Hjälpa bella!

Var med och tävla om presentkort på 35.000 på ving!
Hjälp åtminstonde mig, genom att
klicka här

det enda som behövs, är just ett KLICK!

eller så klicka här:

Guldstjärnemottagare!

Det finns människor som verkligen har gåvan att lysa upp andra människors dagar. Dessa människor behöver världen fler av! Idag höjde min vän Erica min dag. För att hon är en av dessa glädjespridare.
Jag blev tilldelad dagens guldsjärtna, och såhär löd motiveringen:


Isabelle får en guldstjärna idag för att hon är både mamma och pluggar på en o samma gång! allt som är svårt och klurigt det klara Bella abar 0098 av! Hon läser data och alla andra ser ut som frågetecken men abar klarar det galant! Därför är du värd denna stjärna!



Och du..


Jag tror du klarar tenten och gör du inte det så har du säkrt jätte lång tid på dig att träna bara i solen!


Det här med att dela ut guldstjärnor är kanske något vi alla borde göra?


Tenta nr1 närmar sig.

lyckades pallra mig iväg till skolan idag, för några timmars studier med L, S och S.
Vet inte om jag fick in så mycket på hårddisken(läs hjärnan) idag, men förhoppningsvis stannade något iallafall.
Förmodligen såg jag ungefär ut lika pigg som jag kände mig, för mitt i ingenting hajade jag till av att Lars frågade om jag behövde gå ut på en promenad, för att ta en break. Jag behövde antagligen det, och så fick det bli.


Nu borde jag lägga mig i sängen, och försöka pränta in lite till. Imorgon är sista dagen vi kan plugga, och just nu känns det unegfär som det brukar kännas ett par dagar innan tenta. Nämligen, "det jag inte lärt mig hittills, kommer jag antagligen inte lära mig fram tills tenta heller." Och så är det antagligen. Det är bara så svårt att låta bli att plugga när en tenta närmar sig. Nåååånting borde man väl lära sig.


Nånting som också känns mindre bra är att, hur väl man än kan innehållet i kursen kan man aldrig gå till tentan med känslan att man ska klara det. Han är gör assvåra tentor, och är benhård på att rätta. So it is. Hade vi haft en annan lärare, hade det antagligen varit avsevärt lättare att få ett godkänt. På en tenta med max 40p brukar ca 18 vara godkänt, alltså knappt 50%. På den här tentan gäller över 70% för ett godkänt.


Jaja, klarar jag dne itne nu så klarar jag den sen.

typiskt.

Nu får väl ändå huvudvärken ge med sig. Hur kunde jag bli såhär utmattad? Har inte kräkts sedan i förrgårkväll, men jag känner mig fortfarande helt slö, och så fort jag vrider mig så bankar det i skallen.
Om ca 48 timmar ska jag skriva tenta..... hur ska jag kunna förbereda mig om jag mår såhär?
Jag måste, måste, måste ta mig till skolan åtminstonde.


TYPISKT

magsjukan gått runt hos alla.

Jag har inte tid att vara sjuk! Inte nu, när som helst men inte nu! Usch man blir ju helt knäckt av magsjuka, har legat i sängen hela dagen likt en klubbad säl.
Hoppas, hoppas att jag kan åka till skolan imorgon och tentaplugga. Jag måste, jag bör!
Åh vad jag önskar att jag fick vara själv hemma när jag är sjuk.


En riktig kvalitetsdag.

En riktig mysdag har vi haft idag, jag och prinsen. Man kan ju inte åka iväg och plugga, på självaste morsdag. Inte för att just den dagen spelade någon roll, men jag brukar alltid ha hela helgerna med Liam, utan något plugg, men igår var jag tvungen. Det har varit skönt med en dag att tänka på annat, och inhämta lite ny energi. 
 Pappa blev också krasslig i magen, så han har legat i sängen hela dagen. Liam har varit otroligt trött idag, som man kan förstå, man vetj u själv hur trött man blir av att kräkas.
Men vi har varit ute ganska mycket, varit i lekparken med Emmy och hos farmor och farfar och gosat.

Jag älskar dessa kvalitétsdagar. Liam tar mycket energi, men ger det dubbla!
Om mindre än en vecka kommer mormor hit, och jag längtar otroligt mycket tills jag får träffa henne, och tills att hon får se vad stor och duktig Liam blivit! I sommar blir det en massa tid i övik, det gillas!

MAMMAS ENERGIKÄLLA:

                      Vatten, det är det absolut roligaste Liam vet att leka med.
                      Som tur är har vi en hel tunna på baksidan,
                      som alltid fylls vid regnväder.

                           Den här bilden tyckte jag var riktigt rolig. Beskriver Liam rätt bra,
                           han kommer alltid med nya tokigheter som får oss att skratta.



             Snacka om att ha bus i ögonen!

lägenhets-fundering.

En 3:a ligger ute på uppsalahem. Än så länge på 6:e plats. Men, mina förhoppningar är inte särskilt stora, då jag vet hur svårt det är att få en 3:a här. Dock ett dilemma. Lägenheter ligger i det sämsta området. På andra våningen, med balkong. Vill man byta en 2:a med uteplats på både fram och baksida, mot en 15kvm större lägenhet, fast utan uteplats?
Iofs, skulle det vara en temporär bostad, men ändå. På vintern går det ju bra, men sommaren? våran baksida ÄR ju som ett extra rum då. hmm. Vi kommer antagligen inte att få den, så det här är nog att fundera i onödan :)


spyor på morsdag

Det var jag fick som överraskning inatt. Spyor i hela sängen, usch vad det var synd om lilleman då! stackaren kräktes massor i sängen, i flera omgångar.
Lilla gubben!!
Sen dess har det inte hänt något mer, det blev ett bad imorse, och efter det kröp han in under täcket hos pappa och där verkade det vara väldigt mysigt, för nu sover dom sött båda två.

Jag fick inte bara spyor som överraskning, utan jag fick ett superfint halsband också!
Fast såklart, med Liams namn :) Vart så förvånad, för jag hade önskat mig ett sånt men var bombsäker på att jag skulle få det senare eller nåt(som vanligt :), men så fick jag ett imorse, och jag blev superglad!
Namnsmycke (dam)<br>1 Rad


SKÅL!

Föresten, Liam har lärt sig ett nytt ord igen. Antagligen det viktigate ordet att kunna(?)
nämligen.... : "SKÅL!"

Haha, han hade fullt upp med att skåla idag vid matbordet. Många klunkar blev det mellan varven. "kå!"
Han är underbar. Åh, vad jag längtar tills den 5:e juni när jag kan ägna mig helhjärtat åt honom hela sommaren.
Jag hatar dessa tentaperioder och allt vad de medför. (förutom att jag lär mig en massa förstås :P

Bellas bibel

Boken jag varken kan eller får leva utan den närmsta veckan. Vad som inte står i den är inte värt att veta just nu.
Sämst är, att den precis som en riktig bibel innehåller hur många sidor som helst, närmare bestämt 1202, och varje blad är lika tunt och skört som ett bibelblad. Nästan iallafall. Dagen har tillbringats på storken och waynes coffée tillsammans med några klasskompisar (och bibeln). Positivt är just nu, att det går framåt i processen. Om 6 dagar är det tenta, och jag måste verkligen klara den. Värst är, att rättningen är stenhård, all undervisning sker på engelska, så tentan måste också skrivas på engelska. Jag gissar att jag kommer att gråta floder om jag fixar den här tentan, av lycka.





Nu borde jag egentligen öppna bibeln, ta fram överstrykningspennorna och sätta fart. Jag tror jag går och lägger mig i stället, vet inte om jag får in mer just idag.

En social fredag.

Dagen har ovanligtvis nog tillbringats på polacksbacken. Dagen gav oss väldigt mycket, då vi äntligen fick igång motivationen till att börja plugga. Var hemma vid halv 6, snabbt käka och byta om, sen begav oss vi till våra vänner Jenny & Limpan med deras gullungar.

Säger bara:
Underbart att komma iväg en kväll och bara vara social. Glömma plugget, skita i resten och bara umgås.
Tack, jag behövde det. Liam har aldrig varit så lugn någonsin som han var ikväll, och det är så otroligt roligt att se på hur han och Tea kommunicerar med varandra. Helt plötsligt när vi satt och snackade lägger vi märke till hur Tea(2år) och Liam står i fönstret. Tea pekar på allt hon ser utanför, och förklarar vad det är("pappas bil", "vagn"osv), och Liam står som förtrollad och kikar ut genom fönstret så noga han bara kan, och öronen på helspänn.
Sen när vi skulle gå, så säger Tea: "KOM" och sträcker ut armarna mot Liam. Puss och kram väntade. En pusskille som liam är så putade han så mkt han bara kunde med läpparna. GULLUNGAR!!

Föresten, så slank det ner 3 cider ikväll också. Och jag kan säga att det märks, att jag bara druckit 2 gånger iår. haha.

Imorgon väntar plugg, 10 ska jag befinna mig i stan för att plugga på storkens café.
Återigen får jag hylla mina klasskamrater för att de får mig att orka.


dockj***l!

Usch, den här dagen har inte varit bra. Inte slutet av den iallafall. Köpte en fin docka till Liam, som jag också trodde skulle vara en rolig docka med tanke på priset. ICKE.
"dockan kan tjuta av glädje"  - Den piper som vilken pipleksak som helst när man trycker den på armen.
"dockan kan gråta" - japp, efter ett x antal försök att fylla tårtanken.
"dockan kan kissa på potta" - Japp, men knappt en vuxen klarar av att få dit den.
"Dockan kissar i blöja" - japp, blöjan blir fullkomligt överfull.


Jag vill lämna tillbaka den, men som ni vet så tar det ju typ hundra år att få ut leksaker ur en förpackning med alla tejpar, trådar och annat. Och att få in den i förpackningen igen vore ju ett större projekt. Samtidigt får man väl inte lämna tillbaka nåt som man brytit förpackningen på. MEN, ska man verkligen pröjsa för något man inte är nöjd med??


HUR SKULLE DU HA GJORT?
Vet itne om jag vågar gå tillbaka med den.

Dictionary updated

Idag har vi Liam lärt sig två nya ord:
"Kicka" - Flicka
"Töja" - Tröja.

Mer på listan finns numera:
"BA"- boll, lastbil och buss.
"BL" - bil
"öjja" - Blöja
"mamma" - mamma
"bappa" - pappa
"jajaj" - Farfar
"Gucka" - Gurka
"öhja" - Höra
"titta" - titta
"där" - dä
"tea" - tea
"vovve" - vovve

En givande dag

Idag befann jag mig i föreläsningssalen 8.15, något som tillhör ovanligheterna. Det var iallafall mycket givande, likaså föreläsningen på eftermiddagen. Nu har vi lagt upp en plugg-strategi, som jag hoppas medför att vi kommer att hinna allt inför tentorna.

Har precis ätit middag, och idag blev det fiskgratäng. Vi äter så sällan fisk här, med tanke på att inte fredde äter det. Och idag blev jag megasugen. Det blev gratäng på hoki, bladspenat och god sås. Mmm. Liam gillade det också. Han har börjat äta som en häst, vilket är rätt skönt med tanke på att han knappt åt på ett par veckor när han var risig.

Imorgon är det torsdag, hjälp vad veckorna rusar iväg. Det betyder att det snart är 1vecka kvar tills första tentan,
HOLY MAKARONY.

Föresten, fick vi idag veta av våran lärare att Sten & Stanley vid våran ålder, inte satt och nördade vid datorer  som vi gör. Dom charmade brudar i Tyskland. jag förstår fortfarande inte vart det kom in i sammanhanget.

Tjej i en mansdominerad skola.

Varför ska tjejer vara så förbenat komplicerade. Jag är ganska lättad, över att plugga med ett gäng grabbar. Inget tissel-tassel, inga gruppbildningar som inte släpper en annan innanför. Dock är jag ganska glad över att jag inte är helt ensam som tjej. Men, fastän vi är ynka fyra flickor, så dyker problemen upp ändå.
Ibland, är tjejer så otroligt invecklade. Ibland, känner jag mig inte som en, ibland gör jag det.
Idag gör jag inte det. Orkar inte gå in på nånting just nu.

Annars, märks det rätt tydligt att man är omgiven av 95% killar. Om inte mer.
I uppehållsrummet säljs cola och jolt. Inga loka eller annat nyttigt (och godare) vatten. Det säljs chokladbollar, geisha och kexchoklad. Ingen frukt. Sen säljs det djupfryst mat; pizza, potatiskroketter m. flottig sås, osv osv.
Inga sallader, pajer eller soppor. På toaletterna är toasitserna ALLTID uppfällda. Det slår aldrig fel.

Killarna ser ganska likadant ut. Inte som några ekonomikillar, eller jurister direkt. Ja, ni fattar.
Däremot har dom en sak till gemensamt, dom är fantastiskt hjälpsamma och snälla.
tack för det grabbar.

Ojämställdheten börjar som barn.

Blir lite ledsen när jag är ute och surfar efter en docka åt Liam. På vissa sajter kan man kategorisöka: "Flicka/pojke", "ålder", "pris" osv. Och tänk att man måste söka på "flicka" för att få upp en docka?? Är det inte ganska sjukt egentligen? Att överhuvudtaget kategorisera upp leksakerna som flick resp. pojkleksaker?

Om någon har en tips på en rolig docka så lämna en kommentar! :) Liam har nämligen börjat tycka om att leka med sin lilla docka, och jag hade tänkt köpa en lite större åt honom med napp och nappflaska, som han kan leka med. Tips?

väck med layoten!

Vart less på layoten, så nu är den väck. Ska ta mig tid att fixa bloggen på riktigt när jag blir ledig från skolan, lägga ner lite mer tid på det, och få det perfekt. Tills dess får jag nöja mig med detta!

Nu är det snart dags för sanningens ögonblick, det missar ni väl inte? :)

Ge mig tandborstningstips!

Det här har varit en riktig söndag. Precis som söndagar ska vara, slapp. De senaste söndagarna, har Fredde jobbat så jag och Liam har varit själv hemma, iofs kan vi ju slappa då med, men det blir inte riktigt samma sak när inte hela familjen är samlad. Fredde har varit som ett ök idag, efter utekvällen igår.

Idag blev det ris med biff&bambuskott till middag från Java. MMmmm vad gott, och känns betydligt mindre flottigt än pizza. Mycket mat får man också, så nu har jag en god matlåda tills imorgon.

Någon som har tips på hur man borstar tänderna på en 1½-åring som kniper ihop munnen och skriker vid tandborstning? Jag börjar bli lite panikslagen när det gäller tandborstningen. Det är ju så viktigt, och man MÅSTE ju borsta, men det är inte helt lätt.

Tips, någon?


stormen efter lugnet.

Så, nu har jag lugnat ner mig lite. Dessutom är yrvädret hemma igen, men har sovit ända från att han kom hem.
Nu vill jag att båda grabbarna ska vakna, så vi kan busa lite!
Han hade haft det toppen i husvagnen, förutom att han vaknat inatt och varit jättetäppt i näsan, vilket resulterar i att han får panik och blir jätteledsen. Men sen hade han somnat om och sovit tills 8 imorse så det var ju skönt för kusinerna också.
 
Nu inväntar jag att pyret ska vakna, springa ut i vardagsrummet och börja dra och slita i allt han hittar, som vanligt, i framtiden ;)

tjurig.

Hur kul är det egentligen, att vakna tidigt, och ligga och vänta på att en annan ska vakna? Inte särskilt. Dessutom, vill jag hitta på nåt, jag och Fredde hinner aldrig göra nånting tillsammans bara vi. Han kommer nog inte ha så stor lust till att göra nåt alls idag. Jag borde plugga, men jag kan inte koncentrera mig.
Idag är jag tjurig, för att inte jag också var ut och hade jätteroligt igår, för att jag ALDRIG orkar göra nånting, för att jag alltid envisas med att sitta hemma och plugga när jag får chansen, och för att jag aldrig är särskilt glad nu för tiden, och för att inte jag har hela mitt gamlapartygäng härnere.

I sommar, när jag kommer hem, så hoppas jag på lite fest. Bara så att ni vet!
bad day.


sovmorgon utan sömn.

Seröst. När man en endaste ynkaste gång har en hur lång sovmorgon man vill, och ingenting kan störa, varför i hela fridens namn ska man vara vaken kl 8 då? Det hände varje gång! Ååååååh jag vill också tryna till klockan 12. Precis som Fredrik kommer att göra.

tiden flyter iväg

Så, nu har jag fördrivit den här kvällen också. Lite sommartoppen, lite plugga, lite msn, slösurfande och telefonsamtal. Nu, tror jag att jag ska krypa ner i sängen, och fortsätta läsandet där.

Något i magen skulle sitta fint. Men, vårat kylskåp är så gott som tomt. Imorgon, bär det av till willys.

puss och godnatt.

tidskomplexitetsanalys på storken

Duktig som jag är har jag tillbringat dagen med att tentaplugga med L. Vi är ett bra team. Att plugga i skolan på en lördag är ingenting som riktigt lockar, så därför parkerade vi oss på café storken inne i stan. Vi har fått en hel del gjort idag, vilket känns riktigt skönt.


Jag som längtat så mycket efter den här kvällen, att bara vara jag, tillsammans med bara jag. Nu känns det lite ensamt och tråkigt. När man helt plötsligt är själv, får man helt plötsligt tid att tänka och känna efter.
Antagligen är det behövligt ibland.

Ikväll blir nog Melissa Horn och datorn min bästa vän.




frukost-less

Jag är sjukt less på att äta frukost. Usch, och hungrig är jago ckså. Tänk om man kunde slurpa i sig en flaska välling bara, så var man mätt och glad sen? Nu skall en flaska välling fixas, dock inte till mig utan till Lilleman, som behagade vakna 04.30 imorse, men som jag tack och lov fick att somna om till halv 8!


Födelsedagsfirande

Hela kvällen igår, tillbringades med att försöka lösa labben. Utan framgång. Även denna dag har tillbringats på samma sätt. Med framgång.
Vi löste inte allt. Men nästan, och för att få dom poäng för att klara hela labb-delen av kursen, räckte det med 30p för ett seriöst försök. Har man suttit med labben i 3 dagar, har man inte seriöst försökt då? Jo, dessutom funkade halva precis som den skulle. Bara att hoppas att den går igenom testfallen.

Kvällen, har tillbringats hos Fredriks lillebror D och hans familj, med D:s försenade födelsedagsfirande med tårta, kakor,kaffe och vin. Mycket trivsamt när man får träffa alla, det händer allt för sällan. L:s mage har vuxit mycket nu, tänka sig vad tiden går fort när andra är gravida. Längtar riktigt mycket tills knyttet kommer till världen.

Imorgon åker Liam till östhammar med farmor, farfar och kusinerna. Han kommer att få det toppenmysigt i husvagnen! Jag, ska tillbringa dagen i stan för att tentaplugga med grabbarna grus. Fredde, ska umgås med sina vänner, nånting han gör alldeles för sällan!

Nu, är jag hypertrött, och ska snart krypa ner.

de sket sä!

Labbandet gick åt skogen.
Bara att fortsätta traggla ikväll. Fan. Jag som ville läsa på inför nästa labb imorgon. Så blir icket fallet.
Imorgon - fredag. Vart försvann alla dagar, timmar och minuter?


sista laborationen

Då sitter man här igen, i sal 1549. Som så många andra dagar. Idag är det sista rycket som gäller, nämligen våran sista labb i den svåraste kursen. Duktiga som vi är kammade vi hem 98p av 100 möjliga på förra labben, vilket ger oss ett försprång på denna, då vi endast behöver uppfylla kriteriet för ett seriöst försök.

Föresten, fy vilket ruggigt väder. Jag fryser ända in i benmärgen.
Liam lämnades hos farmor kl 8 imorse, då pappa Freddan skulle iväg med sin polare J och fiska.
Jag skulle då inte vilja sitta i en båt i detta väder!

skoköp

det här med att köpa skor är ju som de flesta vet inte helt lätt. Är en storlek för stor, så är med största sannolikhet storleken under för liten. Iallafall är det så för mig, jämt. Jag har nu insett att det finns något som är ännu mindre lätt. Att köpa skor till barn. De får inte vara för stora, men samtidigt ska det vara 12-15mm att växa i.
Och om det då bara finns 7cm att växa i, samtidigt som nästa storlek är på tok för stor?
Vi hittade ett par jättefina ecco. Dyra som sjutton, men samtidigt tycker jag att det är viktigt att skorna är riktigt sköna. Däremot så var det ju det där "växa-problemet", så vi fick skippa dem. Inte så kul att lägga ut en 500-hundring på ett par skor som ändå inte kommer att räcka till hela sommaren.
Istället blev det ett par gulliver-sandaler, också i skinn. Inte världens snyggaste direkt, men samtidigt, så får det kvitta, bara han får gå i ett par sköna sandaler i sommar! Så, dom blev det. Sen ett par jättesöta tunna tygskor med döskallar. Väl hemma har han sprungit som en galning i sina nya sandaler och vägrat ta av sig dom, så nu har vi fått bevisat att det går utmärkt att springa runt i 170 i dem också.

Idag trodde jag att jag och svärmor skulle garva ihjäl oss. Liam, är en riktigt påhittig och busig kille, och vill testa det mesta. Idag testade han något som kanske inte var världssmart. Han drog ner ett "huckle"(vet inte vad det heter, men ni vet såna här man har på huvudet och knyter där bak) över ansiktet och började famla sig fram. Han kände sig fram med händerna, småsnubblade lite men tyckte det var skitkul. Rätt vad det var tog han fart och började springa, och innan vi hunnit reager hade han sprungit rakt in i dörrkarmen med huvude före.
Jättetaskigt av oss, men vi höll allvarligt talat på att skratta ihjäl oss. Det såg så förbenat roligt ut, att det skulle suttit fint i programmet Americas funniest homevideos. Liam grät, och jag gjorde allt jag kunde för att hålla skrattet tillbaka vilket inte var det allra lättaste. Det kanske låter elakt, men jag lovar att ni också skulle ha skrattat!

Föresten, så har vi inhandlat en till sak till Liam idag. Så fort vi har varit ute, har han sprungit och tagit grannens docksittvagn som står utanför. Han älskar den. Självklart har han fått en alldeles egen nu!
En fin rosa, lila och gul sittvagn som han kör runt, runt, runt med. Han har börjat leka mycket med sin docka nu också, och igår kom han och tog med mig och dockan till badrummet och pekade på blöjorna.
Självklart skulle dockan också ha blöja.

test

Engla-fonden vs arbogabarnen-fonden

Englafonden:
Fondens syfte är att täcka omkostnader som uppstod under sökandet efter Engla och för att hjälpa familjen, och den kursgård mamman driver, den närmaste tiden.


Arbogabarnens fond:
Pengarna går oavkortat till Rädda Barnen och Svenska HPN-föreningen (hemparenteral nutrition) som hjälper familjer som ger sina barn näringsdropp i hemmet. Fonden hanteras av Svenska kyrkan i Arboga och granskas av revisorer. Inga avgifter tas ut.


Någon fler som reagerar?


bilder

image360

image361

image362

image363

image364

image365

An update for Lena

och för er andra också såklart :P

Just nu, känns livet inte helt tillfredsställande. Jag har inte ens tid till att blogga, det är illa nog! Men främst att jag inte har tid för mig själv. Jag vet att det är för en kort period, och att allting kommer att kännas underbart när det är över och att jag kommer att vara stolt över mig själv för att jag inte gav upp.
Förra helgen blev Liam sjuk, detta resulterade i att jag inte fick sova särskilt mycket. Det är inte helt lätt, när man inte har fattat att man kan andas genom munnen istället för näsan, när där är igentäppt :P
Sen kom turen till mig, och jag blev dålig. Vart en riktig dunderförkylning, och jag är inte frisk än. Mitt uppe i all sömnbrist, har jag haft massor att göra, massor att bocka av på listan. Fredrik och jag har bytt av varandra, så fort jag kommit hem har han åkt och jobbat. Utmattad, är rätta ordet för mitt allmäntillstånd. Alldeles för många, långa nätter har avverkats för att hinna göra klart en massa när Liam sover.
Snart, snart får jag min belöning.

Nu har jag endast 2 labbar kvar av 7, en massa inlämningsuppgifter i matten och 3 tentor.
Varje labb tar en evighet att ens förstå, ännu längre tid att genomföra. Orken tar slut någonstans på vägen, och det blir itne roligt längre. Och jag undrar, vart ska man få kraft ifrån till att tentaplugga?

Nu ska jag sluta klaga, för det kunde trots allt varit värre. Jag har massor att plugga hela tiden, men ikväll, tar jag mig friheten att vila huvudet. Man måste ta en vilodag ibland, så man får ny kraft.

Idag har jag och Fredde haft spenderarbyxor på, och köpt en massa nya sommarkläder till Liam. Och kläder vart det, så det räcker och blir över!
image353

vi kom hem med 4 skjortor, en solhatt, ett par sandaler, 3 shorts, två linnen, en hoodtröja, ett par strumpor, ett par kalsonger och 4 t-shirts. Nåväl, man har väl barnbidraget av en anledning :P

förkylningstider

Faan. Jag trodde jag skulle slippa undan att bli sjuk. Så vart det inte. Jag sitter nu här, med världens ångest över deadlines som kommer mig allt närmre, men jag förmår mig inte att öppna böckerna ens.
Jag har hört att sömn hjälper. Därför hoppas jag nu i säng!

Positivt är dock, att Liam är på bättringsvägen!


Snart går jag in i dvalan.

Jag har insett att jag är en periodare. Blogg-periodare! Ibland är det överskott på tid, ibland underskott.
Just nu gäller underskott. Den närmsta månaden. Jag har så sjukt mycket att pränta in i min lilla hjärna att jag inte själv riktigt förstår hur det ska gå till, men skam den som ger sej! I can do it!

Idag blickar jag framåt. Smider planer inför sommaren. Kan inte riktigt inse att jag faktiskt ska vara hemma, utan att ha en massa plugg i bakhuvudet. Jag brukar alltid smida planer inför ledighet, planer smo aldrig brukar bli av iallafall. Men det känns på något sätt mycket enklare då.
 So, here it is:
* Fixa bloggen, tills den är som jag vill ha den!
* Fixa ett riktigt, fint fotoalbum med alla bilder på Liam, från första dagen!
* Läsa bok.
* Lära mig photoshop.
* Åka hem, hem till vackra byn.

Nu har jag precis blivit klar med labben som ska skickas in imorgon. Ganska stolt, jag gillar den här kursen, om man bara haft tid att sätta sig in i allt.

För övrigt: Har jag en massa saker att skriva om. Jag avrundar det hela, till att Liam är sjuk, riktigt hängig. Jojja kommer på fredag på blixtvisit, och vi har tittat på ett hus. Vi har dock bestämt oss för att bo kvar här ett år till, spara en massa pengar, och kanske satsa på det nästa år. Vi kommer ju trots allt att ha en hel del pengar extra när fredde börjar jobba, och därmed blir det enklare att spara. Visst är vi dundersugna på att köpa hus, MEN då kommer vi att leva väldigt fattigt och inte ha mkt pengar över till rust som alla billigare hus behöver. Bättre att spara ihop lite, för att kunna köpa ett lite nyare hus någon gång i framtiden. Trots allt kommer vi ju aldrig att bo billigare än vi gör just nu.

Och tillsist, bjuder jag på ett dundergott köttfärslimparecept!
(och säg inte att ni inte gillar köttfärslimpa, för det här är gott på riktigt )

500g köttfärs
1burk creme fraiche
1 påse knorr löksoppa.
1 ägg

Blanda väl, forma till en limpa i ugsnform och grädda på 175grader i ca 40 minuter.
Servera med kokt potatis, brunsås och saltgurka/lingonsylt/vinbärsgele.
Åh vad gott det var.


dags för en uppdatering?

Hmm.. jag kanske borde uppdatera här?
Det får bli imorgon, just nu har jag fullt upp att göra en MIPS-assembler-labb som ska vara inne på måndag.
Bilder väntar i kameran också.

Sov sött!

RSS 2.0