. Den här dagen har vi tillbringat på sjön, i strålande sol. Finns det något härligare? Ligga i en solstol i vårsolen, grilla korv och ha det hur bra som helst. Jag kommer alltid att tillbringa påsken här, en sak som är säker! Fredde fick en firre, då blev han glad.

Igårkväll fick jag ha Lina & Sandra hos mej, vi såg på film och käkade tacos. Sandra och Lina är mina "stalltjejer" som jag har tillbringat mycket tid tillsammans med i stallet. Känns som igår när Lina var 5 år och var med mej varenda dag, och Sandra fortfarande gick på mellanstadiet. Stora tjejer har det blivit!
Var även ute och red i tisdags, åh vad jag SAKNAR stallet och hästarna. Med tanke på hur många timmar jag egentligen spenderat där är det nog inte så konstigt. Finns ingenstans jag kan rensa tankarna som där, ingenstans jag kan känna mig så totalt avslappnad och lugn.

Ikväll har jag varit hos min kära vän tusseluren och snackat lite strunt. Uppdaterat varandra lite.
Imorgon är det sjön som gäller igen. Ja, det var väl allt. Inte så mycket vill säga.

GRATTIS TILL SARA & GLENN SOM FÅTT EN POJKE!
Och även grattis till Lenas syster Mia som fått en pojke!

Här kommer några härliga Liambilder!
image95
Mat är gott! Men jag äter inte bara med munnen.


image97
Jag blir alltid glad när jag får syn på farsan

image96

För mera bilder, kolla in: www.bilderpaliam.pixbox.se

solsken

Efter att ha väntat på ett försenat tåg i lördagskväll kom vi äntligen oss iväg runt 4-snåret. Tågresan gick jättebra, Liam sov så gott. Det kändes inte alls som att det tog många timmar innan vi var framme på tågstationen där mormor väntade på oss. Hemma i byn var det skidans dag så det var bara att åka dit och visa upp sig, eller kanske fram förallt Liam då kanske men :) De tyckte att han växt och blivit såå stor o fin. Sen åkte vi hem och liam somnade i vagnen ute. Själv gick jag upp på rummet och la mig, vaknade 4 timmar senare av att jag pratade i nattmössan med mamma som försökte väcka mig till liv. Igårkväll var vi hemma, gjorde inte ett dugg. Idag har jag varit ute på långpromenad och sen somnade jag när Liam sov middag. Egentligen borde jag gå ut och sätta mig i solen för det är ett STRÅLANDE väder, men vill inte väcka upp honom. Om en stund ska vi gå och hälsa på min faster. Liam har fått ytterligare en tand nu, han är såå söt. Sen är det höga skrattet inte långt borta nu -som jag har väntat! Det hörs att snart så brakar skrattet ut men han håller liiite på det :)

Föresten, idag eller imorgon får jag ett kusinbarn. Åh vad jag LÄNGTAR tills jag får höra vad det blev för något! Är sååå nyfiken... Tänker på dej Sara!! 

puss hej!

Hemresa.... ikväll!

Fick bekräftat för ett par timmar sedan att vi kan upp redan ikväll. Känns otroligt skönt att åka nattåg, istället för att ta sig till Arlanda imorgon och checka in vagn och den biten. Klockan 23 går tåget från Uppsala, ska bli roligt att återse faster också. Mamma hämtar oss imorgonbitti i Mellansel, och då blir det nog skönt att kliva av tåget. Kommer att sakna Fredrik mycket under veckan, men ändå tror jag att det blir jobbigast för honom som ska vara utan Liam nästan en hel vecka! Kan tänka mig att Liam blir eld och lågor när pappa kommer upp på fredag.
Blev inte så mkt packning, inte för min del iaf. Liams prylar och kläder tog upp mer än halva väskan =)
Där uppe behöver man dock inte så mkt kläder.

bloggar vidare till veckan.

so long


kärlek.

YOU´RE THE MEANING IN MY LIFE
YOU'RE THE INSPIRATION
YOU BRING FEELING TO MY LIFE
YOU'RE THE INSPIRATION


image94

Ny säng

Junior provslumrar i nya s?ngen

Den nya sängen ser ganska gosig ut, visst?
Inatt sov Liam inte särskilt bra. Men det kanske inte är så konstigt när en gadd växer och kliar.

Mammas dag.

Dagen började med att väckaren ringde 07.00. Det var månader sen jag ställde väckaren kan jag lova! Sandig i ögonen steg jag upp, åt frukost i lugn och ro och gick sen till Sannes salong. Där klippte jag mig och gjorde ljusa slingor i håret. Är verkligen jättenöjd, så skönt med lite kortare hår igen. Men det allra skönaste var nog att bara komma iväg en timme, sitta ner, bara jag och inte behöva stressa hem. Helt underbart. Det är otroligt vad man uppskattar en timme ensam någon gång ibland. På eftermiddagen sov jag i två timmar(!). Kan lova att jag var seg efter det. Det är ganska ovanligt att jag går och lägger mig på dagen, och när jag väl brukar göra det så kan jag inte somna. Men idag behövde jag nog ett par timmar!
TACK fredrik för tre timmar jag verkligen behövt.

När jag låg och sov gjorde Fredrik en upptäckt. En riktigt stor upptäckt.
LIAM HAR FÅTT SIN FÖRSTA TAND!!! Snacka om vass. Nu har jag något att anteckna i boken :) Har ju faktiskt gått och väntat på det, eftersom det verkat som det kliat sådant i munnen på honom. Bara att hoppas att han inte tänker bita mej :)
Sen har han ätit majs idag, det var jättegott! och till gröten fick han banan, det var också väldigt gott. Helt underbart att se hur han smaskar i sig. Inatt sov han bra i sin säng(förutom två amningar) fram tills klockan 3, har inte tänkt på hur skönt det är att kunna sträcka ut när man sover. Ikväll blir det packning. Imorgon kanske vi åker till mormor och morfar. HOPPAS HOPPAS HOPPAS.

KÄRLEK!

Utan rubrik.

Så var det ett tag sen jag skrev något sist, och då är det alltid lika svårt att veta vart man ska börja. Har ju egentligen inte hänt något intressant som jag bör ta upp. Tiden rusar iväg, även om den går lite saktigare nu när snöblasket kom tillbaka. Fy och tvi, ville ju att våren skulle stanna. I onsdags var vi på första babyrytmik-passet, det verkar roligt och det roligaste är nog att träffa lite folk och bara komma hemifrån. Men Liam tyckte inte att det var lika roligt som de andra bebisarna tyckte, men han var övertrött och blev lite rädd tror jag. Nästa gång blir det bättre. Men nu missar jag två veckor för JAG SKA ÅKA HEM! känns otroligt skönt. Förhoppningsvis åker jag och Liam tåg hem på lördag, om inte min faster inte missar sitt plan i France vill säga. Isåfall tar vi nog ett sista-minutenflyg upp, för nu är jag faktiskt inställd på att åka så jag orkar inte vänta en hel vecka :) Fredrik kommer upp nästa fredag och vi blir kvar över påsken. Så otroligt mysigt det ska bli. Tänk morfar som inte träffat Liam sen jul kommer tycka att han har växt otroligt mycket!

Har blivit en massa promenader de här senaste veckorna, mest med Lotta men även någon promenad med Maria o Ebba, och idag blev det en promenad tillsammans med Jenny, Thea & Lova. Lova är endast en månad gammal och tänk att jag redan glömt att Liam varit så liten! Det är helt sjukt. Ikväll har jag haft min älskling Lena här hos mej, det var otroligt skönt att träffa henne igen och få prata av sej lite. Hon tyckte Liam hade växt jättemycket!
Idag åt Liam majs för första gången och dte verkade smaka bra. Han fick även äta lite banan när vi ätit tacos, det tyckte han jättemkt om! Nu sover han gott i sin egen säng, hoppas att han kan börja sova lite mer om nätterna snart, blir tokig på att han vaknar hela tiden...

Imorgonbitti blir en tidig morgon, jag ska klippa mej kvart i 8! Längtar efter att få bort lite nötta toppar och få i lite ljusa slingor.

Godnatt vänner

Grillpremiär

Nu har jag blivit utmanad, av flera styckna faktiskt och har en del att ta igen. Var faktiskt rätt kluriga utmaningar, och jag har dragit mig lite för att anta dem. Så jag drar mig lite till :)
Solen verkar vara här för att stanna, nåväl, det vet vi alla att den egentligen inte är, rätt vad det är kommer nog världens bakslag med snö och slask. Men hoppas kan vi alltid. Igår tog jag och Lotta en riktigt lång promenad. Det vart dryga milen, och det kändes efteråt! Stegräknaren slutade vid 13km så det var inte illa pinkat. För övrigt är jag alldeles slut i kropp och själ. Det är tur att jag inte vet hur få timmar jag egentligen sovit den här veckan, då skulle jag säkerligen vara ännu tröttare. Liam sover iallafall några timmar i egen säng, även om han vaknar ungefär var 20:e minut och då är det bara att sjunga! Skam den som ger sig.
Igår grillade vi ute för första gången, underbart! kyckling och grönsaksspett, det var smaskens!
Nu tar det emot att sitta inne, så jag beger mig ut i solen!

Trevlig helg alla!

Hur ofta händer det?

Ja, det är inte varje dag man känner sig alldeles övermotiverad att tvätta fönstren. Iallafall inte jag, och jag är nästan säker på att de flesta håller med mig. Hur det kan komma sej att jag, just idag verkligen vill sätta fart att tvätta fönstren har jag ingen aning om. Kanske det att man mår illa när man ser solen lysa på de av katterna alldeles nerdrägglade fönstren? Det kan vara anledningen.
Men just som jag ska börja, inser jag att våran skrapa är borta. Jag letar överallt, verkligen ÖVERALLT, men den finns inte. För nån vecka sen kunde jag inte hitta våran torktrasa till moppen. Vad är det som händer? Den har jag också letat, precis överallt. Borta.
Vem stjäl mina städprylar? Ja, jag tror faktiskt att det är någon som tar dom. Vart är dom annars? Dom kan väl inte bara försvinna, eller kan dom det? Kanske jag själv som gömt dom när jag inte varit på städhumör. Tänkt att, de här vill jag aldrig mer ha att göra med?
Det här är ett mysterium, som jag hoppas att jag kommer att lösa. Jag gissar på att när jag varit duktig och inhandlat ny fönsterskrapa samt en ny torktrasa så dyker de upp, och då ligger de; där de alltid har legat.
Tomtar finns, det är faktiskt sant. Och jag tror vi har en tomte här i lägenheten.

För övrigt har det här varit en alldeles fantastisk dag. Vi har tillbringat nästan hela dagen ute i solen. Vi åt lunch hos farmor, både jag och Liam, (dock inte samma naturligtvis). Liam tyckte bättre om potatisen idag, han mumsade i sig och såg faktiskt rätt nöjd ut. Stegräknaren står än så länge på 10475 steg - 7,33km. Men än är inte dagen slut. Har också tänkt vara duktig och gå och träna lite bodypump ikväll.

Solsken

Tänk att humöret kan ändra med vädret. När himlen är klarblå och solen skiner, kan man vara annat än glad? När man slipper pälsa på sig tjocka vinterklädor och mössa. Underbart! Att bara kunna ta på Liam en tunnare overall när vi går ut, det är skönt! Var ut på en promenad imorse med Lotta och svärmor, det var riktigt skönt. Om en stund ska vi ut igen med Maria och Ebba, ska bli trevligt, längesen sist nu. Börjar bli riktigt less på att gå hemma. Inte att vara hemma med Liam, det skulle jag inte byta ut mot att gå och jobba, men det finns ju så lite att göra. Långtråkigt liksom. Men nu när våren kommer blir det härligt att vara ute, så då kommer det gå mer tid. Sen ska vi förhoppningsvis börja på babyrytmik en gång i veckan också så det känns jätteroligt, hoppas bara att tillräckligt många anmäler sej. Längesen jag träffade fröken Bodén nu, jag SAKNAR dej! Knappt två veckor kvar tills det är dags att åka hem till Övik, längtar så otroligt mycket. Påsken är en helig helg, och jag hoppas att vi alltid kommer att spendera den hemma i byn. Vad vore påsken utan Myckelgensjö? Hoppas bara inte all snö tinar innan dess, det vore ju inte så roligt att inte kunna sitta ute på sjön och njuta.

Nej, jag hade inte mycket intressant att komma med idag. Behövde bara fördriva några minuter.

Några timmar senare
Liam trött, mamma trött. Dags att krypa till kojs kanske? Fast egentligen får jag ju inte missa desperate housewives. Idag har jag tillbringat många timmar ute i solskenet. Blev en till promenad på eftermiddagen tillsammans med Maria & Ebba, så roligt att ha någon att prata bebis med.

Stegräknaren står nu på: 17603 steg - 12,32km. Det känns i mina ben.

Godnatt vänner


Borta bra men hemma bäst

Så har en vecka gått, en alldeles fantastisk vecka i Vemdalen. Vi åkte förra söndagen och kom hem igår. När man själv inte åker i backen går inte tiden lika fort, men jag hade sällskap några dagar iallafall så det var skönt. Även jag gav mig på brädåkandet en dag men jag nöjde mej med några åk. Det var roligt men jag är lite feg när det gäller att svänga åt ett håll :) Det var hur som helst skönt att komma hem efter att bott tätt inpå varann i en vecka, helt plötsligt känns våran lägenhet STOR! =) På fredagen var vi på afterski, när jag kom dit väntade en cider och en jäger som jag tjatat om hela veckan :) Därefter gick vi hem till Lottas stuga och firade Benny som fyller år idag. Där lekte vi paketleken. Sen bar det av till puben igen där Togga uppträdde som trubadur! HEJA TOGGA! :) Där stannade jag, Fredde, Daniel och Lotta tills puben stängde och hade hur roligt som helst, längesen jag skrattat så mycket. Tack för den kvällen.

Liam mumsar glatt i sig gröt varje kväll och idag var det även potatispremiär. Den var inte lika uppskattat som gröten, han knep ihop ögonen och ruskade på huvudet som om det var en tesked salt han just fått i munnen. Hoppas det smakar bättre i slutet av veckan.
image92

image91

Vi drar till fjällen...

Japp, på söndag bär det av! Då åker vi till Vemdalen med Sanne, Johan, Emmy, Ludvig, Maud, Benny, Daniel, Lotta och Linus. Kommer att bli underbart skönt att komma bort en vecka, och umgås med hela familjen. Det ser vi fram emot! Hoppas att det blir soligt så man får några fräknar :) Liam har kommit på hur man vänder sig från mage till rygg. Jag lyckades dessutom filma första vändningen så Fredrik fick se när han kom hem :) Fick naturligtvis också dela med mig till gudmor så hon inte missar något i utvecklingen :)

Igårkväll var det grötpremiär för våran lilla ögonsten. Han mumsade glatt i sig och smaskade och smaskade, vi fick oss ett gott skratt! Känns bra att den godkändes, nu kan vi öka på eftersom.

F?rra ?rets skidsemester
Såhär mysigt var det på förra året fjällresa!

image89
Nygravida

image90

RSS 2.0