En sned rygg, låsning i skuldran och nackspärr!

Igår hade jag fyra olika personer i olika skfit här hemma som hjälpte mig med Liam. Något hände nämligen med min skuldra igår, en led låste sig. Detta medförde att jag gick och spände mej hela dagen så nackspärr blev följden. Inte det bästa när man har en liten bebis att bära runt på om dagarna, det blir ganska många lyft. Dagen började med att Lotta fick komma hit då Fredrik skulle hem till dem och spackla och måla. Därefter kom svärmor hit, sen Lina och till sist kom Lena. Sen fick Fredrik stanna hemma från jobbet för att ta hand om familjen. Tacka vet jag trådlösa tangenbord då man kan sitta skönt tillbakalutad i fåtöljen :) Somnade nyss på värmedynan en timme och det gjorde susen för min onda nacke. Var ttidigare idag hos sjukgymnasten som knäckte til den sneda ryggen, fick bort låsningen och masserade nacken. Nu gäller det bara att vila, vila, vila och att undvika tunga lyft. Fredrik får därmed stanna hemma ett par nätter till. Jag som kommit igång så fint med träningen, jädra bakslag!!
Men det var tydligen inte så ovanligt då lederna är väldigt uppluckrade efter förlossningen.

Nåväl, jag har det ganska bra här hemma :) En fredrik som bär runt på Liam och hjälper till med det mesta.
Tack Lina & Lena för att ni kom igår och hjälpte mej med lilleman.


När andra pillar på min dator.

Ja, det är något jag verkligen avskyr. Inte när någon går ut på internet eller så, men när jag vaknar och startar datorn och förskräckt upptäcker nya ikoner på skrivbordet blir jag vansinnig. Det här är MIN dator, så LÅT DEN VARA. Den är bra som den är. De personer som känner mig väl vet nog att min dator är en av mina absolut käraste ägodelar och utan den vet jag inte om jag leva. Skulle jag välja mellan den och tv:n skulle valet bli lätt! Så, nu har jag alltså fått suttit och raderat program, och gjort en virussökning.

Igår var jag hos Lina och hade mysfredag. Vi såg så ska det låta och drack ett glas vin, käkade fruktsallad och var allmänt nyttiga :) (förutom tryffeln, ajabaja)
Sov som en prinsessa inatt då Liam sov hela 5 timmar i sträck! äntligen! under den här veckan har jag inte sovit mer än 2 timmar i sträck, så de 3 extratimmar jag fick gjorde susen!

Himlen är klarblå och solen skiner. Jag tror bestämt att jag måste ut och få lite luft.
Kanske dags att väcka pojkarna nu?

Och ännu en dag efter...

Nej nu får jag ta och ge mig. Känns som att jag inte skrivit om annat än mitt bodypumppass denna vecka :) Men jag måste bara få delge er att det här ÄR den värsta dagen, jag kan nästan inte gå! Det är förjävligt! Jag som hade tänkt mig en 5km idag också, men det är nog bara att glömma. Till affären och tillbaka är nog det längsta jag hinner. För övrigt har nu ännu en vecka passerat. Ikväll ska freddeboy ha pokerkväll här hemma, (skrev jag inte det igår föresten)? Jo, och då skrev jag säkert också att jag ikväll ska till Lina och ha en riktig myskväll med så ska det låta och fruktsallad! Resten av helgen blir lugn och skön. Hoppas på att få krama om Lena på söndag, det var längesen sist och jag saknar henne!

Nu inväntar jag att läskiga farmor Maud ska komma hit med Maria och hälsa på oss litegrann.

farmor

Så här dagen efter...

Hade jag kunnat må bättre. Iallafall kroppsligt. Själsligt känner jag mig duktig och stolt över vad jag åstadkom igår. Men denna träningsvärk, aj aj aj säger jag bara. Det är knappt så jag tar mig upp och ner från stolen :) haha. Tur att jag är inte är ensam om denna smärta. Tänkte att en promenad skulle göra susen men icke. Det värsta av allt är att det brukar göra allra ondast två dagar efter, så fasar inför morgondagen! Imorgon är det fredag, redan! Då ska fredrik ha pokerkväll här hemma, så jag tänkte rymma hemifrån och ta bebin med mig :)

shaking

Hela min kropp är alldeles skakig. Träningspasset är med andra ord utfört. Jag är stolt över mej själv, och jag är stolt över min vän Lina. Det känns så jädra skönt efteråt, att jag gjort det. Nu kanske det blir lättare att ta sej dit nästa vecka. Men jag fasar för morgondagen, för att vakna upp imorgonbitti och inte ta mej ur sängen. Eftersom Fredrik är och spelar hockey ikväll så har Liam varit med farmor och farfar. Och han hade varit jättejätteledsen. Så fort han såg dom började han stortjuta och läppen kom fram. Enda gången han lugnade sej var när han inte såg dom, så han låg över axeln. Åh, hade jag vetat det hade jag aldrig gått.... men, nu får vi se till att han får träffa dem lite mer innan han stannar nästa gång. Tur att jag inte fick veta det förräns jag kom hem iallafall :) När jag kom hem hade han somnat i vagnen, men i sömnen låg han fortfarande och snyftade och gjorde ledsna grimaser. usch, vilka elaka föräldrar som bara försvann och lämnade honom med två pepparkakor!

Första träningspasset närmar sej....

Ikväll är det dags. Jag är SÅ laddad, inför det det första träningspasset sen , ja jag vet egentligen inte när. Under graviditeten blev det inte överdrivet mycket träning, endast några joggingturer och promenader. Men ikväll ska jag gå på bodypump. Älskar att träna, man blir så mycket gladare utav det. Styrketräning passar mig utmärkt, då aerobics och sånt bara får mig att bli alldeles yr i skallen :) Förhoppningsvis blir jag inte avskräckt av första passet utan fortsätter några gånger i veckan. Kommer dock att vara helt slut efter 10 minuter och stå där illröd i ansiktet som den mognaste tomat. MEN det bjuder jag på. Fredrik har hockeymatch så det blir första gången vi lämnar bort Liam. Det kommer att gå jättebra, är itne ett dugg nervös! Farfar Benny kommer hit och "syttar".

håll tummarna för att jag hittar några kläder som passar. haha.


Högskolestuderande?

Ska jag? Eller ska jag inte? Blir det mer än vad jag klarar av? Är det värt det? Vill jag? Ja, jag vill! Men jag vet inte om jag vågar satsa. Egentligen borde jag, för jag ska ju ändå jobba hela livet. Jag skulle inte trivas att jobba på ett äldreboende, eller på dagis för resten av mitt liv. Nej, jag VILL ju bli något. Så varför tvekar jag sådant? Jag är nog rädd att jag inte ska klara av det. Rädd att kugga på tentorna, rädd för att ha ångest dagarna igenom såsom det var på den tiden jag gick i gymnasiet. Men är det inte annorlunda nu? Nu pluggar jag något jag VILL och något som inte bara handlar om bra betyg. Söka kommer jag definitivt att göra, men kommer JAG att vara högskolestuderande vid KTH i höst? Det återstår att se!

Högskoleinjengörsprogrammet inom Medieteknik. Föresten, så slipper jag läsa in fysiken nu i vår. Känns helt underbart, jag kommer in utan den!

tack min kära sambo för att du peppar mig.

Musik

Musik är stort. Den kan påverka så mycket. Ibland bara behöver man den. Ibland kommer den till en, ibland måste man söka upp vad man egentligen behöver. Så är det för mej, men musiken betyder såklart olika mycket för oss alla. Viss musik får en att tänka på gamla tider, får en i gamla sinnestämningar.
Ibland behöver man något nytt. Nu är en sådan tid.  TACK ULRIKA. På något underligt vis får jag alltid vad jag behöver av dej. Men såklart, så är det för att du känner mig -och min musiksmak. :)

Hello Saferide - get sick soon.


Mitt gamla jag.

Jag saknar mitt gamla jag. Inte min gamla personlighet, inte mitt gamla "liv", inte mina ständigt grubblande hjärna. Nej, jag saknar mitt gamla ansikte. Min gamla kropp. Hata är ett starkt ord, men jag kan iallafall säga att jag inte är speciellt frälst i mina nya lår, min nya mage. Eller, så kanske jag bara saknar mitt gamla sätt att se mej själv? Kanske skulle jag kunna se på mej själv med samma inställning som tidigare?

MEN 

han var värt det.


sommaren 2005


Raka av håret på din bebis?

det är sant. Det finns faktiskt människor som gör det. Igår var jag ute på familjeliv.se.  Där ser jag en bild på en bebis vars hår är avrakat. Det står också en förklaring till bilden, "rakade av håret p.g.a ojämn hårväxt." Senare ser jag ytterligare en användare som skriver att hon rakat av håret på sin bebis. Är det här ett vanligt fenomen? Själv blev jag upprörd när jag såg barnen. De såg ut som om de vore sjuka, hade cancer eller liknande. Jag skulle aldrig utsätta min Liam för något sådant. Bebisar HAR ojämn hårväxt, mer eller mindre. Det är ju det som är lite av charmen kan jag tycka. Håret nöts när de ligger ner, vilket bara är naturligt. Näe, hujeda mej. Varför?
Jag kan inte komma på något vettigt svar på varför man gör något sådant. Sin egen bebis kan väl aldrig bli finare än vad den redan är? ojämn hårväxt eller inte? Men alla är vi olika. Jag önskar bara att jag på något sätt kunde förstå hur man tänker, men jag kan inte.
 
Nåväl. Idag är fyller Liam 10 veckor. I fredags lämnade jag honom hemma med Fredrik för första gången, under 7 timmar. Det var skönt att komma hemifrån ett tag, att göra något på egen hand, men gissa om jag längtade efter honom!! Han blev så glad när jag kom hem, det var härligt att se. Han var så duktig på att ta flaskan, och det är skönt att det funkar så jag kan pysa iväg några timmar ibland. Inatt kom en decimeter snö. Så ljust och fint ute nu, hoppas det får ligga kvar ett tag. Imorgon kommer pepparkakorna hem från Thailand, ska bli roligt att få träffa dem igen och se om de tycker att Liam blivit nå stor under tiden de varit borta.

Ny sida med bilder !

Efter att jag kommit fram till att det är med bilder på den här bloggen än text har jag skapat en pixbox-sida där jag lagt ut massor med fina bilder på prinsen.

adressen är:
www.bilderpaliam.pixbox.se

Kika in där och beundra vår juvel.

Gla´skit !

Gla´skit !tlött

Här är ytterligare några bilder på världens finaste pojke.

Liam

på promenadny sovpåsenybadaduschcoolingMormors stickade kläder

Liam två månader

Japp, det har redan gått så länge.... nyss låg han nyfödd på mitt bröst. Nu jollrar han och har sig, han har utvecklats mycket! Inatt fick jag sova för första natten den här veckan, det var sååå skönt. Liam snuttade sött bredvid mig, hela natten. Idag har jag varit på återbesök på svartbäcken, skönt att ha det avklarat. Nu är det helg igen, veckorna går såå fort.... Ikväll har vi fredagsmys hemma med familjen, har gjort en stoor fruktsallad som vi ska mumsa upp. Och det är ju faktiskt fredag, så en chokladbit till kaffet ska jag få :) mm
Näe, jag har inte nåt att skriva idag. Mitt ego säger åt mig att stänga av datorn och krypa ner under täcket och invänta mina pojkar som är och hyr film:)

Lena & Mia - jag tänker på er båda! Love you bigtime.

Efter fyra dygn i koma...

håller jag på att kollapsa. Liam har kommit in i en ny period i livet. En TILLVÄXTPERIOD. Det leder till att han äter konstant. och då menar jag verkligen konstant. Om nätterna hinner han knappt somna innan han vaknar och kommer på att det skulle nog vara gott med en liten slurk....

Och så där fortsätter det, även om dagen. Jag hinner inte göra annat än att amma min lilla gosse... Var ett tag orolig för att mjölken skulle ta slut eftersom han äter sådant, men efter en vägning på BVC idag kunde vi konstatera att så är inte fallet. Min mjölk är alldeles tillräcklig, och tydligen också mycket god :)

Tänk att man aldrig har fått så lite gjort hemma, trots att man knappt lämnar lägenheten under dagen... Jag skulle behöva vika tvätt, tömma diskmaskinen och dammsuga. MEN när jag väl får en liten stund över då Liam sitter nöjd i babysittern och flinar och snackar en massa så sätter jag mig istället här. Man måste väl få slappna av en liten stund? ;) Vi är ju faktiskt två som bor här, och att mata en hungrig bebis är faktiskt ett heltidsjobb har jag kommit fram till.

Men i all den här tröttheten så kan man inte annat än att vara glad. För mellan varven när han inte äter, då är han faktiskt riktigt glad och jollrar och ler och är allmänt charmig. Så, jag kan leva med att vara mjölkkossa, så länge han inte tänker börja skrika dagarna igenom :) Men det har ännu inte hänt så jag tror han tänker fortsätta att vara en nöjd och snäll pojke.

världens snyggaste kille
Jag vet minsann vad charm är :)


snyggingar

snyggingar

Adjö julen & välkommen nya tv.

Idag åkte julgardinerna och adventsljusstakarna bort. Tänk hur jag längtade efter att få ta fram dem för ett par månader sen. Och så fort julen är över vill man bara bort med allt. Vilken energi vi lägger ner på julen, som bara varar en fjuttig tid. Nu är iallafall de vanliga gardinerna uppe i fönstrena igen, och det känns som en befrielse. Och nästa år, och alla år efter det kommer jag att längta lika mycket efter att få sätta upp de förbaskade gardinerna igen. Efter att ha packat upp alla nya kläder och gallrat ur lite gamla kläder ur Liams garderob kan jag konstatera att han har mer kläder än mej själv. Han äger nu 17 par brallor med tillhörande body eller tröja. Tänk om man hade sån tur, att man fick 10 par brallor under en och samma jul. 

Idag har även vi, som så många andra tagit steget och köpt en sån där fin LCD-tv. Fin är den, och så mycket större. Nu kanske jag slipper leta brillorna så fort jag ska se på film. Tv i sovrummet har vi nu också, lyxigt värre. Imorgon kommer Fredrik att börja jobba igen efter att ha tillbringat 17 härliga lediga dagar tillsammans med mig och Liam. Vi kommer att sakna honom men samtidigt är det skönt att komma in i vardagen igen. dvs, vänta och vänta på att han ska vakna efter att ha jobbat natt och att få tjata i ett par timmar för att få honom ur sängen.

Mor & son


passa på när han sover.

Nu är snart Liam två månader gammal. och trots två månader utan riktig sömn är jag förvånande pigg. Alla påminner mig ofta om att passa-på-att-sova-när-han-sover om dagen. Jag kan nog räkna gångerna på en hand jag lyckats lägga mig ner under dagen när han somnat. För det är ju då, då man kan passa på att fixa och trixa med en massa saker utan att bli avbruten. Men visst, jag tror nog att ni har rätt i att även jag skulle behöva den där sömnen. I snart två veckors tid har jag blivit bortskämd här hemma, och det har varit skönt att pinna ner på morgonen nyvaken och bara lämna över honom till mormor och sen krypa tillbaka ner i sängen. Lite dåligt samvete har jag, men snart har jag honom för mig själv igen och då kommer jag att hinna med honom mer än väl.

Ikväll ska jag till min gamle vän Tusseluren, och snacka lite goja. Sen imorgon bär det av hemåt, dit det inte finns någon snö.


Borta bra men hemma bäst.

Nytt år, och därmed ett nytt utseende på bloggen :) Man ska förnya sig har jag hört. Nu har vi varit hemifrån i över en vecka, och jag som längtat så mycket hit har börjat längta tillbaka till Björklinge. Tänk så bra ordspråket stämmer; borta bra men hemma bäst. Ja för så är det faktiskt, och vilken tur! Nu är det två dagar kvar tills vi åker hem igen, ska bli skönt att komma tillbaka till sina egna grejer och rutiner. Men vi har haft det heeelt underbart här, har varit så fantastiskt roligt att komma hem och träffa alla.

Jag har blivit utmanad, så bäst jag antar den!

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade söderut, fick barn, förlovade mej, tog körkortet, hmm.. säkert gjorde jag fler saker jag aldrig gjort men det där minns jag bäst :)

Vilka länder besökte du?
Inga länder alls tyvärr.

Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
Den 12:e november då Liam kom till världen. och den 21 september då jag tog körkortet. och naturligtvis dagen vi förlovade oss på, 7:e oktober.


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
Live - get ready. Min och fredriks låt.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag jobbade, och sen på kvällen kom Fredriks familj  & Kalle&Lina och åt middag hos oss, exotisk planka :)

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Mitt år har inte kunnat bli mycket mer njutbart. Visst gjorde graviditeten mig lite lidande till och från, men den upplevdes mest positivt såklart =) Mitt år hade också kunnat bli mer njutbart med vännerna o familjen lite närmre....

Hur höll du dig från att bli galen?
Jag har aldrig haft någon anledning att bli galen

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Min son Liam. och min själasyster Mirjam som jag fick träffa 2 gånger. Och såklart fredde men han träffar jag ju jämt :)

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
japp, och mycket mer därtill.....


Förhoppningar om 2007?
Att bara mysa en massa tillsammans med Liam och se honom utvecklas. och börja plugga, det hoppas jag att jag kommer att göra. Och träffa lite nya människor.

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?

* Maria

* Mirjam
* Lena
*och alla andra som känner sig manade :)


RSS 2.0