Utmanad :)

Tack Maria för att du ger mig lite tidsfördriv :) ska göra mitt bästa :P

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
1 sommarjobb på anundsjö kyrkogård
2 Arkiverare på Sanmina-SCI
3 Barnskötare på dagis i m-sjö
4 Barnskötare på ramsjö förskola

Fyra filmer jag kan se om och om igen:  hmm, jag som inte är någon filmmänniska :P
1. I am Sam
2. Filmen från när jag var liten :P
3. Dead man walking 
4. American History X

Fyra städer jag har bott i:
1 Umeå
2 Örnsköldsvik
3 Bredbyn (ingen stad iofs men ändå )
4 Uppsala (fast i björklinge:P )

Fyra tv-serier jag gärna ser:
1 The OC
2 One three hill
3 CSI
4 Bonde söker fru

Fyra ställen jag vill åka till:
1 Jag härmar dig Maria, på första plats väljer jag FÖRLOSSNINGEN! =)
2 Till Johanna som ska flytta till Paris nu :)
3 Jamaica
4 Thailand

Fyra hemsidor jag besöker dagligen:
1 Familjeliv
2 Min egen blogg :)
3 Hotmail
4 Blip

Fyra favoriträtter:
1 Tacos
2 Regnbågslax som min karlakarl fiskar i Hamptjärn :)
3 Pasta Carbonara
4 Älgfile & potatisgratäng

Fyra ställen där jag trivs:
1 "Hemma" i Myckelgensjö
2 På hästryggen
3 I solen
4 Framför datorn :)

Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna:
1 Lina
2 Nina
3 Håller med dig Maria, varför är det inte fler som bloggar?! =/
4 utmanar sist men inte minst min älskade Mirjam, som har en blogg som hon inte skrivit något i :) *väntar med spänning på första bloggen*


nöjd

nöjd

Myshelg

Har haft en helt underbar helg, som började med en frukost på sängen på fredagmorgon. Var i chocktillstånd hela dagen och undrade vad som egentligen hänt, kan nämligen inte minnas senast jag sov längre än fredde. Sen åkte vi in till stan, shoppade lite, (fredde är dock ingen höjdare att ha med när man handlar, som de flesta karlar), och på kvällen var vi ut och käkade på kina med 9 stycken till, muums! Sen var vi och kollade på Daniels hockeymatch, och sen blev det hem och sova.
På lördagen var vi och tittade på Emmys första handbollsmatch, de var såå duktiga! :) Sen åkte Fredde iväg på hockeymatch så jag spenderade kvällen hos Sanne & Johan. Vi käkade tacos och spelade spel, jättemysigt. Fick även hem en del bebisprylar, och det tackar man inte nej till! :) såå skönt att inte behöva köpa allt nytt.
Idag vaknade jag och hade jätteont i bäckenet, foglossning :( Fredde har städat och fixat hela dagen, medans jag mest bara suttit stilla och tittat på. Tur att man har en sån förstående karl :) Sen kom farbror Joe hit och satte upp skötbordet, såå roligt att ha allt klart nu! Vart kanonbra också, så roligt! Fredde drog återigen iväg på match idag, så här är jag alldeles ensam igen :) Har varit och firat Sanne som fyller år idag också, det var trevligt. Börjar dock bli lite jobbigt att vistas bland folk nu när jag knappt kommer i några kläder, är bäst att vara hemma då man får strosa runt i pyjamasbrallor dagarna i ända :)

Jag är lycklig. Snart är jag mamma också, men det känns helt overkligt. Nu har jag gått runt med magen så länge att det känns som att den alltid kommer att vara där. Att det kommer att komma en dag då jag ska åka in till förlossningen känns otroligt långt borta, även om den dagen kan vara idag, inatt eller imorgon! Nu är det ungefär 10 dagar kvar tills beräknat datum, och det känns helt otroligt att vi snart är 3 i familjen. Längtar så otroligt mycket efter att få se vem det är som gömt sig därinne så länge :)

Reach high, for stars lie hidden in your soul. Dream deep, for every dream precedes the goal.

Mandariner & Geisha.

Min nya favourite, det är sååå gott så jag skulle kunna äta det hela dagen :) mmmmmm!
För övrigt så var jag på hockey igår, det var jätteroligt att åka iväg på en liten utflykt :) Inatt har jag inte sovit mycket alls, och det känns idag kan jag lova. Ska snart gå och lägga mig och sova några timmar så kanske jag orkar åka in till uppsala ikväll för en dejt med Henriette. Skulle vara jättemysigt, jag saknar henne så mkt! Blir jobbigt att baara gå hemma även om det är skönast just nu.

Det märks för övrigt ganska tydligt numera vilka av vännerna som hör av sig, och undrar hur jag mår, hur allt är, hur tankarna går  osv. det är skönt att veta vilka som bryr sig och vilka som helt plötsligt verkar 100 mil bort. Man behöver inte finnas nära varandra för att hålla en nära kontakt och det är skönt att få det bevisat.

dags att krypa ner i sängen och slå igen ögonlocken, igen :)

kärlek!

jag :)

jag :)

Nu är magen tjock :) v.38

Nu är magen tjock :) v.38

Ett brev på posten..

.. kan göra en så glad! Idag fick jag ett brev av mamma med nötcreme, en sudokubok och en lott, jag blev så hääääär glad! :) Vaknade med ett sprudlande humör imorse, eller rättare sagt vid elva vaknade jag. Det är fortfarande svårt att sova om nätterna, och när jag kliver upp för att gå på toaletten gör det så ont att jag knappt tar mig fram. Men tur att det blir bättre framåt dagen.
Lina ringde och frågade om jag ville gå på stan, hade varit sååå mysigt om jag bara orkat, men jag pallar inte att gå omkring... Längtar efter att få gå på stan och köpa nya kläder, men det får nog dröja ett tag, nu blir det till att vila de dagar som är kvar tills förlossningen. Ikväll ska jag åka med på hockey i Eskilstuna, tur att man får sitta :) Ska iallafall bli skönt att lämna lägenheten, för jag är lite less på att göra ingenting nu :) fick en att-göra lista av fredrik innan han åkte till jobbet, som löd så här:
*Vila
*plocka ur övre delen av diskmaskin
*vila
*plocka ur nedre delen av diskmaskin
*vila
*plocka i diskmaskin
*vila
*bädda sängen
*vila
*ät soppa
*gå med soporna
*vila resten av dagen

de var väl ett ganska shysst schema va? :) Han är så söt! Orkar i och för sig inte så mycket mer än det där, så det är skönt att man inte har småbarn sen tidigare att ta hand om =) Har hittat mitt nya tidsfördriv, spela yatzy på internet, sååå kul! kan sitta hela dagen med det..

Nej, nu ska jag ta mig en tupplur innan det ska bär av mot eskilstuna.

Kärlek!



En dag närmre....

.... tänk så sakta tiden kan gå... och ju mer jag tänker på det, ju saktare går den :) Jag har inget att göra, eller rättare sagt så orkar jag inte ta mig för nånting alls. Helt plötsligt slocknar jag och sover ett par timmar för att sedan vakna och vara "göra-lös" igen. Tänk så bra jag har det, egentligen. Svårt att inse dock när man väntar på något sånt här :)

Idag skulle jag packa BB-väskan, men det är något som tar emot. Kanske för att jag inte kan packa allt, såsom hygienartiklar och sånt. Eller så.... är det helt enkelt en månad kvar tills jag ska föda. Nåväl, det måste i vilket fall som helst vara bättre att ha den packad, iallafall något så när. Skulle lägga över musik till mp3:n idag, men jag kom aldrig riktigt fram till vilken sorts musik som passar när man föder barn....? någon som har något tips?

Ringde min mormor idag, tänk att det går så länge mellan gångerna.... Hon blev så glad! Tänk att snart är hon mormors mor... Måste verkligen ta ett fyragenerationerskort till jul, absolut! Saknar dem, och jag blir ledsen när jag tänker på hur länge det blir mellan gångerna som jag träffar dem och pratar med dem. Borde ta vara på tiden, man vet ju aldrig hur........

Pratade också med Mia idag, åh så jag saknar henne! Hon är mig alldeles för långt ifrån.... vill hålla om henne, skratta med henne, bara umgås. Hoppas att du kommer snart efter att bebisen anlänt älskade!
Jag älskar dig, så fruktansvärt mycket! och jag är stolt över dej.

Nej, nu ska jag krypa till kojs. försöka hitta något bra på radion kanske.


Less

Grymt positiv jag känner mig idag :) Jag har ont lite överallt, det gör ont när jag går, när jag ligger mår jag illa och jag har inget att göra, eller så orkar jag inte ta mig för något. Sååå synd om mig så :) hihi.
Nej, nu är det inte länge kvar alls... men jag tror att de här dagarna som är kvar, kommer att bli de längsta i mitt liv. Jag vill att förlossningen ska sätta gång idag, jag vill se, hålla i, pussa mitt änglabarn, NU! Tänk att jag snart är mamma. Det är en enorm känsla, och jag antar att det inte kommer att gå upp för mig förrän jag har den lill* i famnen.

Fredrik jobbar kväll hela långa veckan lång, det sämsta skiftet enligt mig. Vill ha honom hemma om kvällarna! Önskar att jag bodde närmre alla mina. Längtar hem idag, hem till norr, hem till vänner, familj och skogen.  Samtidigt trivs jag otroligt bra här, har hamnat i en hel underbar familj. Tänk om man kunde samla alla på ett och samma ställe, vad bra det skulle bli! 
 
Idag ska jag packa BB-väskan, kan vara bra att ha det klart, med tanke på hur virrig jag är och att jag lägger saker lite här och där skulle det bli kaos här hemma om vi skulle springa runt och leta grejer :)

Om någon har, tipsa mig om bra tidsfördriv :) En sodukobok skulle inte vara helt fel! 

If you really do put a small value upon yourself, rest assured that the world will not raise your price.
 

Illamående

Illa, jag mår illa!

Den trycker på nu, bebisen. usch, jag mår illa så fort jag lägger mig ner. Har dock sovit hyffsat bra inatt, vilket är väääldigt skönt.... =) Börjar bli lite spänd inför förlossningen nu, det närmar sig! Är förjävligt att bara gå och vänta på att det ska sätta igång, utan att veta NÄR. Tänk om fredde är på jobbet, risken är faktiskt ganska stor.... men det ska nog gå bra det med, synd att han har hela 4 mil hem till mig bara =)
Har haft besök från Norrland nu, tre veckor i rad. Först kom Frida och Johanna ner, och förra helgen lilla Mamma, och nu i veckan har Lina varit här. Har varit jättekul !
Känns tråkigt att så många vänner bor så långt borta, vill ju visa upp bebisen direkt ju! Men jag får nöja mig med att skicka bilder tills jag åker upp över nyår.

Pratade med mamma igår, hon hade fått 3 dm snö hemma, måttligt glad var hon! Tänk att jag inte varit hem på heela hösten, det har väl aldrig hänt förr. Känns lite tragiskt sådär, sist jag var hemma var det sommar och jättevarmt och nästa gång jag åker upp är det vinter och kallt. Men, jag har ju faktiskt haft en orsak till att inte åka hem.

Var nere och jobbade i torsdags, förhoppningsvis sista dagen. Jag blir så glad av att komma dit, glad av att träffa alla underbara människor som jobbar därnere. Måste verkligen ta mig ner och hälsa på dessa dagar när jag nästan avlider av tristess här hemma =)

Happiness comes of the capacity to feel deeply, to enjoy simply, to think freely, to risk life, to be needed.


Vilket kön?

22 dagar kvar.... Helt sjukt, vad man räknar dagarna :) Kan ju lika gärna vara 2 dagar kvar, eller 34 dagar kvar. Nu är det jobbigt att vara gravid. Att sova om nätterna är något jag snart ger upp om, fast iofs är det väl bra träning inför vad som komma skall.... =) Är så trött på att vara hungrig, och jag är trött på allt ätbart såsom fil och gröt och annat som går snabbt att fixa. BLÄ. Det märks att det är riktigt trångt för lill*n där inne nu... hon kan inte riktigt böka runt som vanligt.


Kön-gissar-tävling, ja vad kul!
Lämna en kommentar om vad ni tror att det är för något därinne, och hur stor ni tror att den är.  :)

Barnmorskebesök

Barnmorskebesök i v. 37. Kanske var det sista gången?
Bebisens huvud hade sjunkit ner rejält nu, ordentligt fixerad :) Känns bra, det ska mycket till nu för att den ska byta ställning. Pratade igenom förlossningsbrevet, och om min lilla rädsla för epiduralbedövning :) hur som helst, så ser jag fram emot förlossningen enormt mycket, ska bli så fruktansvärt spännande. Börjar bli jobbiga nätter nu, mår illa så fort jag ligger ner och har ont både här och där.


Hjälplöshet och maktlöshet. Att infinna sig i dessa känslotillstånd är något jag önskar att man kunde få slippa. Kunde jag, så skulle jag rädda din värld, tusen gånger om.


Förlovad och kombiägare :)

Var ett tag sen jag skrev något här, tiden rinner iväg så fort att man inte hinner med någonting alls. Nu har jag en ring på fingret ! :) Känner mig som den lyckligaste i hela världen. Nu har vi köpt ny bil också, en kombi, så nu kan vi gå vidare till nästa: föda barn! =) Längtar så mycket så det är helt sjukt.... vill veta NU vad det är för en liten filur som ligger och knuffar därinne... På torsdag är det 3 veckor kvar tills BF, dvs den kan komma när som helst!

Förrförra veckan var Frida & Johanna här och hälsade på, visserligen snabbvisiter men underbart att få träffa dem för ett tag. Nu i helgen som var var mamma här och hälsade på, lika roligt det. Var ju 10 veckor sen sist och sååå länge har jag aldrig varit borta från lilla mamma, så det var jättemysigt att hon kom hit några dagar och tog hand om mig =) Nu i veckan kommer lilla Lina hit och hälsar på, ska bli jättemysigt!

Har gått föräldrautbildningen färdigt nu och också varit och hälsat på på förlossningen. Helt sjukt egentligen att de flesta åker hem efter bara 6 timmar, det vill inte jag.... Men vi får väl se, blir antagligen kvar någon dag iallafall. Känns att man är några kilo tyngre nu, magen är så stor så fredde får ta på mig strumpor och knyta skor :) Tur att jag har honom, hur skulle jag annars se ut om tossingarna.
ÄLSKAR DEJ FREDRIK! 

Nya bilen

Kärlek


Bebis fixerad !

Nu är bebis helt fixerad! :) Känns bra, att den inte hade tänkt att komma ut med någon annan kroppsdel än huvudet först. Magen hade växt som den skulle, vilket var skönt då kurvan förra gången gick lite neråt, men det berodde antagligen bara på att den sjunkit ner i bäckenet. Lilla hjärtat tickade på, och allt var bara bra. Nu börjar förlossningen närma sig, och jag har fått i uppgift att skriva en förlossningsplan. Jag ska alltså skriva ner vad jag har för känslor inför förlossningen, rädslor etc. Sådant som kan vara bra för dem på förlossningen att veta. Men jag är helt tom på känslor känns det som. Jag ser fram emot förlossningen, ser det som en utmaning. Smärtan skrämmer mig inte, och jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag känner så här. Kanske allt kommer som en chock istället, men jag vet ju att det kommer att göra förbannat ont. Nåväl, kan ju inte ljuga ner några ord i de papprena iallafall men imorgon ska vi på föräldraträffen igen och prata om smärtlindring, och då kanske det dyker upp några tankar.

Idag har jag klippt mej! Så roligt att göra något nytt, man känner sig lite som en ny människa :) Har färgat underhåret mörkt och gjort ljusa slingor i överhåret, jag är nöjd! Imorgon kommer Frida hit, det ska bli skoj! Hon har ju inte lyckats pallra sej ner än, men nu äntligen ska hon tillbringa några dagar här :) Sen kommer johanna också på fredag, innan hon drar vidare till Spanien. Längtar mycket efter att få återse båda två! Nästa vecka kommer lilla mamma hit, så de här två veckorna kommer nog att gå fort. Nu var det tio veckor sedan jag träffade mamma senast, och det är alldeles för länge!

Idag slutade vårat internet att fungera. Tänk så vansinnigt mycket man kan fästa sig vid materiella ting. Det är helt sjukt, fick nästan panik när jag inte kunde kolla mailen tidigare. Men jag antar att om någon månad så har man annat än internet att tänka på :)

Längtar sjukt mycket efter att lillskrutt ska titta ut till oss.

We make a living by what we get, we make a life by what we give.


RSS 2.0