v.33

v.33


Lugn helg

I helgen har jag gjort i princip - Ingenting. Bara vilat, vilat och vilat. Och det har verkligen varit skönt. Nu har jag en lång vecka framför mig, 5 dagars jobb. Men jag vet att jag kommer att klara det, även om jag kommer att slockna när jag kommit hem. Jag längtar hem lite nu. Hösten är lite speciell hemma i Myckelgensjö tycker jag. Med älgjakt och sånt som hör till. Första hösten som jag inte varit hemma över huvudtaget, och nu kommer jag inte att åka hem förrän till jul.... Men, det ska nog gå det med! Mamma kommer ner om några helger, och jag längtar verkligen efter henne! Ska bli hur mysigt som helst.
Och nästa vecka kommer både Frida och Johanna och hälsar på, och det ser jag också fram emot enormt mycket! Idag är jag på ett jävla humör, så det är nog bäst att jag kryper ner och lägger mig nu.


Think for yourself and let others enjoy the privilege of doing so too.


Körkort och en kåt katt.

Igår hade jag min uppkörning i Fagersta, jag klarade den!  Känns som en dröm. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas ta körkortet, men nu snart har jag det i handen :) Är så otroligt tacksam för de underbara körlärare jag haft däruppe, de är guld värda. De lärde mig att köra bil, men kanske viktigast av allt; att tro på mig själv. Fredrik hämtade mig och jag körde hela vägen hem, stolt :)
Hem kom jag, till en katt som löper. Jag kan tillägga att jag inte sovit mycket inatt, och att hon nu dessutom rymt ut genom fönstret, och hon lär inte komma in förrän hon fått det hon skriker om =/
Jag tycker att det räcker med en bebis i vinter.


Jag gav upp.

Jaa, det gjorde jag. Att sitta framför datorn flera timmar i sträck tär på min rygg, och just nu är jag inte riktigt peppad att läsa den där kursen. Jag började, jag försökte iallafall :) Satt flera timmar i sträck och började så smått att lära mig att programmera, och det var faktiskt riktigt kul! Men som sagt, så vill jag inte stressa upp mig för inlämningsuppgifter osv, och jag har ju all tid i världen att plugga! Nu ska jag bara njuta av att det faktum att jag snart ska bli mamma! det är underbart.

Igår ringde jag min pappa och beklagade mig lite, och det slutade med att jag fick de där skorna jag så gärna ville ha. haha, det är inte ofta jag ber om saker, och jag tror han blir glad när jag gör det, faktiskt. Kan tillägga att det inte behövdes några större kraftansträngningar för att övertala honom. Jag kommer att sväva på moln i de skorna :)

Idag ska jag rösta. Jag är alldeles för dåligt insatt egentligen, men samtidigt är jag ändå ganska säker på vem som kommer att få min röst.

Datastudier

Igår satt jag och tragglade med denna datakurs jag gett mig in på. Jag vet egentligen inte vad det är jag gör för nånting, men några program har jag lyckats programmera.... :) Det är synd att det är så svårt, för det skulle vara SÅ roligt om jag bara förstod lite mer. Dessutom är det inte så skönt att sitta vid en dator när ryggen värker som den gör, men det är sånt man får leva med =)

Igår hittade jag världens skönaste skor. De kostade dock 1000kr och jag känner att det inte är vad vi har råd med just nu. Men de var verkligen huuuur sköna som helst, riktiga promenadskor och de skulle göra susen för min rygg.

Dags att fortsätta traggla med datan :)


The important thing is to learn a lesson every time you lose.


Barnmorskebesök

Igår var jag hos barnmorskan, och det är lika spännande varje gång att gå dit :) Nu har den lill* lagt sig till rätta och börjat fixera sig. Rumpan upp och fötterna åt högra sidan, vilket verkligen känns för det sticker ut en tossing lite då och då. Jag börjar få mer ont i rygg och bäcken, vilket inte är så konstigt när den börjar tränga ner med huvudet där nere. Järnvärdet var högre nu än när jag blivit gravid, så tabletterna fick jag dumpa vilket är skönt... Och hjärtat slog så fort så fort, som vanligt :)
Träffade Carolin igår också, för andra gången. Det var trevligt, synd att tiden går så fort så det känns inte som att man hunnit snacka så mycket.

Nu måste jag verkligen sätta igång med studierna, jag har på känn att jag tagit mig vatten över huvudet den här gången. Jag vet inte hur jag ska hinna med, men jag får helt enkelt ägna hela helgen åt att försöka klura ut hur jag ska lösa uppgifterna.

Nu är det bara 7 veckor och 5 dagar kvar tills BF, och jag längtar så enormt mycket! Snart kommer mamma hit och hälsa på också, det ska bli jättemysigt. Eller, nu snart heter hon ju faktiskt Mormor.

Whenever you fall, pick something up.




v.32

v.32


Magen har växt lite nu va? :) tänka sig att den ska växa i två månader till. hihi, jag älskar min mage.

Jobb

Hann inte mer än komma hem och landa förrän jag fick jobba, har nu jobbat 4 dagar, och det har varit jätteroligt! Dock känner jag mig otroooligt trött. På torsdag är det bara 8 veckor kvar. Jag hoppas att tiden kommer att gå fort, vilket jag tror att den kommer att göra. De flesta jag pratat med oroar sig inför förlossningen, och det gör mig lite förvirrad att jag knappt tänker på den alls. Jag är beredd på en enorm smärta, men jag ser fram emot det med förväntan. Belöningen kommer ju från smärtan :)

Nu växer bebisen med en enorm fart, jag känner den tydligare och tydligare. Det känns på något sätt väldigt långt borta ändå, att den snart kommer att finnas här hos oss, utanför min mage.
vackert, magiskt, änglalikt.

Nu har jag träffat två andra gravida tjejer som kommer att ha jämngamla barn som mig, jätteroligt, verkligen! Nej, dags att snutta kudde.

godnatt vänner.

Hem ljuva hem

Att komma hem igår var underbart. Under en hel vecka har jag haft svårt att somna om kvällarna -igår somnade jag när jag la huvudet på kudden, trots att Fredrik jobbade natt. Bara det att gå på sin egen toalett, man lär sig att uppskatta det man har hemma när man åker bort, det är en sak som är säker. Igår gjorde jag halkbanan, och det var verkligen roligt. Idag har jag jobbat, det var hur mysigt som helst att komma tillbaka och träffa alla -fröknar och dagisbarn :) Jag tycker inte om när jag faller ur rutinerna, det gör mig lite mindre glad. Jag är så glad över all uppmuntran jag fått när jag varit borta, den har verkligen behövts. Ett särskilt stort tack till Fredrik, Mirjam och min mamma, utan er hade jag gett upp dag.2 och åkt hem igen. Jag är så otroligt tacksam, det finns inga ord! Imorgon är jag ledig, det känns skönt. Ikväll har jag och svärmor tittade på Heartbreak Hotel, den var bra! Imorgon är det dags att ta tag i studierna, och försöka förstå vad jag egentligen ska plugga för något =)
Nej, nu är det dags att krypa till kojs. tack för alla fina kommentarer, de värmer




Blandade känslor.

Imorgon åker jag hem. Jag avbokade uppkörningen på onsdag, vilket jag tror var det bästa jag kunde göra. Jag kan verkligen inte slappna av när jag kör, och gör tabbar som bara beror på att jag stressar upp mig. Samtidigt som det känns helt underbart att få åka hem imorgon, efter halkbanan så känns det som ett misslyckande. Egentligen är det inte ett dugg misslyckande, för jag har bara varit här en vecka, och de flesta som åker på intensivkurs är borta i två veckor och åker dessutom tillbaka för att göra uppkörningen.
Men, som jag är, vill jag helst klara allt. Men, det är bara att inse att jag inte gjorde det den här gången, och det är inte så farligt att åka tillbaka för att köra upp om ett par veckor. Nej, nu gäller det att inte gräva ner sig över det här utan att ta nya tag!

Men som sagt, jag kunde ha kommit hem med körkortet på onsdag. Det kunde ha gått. Alla har peppat mig så mycket till att köra upp på onsdag, och inte skjuta på den, så nu skäms jag över att berätta att jag inte pallade det. Men, det här är ju bara mitt eget beslut, och jag känner ju bäst vad som är rätt. Imorgon är det halkbanan som gäller, jag hoppas att det kommer att funka.



v. 29 igen =)

v. 29 igen =)


v.29

106805-1


30 veckor och 3 dagar...

...dvs 9 veckor och 4 dagar kvar!

Tiden har gått fort, otroligt fort. Ändå känns det som att det är en evighet kvar.... fast jag vet, att tiden som återstår kommer att flyta på den med. Än så länge mår jag bra, och jag njuter av min stora mage. Varje spark gör mig glad, påminner mig om lycka och får mig att le. Vi är inte riktigt överens om nätterna, det är lite komplicerat att sova två i en kropp ibland. Hittar jag en skön ställning, så blir jag med största sannolikhet förr eller senare rejält kickad och får vända på mig igen. Men det är klart, vem vill bli klämd mellan madrassen? ;) Det börjar bli svårt att andas också, lungorna får mindre plats, det känns.

Jag längtar efter att bli mamma, så oerhört mycket. Det är otroligt vad man växer under tiden man är gravid.


Första bloggen :)

Här kommer alltså mina första rader i denna blogg....
Skapade bloggen eftersom jag tycker att det kan vara rätt roligt att skriva av sig, och det är också givande. Nu när jag är gravid har jag massor att skriva om, och massor av det jag skriver kommer att vara väääldigt tjatande i längden för alla som inte är gravida eller som varit det -kan jag tänka mig iallafall. Däremot kanske något intressantare för er som har barn eller väntar barn :) Kan ju bara referara till skillnaden mellan hur jag själv kände innan jag blev gravid och hur det är nu. Nu skulle jag t ex kunna spendera många timmar till att sitta och läsa andra mammors bloggar, vilket jag inte fann lika intressant förut...

Nåväl, det ska inte bara bli babblande om barn, jag lovar. Det händer trots allt en del annat in mitt liv också =) Även om det ibland känns som att knyttet i magen är allt som existerar! :)


Sitter i Norberg och skriver denna blogg, har varit här i en vecka nu på intensivkurs för körkortet, och nu börjar jag tröttna på ritkigt.... känns som att körningen inte går framåt för fem öre, även om det säkert går bättre och bättre. Trivdes bättre med trafikläraren jag hade i början av veckan men hon har slutat. Iallafall, så ska jag äntligen få åka hem på tisdag eller onsdag, ÄNTLIGEN. Jag trodde inte att jag kunde sakna fredde så mycket som jag saknat honom, och jag känner verkligen hur mycket jag uppskattar allt han gör för mig - varje dag. Han har verkligen visat en enorm omtänksamhet och han har peppat mig enormt. Vi har växt något enormt båda två under den tid vi bott tillsammans och jag känner hur kärleken fortsätter att växa. Det är skönt när man lärt känna varandra på riktigt, och vet hur man ska tackla varandra. Jag som gravid har nog varit rätt svår att handskas med emellanåt, men han har fixat det riktigt, riktigt bra, och det ska han ha en eloge för! Hans tålamod har växt från 0 på skalan till en 10:a! Det tackar jag för.


Nu ska jag gå till köket, laga lite mat och sen ska jag lägga mig och läsa lite bok.


A single sunbeam is enough to drive away many shadows.


RSS 2.0